Kanthaugenløpet arrangeres for 25. gang.

Postet av Litrim den 8. Jun 2008


Kantahugenløpet avslutter vårsesongen onsdag 18. juni.  Første gang Kanthaugenløpet ble arrangert var i 1984, da het det Kanthaugen rundt.  I fjor kom vi i skade for å annonser at løpet da var 25 år, men det er i år løpet jubilererer.

Start og mål er på Birkebeineren skistadion og Posten BIL er arrangør. Løypa: 6 km  skogsløp i flatt lende; terrengløp på stier etter varierende kvalitet, en del av løypa går også på grusvei. Start og mål på Birkebeiner Skistadion. Traseen følger  VIP-veien ca 1,5km, tar mot venstre gjennom skogen til Kanalen. Langs denne forbi Kanten Kro og følger lysløpa over skiskytterstadion og tilbake til mål.

Det første løpet i 1984 het Kanthaugen rundt og ble arrangert av Fylkeskammeratene og fram til 1990 hadde løpet start og innkomst ved Skytterhustet i krysset Nordsetervn / Sjøseterveien. Løypa var mer kupert dengang og dermed litt hardere.  I 1991 fikk løpet navnet Vårseterløpet og hadde start og innkomst ved ved grustaket i Vårseterveien. Fra 1992 heter løpet Kanthaugenløpet og har stort sett hatt samme trassé.  I 1996 overtok Posten arrangementet og har siden arrangert Kanthaugeløpet.

Kanthaugen rundt og Vårseterløpet var mest kjent for å være utsatt for regnvær og arrangementsproblemer som følge av det. Litrim brukte blant annet nummerlapper som ikke var vannbestandig og som dermed løste seg opp i regnet. Resultatene det året ble ikke helt nøyaktig.  Vårseterløpet i 1991 var også utstatt for skikkelig regnvær. Her var det imidlertid merkingen som gjorde utslaget. I en krapp sving i en sti like ved dagens lysløype var det flere som løp feil. Blant dem var Leif Onshus som alltid brukte å vinne sin klasse.  Denne dagen ble han bare nr 6 uten at Leif ble sur av den grunn.

Oddrun Hovsengen og Asbjørn Lie vant det første Kanthaugen rundt i 1984. Begge er aktive i dag og Asbjørn holder fremdeles like god form og ble som kjent nr to totalt i Mesnaelva opp.  Kanskje er det verdt å merke seg at klasse M3 hadde flest delktakere.  Det var 72 deltakere i det første løpet.  I 1991 var Ragnhild Bratberg og Anton Bueie best blant de i alt 146 deltakere.

 

Kanthaugenløpet 2007

Kanthaugenløpet 2006

Kantahugenløpet 2005

Kanthaugenløpet 2004 

Kanthaugenløpet 2003

Kanthaugenløpet 2002

Kanthaugenløpet 2001


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.