Harde dueller i SpareBank1 Kanthaugenløpet

Postet av Litrim den 2. Jun 2022

SpareBank1 Kanthaugenløpet er det femte løpet i Sørdalskarusellen 2022 og ble arrangert for 39. gang med start og mål på Birkebeineren Skistadion på Lillehammer i en 5,7 km ganske flat løype. Beste kvinne ble Eugenie Gulowsen mens også denne gang var Morten Eide Pedersen best blant mennene. I alt fullførte 315 løpet, 160 i fellesstarten og 155 på det virtuelle løpet.

Eugenie Gullowsen revansjerte seg i forhold til Hovemoenløpet da hun kom inn 4 sekunder etter Ine Løvlien som vant. Nå var det omvendt. Eugenie løp inn på tiden 24:01.5.

Bilde: Eugenie Gulowsen på vei mot mål i det hun passerer snølageret på skistadion. Foto: Jørgen Skaug.

Truende regnskyer før løpet gjorde deltakerne spente. Løypa var våt, men ikke verre enn de fleste kom tørrskodd gjennom løypa. Eneste utfordringene var at skogsmaskiner hadde ødelagt deler av løypa, men Røde Kors Hjelpekorps kunne melde at ingen var skadet eller ikke hadde behov for noen slags hjelp.

Løypesponsor var SpareBank1 Gudbrandsdal som også var arrangør i samarbeid med Litrim.

- Resultater fellesstarten
- Resultater virtuelt
- Jørgen Skaugs bilder på Facebook        Gunnar Henriksens film på Facebook
- Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no
Vinnere av uttrekspremier: - Kristian Hovemoen, Beate Carolin, Ole Gustav Knai og Linda Jeanett Beger
Premiene kan hentes i SpareBank1 Gudbrandsdalens lokaler i Storgata 54, telefon 91502095 mer info her!

Nummer to og tre blant kvinnene ble Lilja Celina Kjær Jørgensen og Ine Løvlien fra Lillehammer Skiklub. Lilja Celina som løper i klasse 12-15 år, var nok litt redd for å bli tatt igjen, men holdt stillingen og 1,9 sekunder foran Ine Løvlien. Foto: Jørgen Skaug

Morten Eide Pedersen gikk hardt ut og skaffet seg en liten luke ut fra start som han utnyttet godt. Oppgjøret med Kjartan Helland (755) ble en reprise fra Hovemoenløpet for 14 dager siden, men ble ennå tettere. Morten beholdt ledelsen lenge og ved innløp til Skistadion hadde han en god ledelse. På oppløpet hadde nok Kjartan den beste spurten, men klarte ikke å ta igjen Morten som var 0,3 sekunder foran seg i mål.  Foto: Jørgen Skaug

Morten Eide Pedersen, Team Eksjøhus fikk sluttiden 20:04.7, med Kjartan Helland, MO il på andre med med tiden 20.05,0. Kjartan vant for øvrig klasse M30-39. Torger Haukåen, Sør Vekkom Lauparlag ble totalt nummer 3 på tiden 21:05.1.

Håkon Aaen-Egenes, Vingrom som løper i yngste klasse og helt uanstrengt nærmer han seg her oppløpet. Her er han foran Estin Holen (736) og Geir Haugen (100). Foto: Jørgen Skaug

En blid Petter Marum er tydelig fornøyd med tingens tilstand og andre plass i sin klasse.Foto: Jørgen Skaug

SpareBank1 Gudbrandsdal er både løypesponsor og arrangør. Her er gjengen samlet foran Litrim-bilen med Truls Bjelke og Anne Berit Solheim i front. Foto Finn Olsen

Sigrid Sørheim, en av de mange fra Vingrom med fint løpesteg løp virtuelt. Her er hun på oppløpet! Foto: FInn Olsen

Sondre Bolstad var denne gangen forhindret å løpe fellestarten og benyttet derfor anledningen til å løpet virtuelt. Han sparte seg ikke veldig mye og tok ut alt og måtte overende da han passerte målstreken. 22:11 som sluttid lar seg absolutt høre. Foto: Finn Olsen