Overlegne seire i Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 9. Sep 2009

Michael Eriksson og Bente Størmer Steira ble best i årets Olympiaparkløp. Det var i alt 58 deltakere i årets løp.

Nå med bilder!

Michael Ericsson som vant Mesnaelva opp i fjor, tro til fra start og hadde en 20 meters ledelse allerede opp Kleivbakken og etter en drøy km i det de passerte Nybu, var ledelsen økt til mer en 20 sekunder. I forbifarten der han passert oss uttrykte han krepsis til om han klarte å holde forspranget.  Forfølgerne debutanten Torbjørn Stalsberg og Asbjørn Lie klarte ikke å ta igjen forspranget og i mål var han de 1.15 bak.

I dameklassen var det like ens, debutant Bente Størmer Steira tok en rask ledelse. Tydelig at hun også har løpstalent akkurat som sin søster. Hun tok en klar seier og var tydelig fornøyd med det med god margin til Liv Hilde Drugli. Liv Hilde er den som har flest seire i Sørdalskarusellen i år.

Løypa var våt etter en regnfull sommer, men det var få klager på det. Vi noterte en par som løp feil, men alle fant veien greit til mål. Arrangørene fikk mange godord om mange fine løp og bra arrangementer.  I alt stilte 58 løpere på startstreken, egentlig det samme som i fjor. En ga seg underveis. I fjor var det 59 deltakere. Dette er kanskje det hardeste løpet i Sørdalskarusellen, og det er kanskje utslagsgivende for deltakelsen, men det er plass til flere. Ikke minst burde flere ha brukt løpet som en real oppkjøring til Birkebeinerløpet.

Litrim vil takke dugnadsgjengen til årets Olympiaparkløp. Litrim sto selv som arrangør, men fordi styrets medlemmer var opptatt med forskjellige gjøremål  var vi avhengig av gode hjelpere.  En spesiell takk til Åge Ludvigsen, Erik Smidesang, Alfhild Stokkereit, Ragnar Gorseth, Eirik Torgersrud, Svein Bergum og Hans Adolfsson. Tusen takk alle sammen! Det ble et flott arrangement.

Blide vinnere. Michael Eriksson. LIF og Bente Størmer Steira, IL . Bente som var med for første gang, var godt fornøyd med arrangementet og hun kommer gjerne igjen, men synes at de fleste løpene i Sørdalskarusellen er for korte.

Michael Eriksson tok raskt teten og var langt foran forfølgerne allerede etter en drøy km. Her er han i ferd med å krysse Nybuveien.

Forfølgerne tok det litt roligere i starten.

Olaf Pedersen som er først blant disse, vant klasse M6, mens Liv Hilde Drugli var best i klasse K4. Ingar Husemoen ikke er å finne på resultatlisten.

Petter Hattestad foran Mari Klakegg Bruflot og Marte Håkenstad Bråten.

Mye humør, Jan Einar Johrde og Arnt Erik Andreassen showet litt for fotografen.

Harald Austgarden har fått feil startnummer og finnes ikke i resultatlisten. Han løp inn til tiden 55:48,7. Oda Haukebø fullført også i fin stil og finnes på resultatlisten.

Det er ikke mange som løper uten tid i Sørdalskarusellen, Oda Hovsengen valgte det og ble fulgt av Oddrun som i dag bare løp gjennom løypa uten å få løpet registrert.

Torbjørn Stalsberg debutert i Sørdalskarusellen med å vinne klasse M5 og bli nummer 2 totalt. Asbjørn Lie vant klasse M4, men måtte slå se seg slått i spurten oo 2. plassen totalt . De var 1:15 bak vinner.

Bente Størmer Steira løp inn til imponerende slutt på 41:40,1 og var langt foran nest beste kvinne.