Gishes femte og Martes første for året i Kanthaugenløpet

Postet av Litrim den 24. Jun 2015

Gishe Abdi Wako tok starten og var ikke til å true da han tok sin 5. seier for sesongen i Sørdalskarusellen. Han løp inn til tiden 18:07.0 og var 47 sekunder foran en glad Awet Eistifanos Fishatsion.
Marte Sofie Buraas løp inn til sin første seier for året i karusellen. Marthe og Gishe ble premiert med hver sine par løpesko av Kari Sterud fra Sport1 Lillehammer som beste kvinne og mann i kveldens arrangement.

Gishe dominerte fra start til mål og fløt gjennom løypa. Til helgen venter Nordmarka Halvmaraton på Gishe, et løp som han vant i fjor.(Det gjorde han også i år - les mer her)

Marte Sofie Buraas, LIF løp inn til sin første seier totalt og viste med at formen er i anmarsj. Her er hun sammen med Øyvind Pedersen (98) og Aleksander Myklebust (137). Aleksander er for tiden journalist i GD og arbeider med en artikkel fra løpet.

Katja Boner, Lillehammer Skiklub (198) ble nest beste jentene. Etter ca en km var hun sammen med Hanne Mjøen Maridal og Elias Udnæs.

Pernille Gullikstad ble igjen vinner av yngste jenteklasse her foran Ingrid Taarud som løp inn til andre plass i samme klasse.

Kvelden gladeste var kanskje Awet Eistifanos Fishatsion, LIF som disponerte løpet fint og spurtet inn til nest beste tid foran Tommi Luchinger og Eirik Kurland Olsen.

Torunn Olstad, Reneng FIK tapte duellen mot Jan Håvard Bruce (188) og Jan Kristian Haugen (57), men vant sin klasse K40-49 år med god margin.

Erik Toftaker tok sin 4. seier i klasse M0-15 i år og har klare ambisjoner om å vinne sin klasse sammenlagt. Før løpet var målsetningen klar - seier! Fotballspilleren som spiller for LFK har et tydelig løpstalent. Han ble også heldig og ble trukket ut blant de heldige som vant uttrekningspremie gitt av Sport1 Lillehammer. Kari Sterud delte ut premiene.

I alt fullførte 168 deltakere i Kanthaugenløpet som ble arrangert på en prikkfri måte av Posten. Deltakerantallet er det høyeste for løpet etter 2000.

Søkbare resultater
Resultater pdf

Sørdalskarusellen tar nå sommerferie og er tilbake med Flømyrløpet 19. august.

Bilder på Facebook
Intervju med Håkon Kruse Ludvigsen (vinner av startnummer til Furusjøen rundt - løpet
Intervju med Dag Storm Henriksen etter målgang!

Vi har planer om mer stoff fra Kanthaugenløpet, men ikke før til uka!