Kringsjåløpet - praktisk informasjon og litt historikk!

Postet av Litrim den 14. Apr 2024

 Kringsjåløpet arrangeres i år for 41. gang med Gudbrandsdal Politi IL som arrangør. Løpet åpner Sørdalskarusellen 2024 med start og mål fra Nordre Ål skole. Artikkelen gir litt praktisk informasjon, gir et lite tilbakeblitt, løypebeskrivelse og aktiviteter fram til og med fellesstarten.

Foto: Jørgen Skaug!

 I år er løypa forlenget til 3 km og har blitt kontrollmålt slik at tidene kan sammenlignes med andre tider i statistikken til bladet Kondis.

Påmeldingsportalen er åpen for Sørdalkarusellen 2024.

Meld deg på her!


Gudbrandsdal Politi IL er arrangører for Kringsjåløpet i samarbeid med Litrim. I fjor var de 15 i tallet og i tillegg uniformerte politi som markerte hvor starten gikk. Det var kontroll på trafikken rundt arenaen. Her er noen av de 15.  Fra venstre Erik Drægebø, Astrid Flægstad, Torjus Refsnes, Torstein Øvstedal, Vilde Nøbben Presthegge, Anne Line Koen, Olin Sande Holme, Magnus Gutsveen, Marius Hallingstad Ringstad 
og Kristoffer Brende.   Foto Finn Olsen 


Løpets sponsor er:

 

Her er programmet fram til og med Fellesstarten

Fredag 19. AprilMail med praktisk informasjon om innlegging av tider og hvordan man kan endre fra virtuelt til fellestart eller vise versa.
Fredag 19. AprilLøypa merkes
Ny løypekomité er opprettet.
Lørdag 20. - Tirsdag 23. AprilKringsjåløpet virtuelt gjennomføres
Tirsdag 23. AprilSiste frist for å melde seg på hele karusellen
Onsdag 24. AprilLøpsdag for Kringsjåløpet Fellesstart
Startnummer
- har du meldt deg på hele karusellen får du et startnummer du skal bruke hele året. 
- har du meldt deg på kun Kringsjåløpet får du eget startnummer for Kringsjåløpet som ikke skal brukes igjen og skal ikke samles inn.

Påmelding til vanlig pris på enkeltløpe avsluttes kl 13:00

Ca 16:00 Sms sendes alle påmeldte med angivelse av startnummer.

Du kan melde deg på enkeltløp til kl 18:00 - husk og notere startnummer du får ved påmelding etter kl 13:00

Startnummer deles ut fra ca kl 17:45. - husk å oppgi startnummer!
Onsdag 24. april kl 19:00

Starten går kl 19:00 - en startpulje.

Resultater får du på mobilen din så fort du har gått i mål.

Uttrekning av premier fra løpssponor når alle har gått i mål.


25. april Påmeldingsportalen Maihaugenløpet åpner
Statistikk 1984 – 2023

Deltakerrekord 572 (2022)
I år arrangeres Kringsjåløpet for 41. gang – første gang var i 1984. Gudbrandsdal Politi IL har hele tiden vært arrangør!
 

2023

Kringsjåløpet startet årets Sørdalskarusell med hele 435 deltakere 

 I  fjor var det snø i lufta – det var en sen vår, lue og votter var godt å ha på. 

Klikk på bildet eller understreket overskrift for å åpne fjorårets artikkel fra løpet.

 2019
Ny fantastisk deltakerrekord i Sørdalskarusellen og Kringsjåløpet. (litrim.no)

Sport1 har gjort det til tradisjon at de deler ut et par løpesko til hver av vinnerne i klasse 12-15 år. Oliver Plassen-Branvol fra Vinstra IL og Anisa Buraas, LIF tok hver sin klasseseier. Skoene deles ut av Sport1 og Litrims Ivar Hjelmseth. Nisa ble nest beste kvinne i kveld. 

430 fullførte Kringsjåløpet 2019
2017
326 fullførte Kringsjåløpet (litrim.no)

13 av 14 ansatte i Lillehammer tannhelse fullførte Kringsjåløpet - rett og slett imponerende.
2013

Sesongpremieren - bildene (litrim.no)

Tradisjonen tro, Politets ledersyklist Bjørn Bergundhaugen var igjen klar til å dra i gang årets Sørdalskarusell. Uoffisielt var det 201 på startstreken og mange var kommet for å se på sprekingene. Slik ble det!

2010

Mer enn hundre med i Kringsjåløpet (litrim.no)

Kringsjå skole var en stor byggeplass, men deltakerne fant veien til mål gjennom alle avsperringene. Her er Geir Evensen på vei mot mål.
1988
Fra Gatekarusellens tid
Starten gikk på den gamle skoleplassen og rett opp i Kringsjåvegen. Løpet var det siste av 5 i Gatekarusellen. Deltakerantallet var 205 og det var trangt om plassen. Det var den gang alle resultatene kom i avisa.

Løypa er 3,0 km lang! Kontrollmålt

Starten går i krysset Gamle Kringsjåvei / Håkon Håkonsensveg  Gamle Kringsjåvei nordover mot Nordre Ål Skole, tar gangstien forbi skolen opp gjennom tunnelen til Kringsjåvegen. Følger veien nordover til veien som går av i svingen før motbakkene til Balberg, deretter gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Nordre Ål skole og mål.

Stravsegmentet har fått navnet Kringsjåløpet 2024 med følgende lenke:

Kringsjåløpet 2024 | Strava Run segment i Lillehammer, Innlandet, Norge

Segmentet er litt unøyaktig, men Fellesstarten skal bli riktig målt i distanse.

Løypa har blitt kontrollmålt, men godkjenning ikke mottatt. 

----------------

Andre sider:

Resultatene for fellesstarten i Kringsjåløpet 2022 finner dere her
og for de som løp virtuelt og registrerte sin egen tid 
her.

Løpets hjemmeside

Terminliste for Sørdalskarusellen 2024

Generell informasjon om SørdalskarusellenNye løypetrasséer for Kringsjåløpet og Strandtorgetløpet

Postet av Litrim den 6. Apr 2024

I krysset Gamle Kringsjåvei / Håkon Håkonsensvei går starten på den kontrollmålte løypa til Kringsjåløpet 2024. Løypa er 3 km og altså 300 meter nord startstreken på brua over Skurva.  

(Bilde Skjemdump fra Google Foto)

Påmeldingsportalen er åpen for Sørdalkarusellen 2024.

Meld deg på her!

Vi har gjort grovarbeidet med målingen, finjusteringen gjenstår. Det er Christer Opsann som skal stå for målingen . Han er autorisert måler av konkurranseløyper.  Godkjenning gjelder for 5 år. Dette er av hensyn til endringer i veisystemene og diverse gravearbeid som gjør at løypene blir endret.

Løypa er den samme som før, men med en lenger startstekning langs Gamle Kringsjåveg.

Det er ikke lagt ut noe Stravasegment, men det blir gjort så fort den endelige godkjenningen foreligger.

Kringsjåløpet 
Fellesstart 24. april kl 19:00 Virtuelt lørdag 20
. - Tirsdag 23 april
2,7 km (Mulig endring til kontrollmålt 3 km)
Nordre Ål Skole
Arrangør: Gudbrandsdal Politi IL
Løpssponsor:

Løypa merkes fredag 19. april, merkingen sjekkes hverdag og tas ned igjen etter fellestarten den 24. april eller dagen deretter.


Strandtorgetløpet

På grunn av gravearbeide i forbindelse med ledningsnett rund Strandtorget er vi nødt til å endre trassé til løpet. Det var god oppslutning om forslaget. Det blir grus og asfalt og passerer to ganger, det som engang var norges lengste bru da Vignesbrua ble bygget på 30-tallet.


Løypa blir 6,9 km lang og vi mener at dette blir distansen for all og for de yngste. Start og mål blir på det samme stedet som for løpet i fjor. Starten går nordover og vender sørover ved Plantasjen over den lille brua, passerer målstreken allerede etter 700 meter hvor det registreres mellomtid. Så går løypa sørover forbi den gamle Skibladnerbrygga og og opp Bryggeveien, over Vignesbrua, første vei til høyre og gjør en runde på Vignes før det igjen løpes over Vingesbrua, ned Bryggeveien og inn på Strandpromendaden forbi start og den litte runden før vi krysser mållinjen. Tror dette blir en fin runde.

Kanskje noen blir litt mer kjent på Vignes - løypa går ned denne veien. Kanskje kan du gjette hvor?
I morgen, 1. påskedag er siste dag for å melde deg på Sørdalskarusellen med lav sats.

Postet av Litrim den 30. Mar 2024

Nedtellingen har for lengst begynt – i dag er det 20 dager i Kringsjåløpet virtuelt begynner. I morgen 1.påskedag er det siste mulighet til å melde seg på hele karusellen til lav pris.  Her er det litt stoff om status så langt, hvorfor virtuelt og om hvorfor løpe fellesstart.  

Bildene er fra i fjor alle tatt av Jørgen Skaug.

Påmeldingsportalen er åpen for Sørdalkarusellen 2024.

Meld deg på her!

Påmelding til hele karusellen kan du gjøre fram til og med 23. april, dagen før fellesstarten. Det er viktig å presisere at det ikke vil bli mulig å melde seg på hele karusellen etter dette. Da er det bare påmelding til enkeltløp som gjelder.

Påmeldingen så langt er på nivå med tidligere år. I fjor var det 145 som meldte seg på hele karusellen, mens 439 fullførte Kringsjåløpet, 312 fellesstart og 127 virtuelt. Så langt er antallet jevnt fordelt mellom fellesstart og virtuelt.

Under pandemien innførte vi de virtuelle løpene for i heltatt å kunne gjennomføre Sørdalskarusellen under de forhold som rådet da.  Vi har videreført tilbudet blant annet for å kunne gi et tilbud til alle som ikke kan møte opp til start kl 19:00 eller de som ikke vil løpe i et stort felt. Tove Wikman Strand er påmeldt allerede og i 2021 skrøyt hun veldig av Sørdalskarusellen og fortalt oss at hun håpet at vi videreførte løpene også etter pandemien. Se intervjuet vi lagde i 2021 her:

Hvorfor løpe fellesstart.

Magdalena Pesic under Maihaugenløpet i fjor.Magdalena Pesic uttalte til GD / Kristin Roset at fellesstartene i Sørdalskarusellen er det aller gøyeste. 
– Jeg har prøvd den virtuelle varianten som er et godt alternativ, men å møte alle de hyggelige menneskene på et og samme sted motiverer meg. Vi skravler, varmer opp, er spente og heier på hverandre. Det fine er at alle kan delta. Klarer du ikke å løpe hele veien, kan du gå, sier hun. Du kan lese hele artikkelen i GD.no og kanskje i avisa til uka.

GD v/Kristin Roset: -Det er godt å kjenne på mestring som voksen også!

Kringsjåløpet blir forlenget til 3 km – kontrollmålt.

Årsaken til dette er at bladet Kondis fører statistikk på 3 km løp utenfor bane. Håpet at dette vil inspirere våre løpere for komme med på statistikken. I bladet nr 1 februar 2024 har de publisert statistikk fra 3km og opp til maraton inndelt i 5 års klasser. For 3 km er Marius Vedvik er best blant mennen med tiden 8:15, mens Kristine Dommersnes er beste kvinne med tiden 9:31. Da håper jeg at vi får representanter fra Sørdalskarusellen med på lista for 2024 som blir publisert i februar i 2025.

I podkasten Skiklubben skal Emil Gukild og Silje Nordnes forberede seg til å løpe halvmaraton i Oslo til høsten. Anders Aukland er «trener» og inspirator. Denne uka skal de løpet 3000 meter som en start på løpetreningen og for gi et startpunkt for treningen.

3000 meter bør derfor være en start for flere.En drøy måned til vi er i gang! Husk å melde deg på!

Postet av Litrim den 19. Mar 2024

Våren nærmer seg og snart er det klart for joggesko og lyse kvelder. De første påmeldingene er i boks og det er greit å minne om første frist er 31. mars for å melde seg på hele karusellen med rabatt.

Bildet: Fra Kringsjåløpet i fjor: John Raddum Skaug (349) i tet foran Ida Børset Wedum (18), Halvor Melbø (201) og Audun Løhre (307). Foto: Jørgen Skaug.


Påmeldingsportalen er åpen for 
Sørdalkarusellen 2024.

Meld deg på her!

Hvorfor bør du delta i Sørdalskarusellen?

•    Du får oppleve varierte og flotte løyper i ulike omgivelser

•    Du får motivasjon og inspirasjon til å holde deg i form gjennom sesongen

•    Du får mulighet til å måle din egen fremgang og sammenligne deg med andre

•    Du får være en del av et sosialt og inkluderende løpemiljø

•    Du får en fin premie og kanskje en ekstra utmerkelse hvis du er heldig

Her er en kolasje fra fjorårets løp- alle bildene er tatt av Jørgen Skaug.

Endring av løypetrasséene.

På grunn av gravearbeider og andre forhold vil noen av løpene bli endret.

Kringsjåløpet skal bli 3 km kontrollmålt - dette håper vi å få gjort rett etter påske.

Strandtorgetløpet må endres, men vi vet ikke riktig hvordan ennå.

Det graves på Lilletorget og vi vet ikke ennå hvordan det blir der for Mesnaelva opp. Informasjon kommer.

Olympiaparkløpet vil bli slik den var i fjor for å unngå problemer med kryssing av Mesnaelva.

Alt dette kommer vi tilbake til. 

Velkommen til Sørdalskarusellen 2024SpareBank1 Gudbrandsdal har forlenget samarbeidsavtalen med Litrim for 3 nye år.

Postet av Litrim den 6. Mar 2024

Avtalen er underskrevet av markedssjef Trond Slåen i SpareBank1 Gudbrandsdal og Litrims leder Finn Olsen og har et tidsperspektiv fram til 31.12.2026.  SpareBank1 Gudbrandsdal er en av Litrim hovedsponsorer og vi ser fram til et fortsatt godt og langt samarbeid. Første avtale ble inngått i 2016

Banken er også løpssponsor for SpareBank1 Kanthaugenløpet og løpet beholder navnet. Avtalen omfatter logo på startnummer og logo på hovedsiden til www.litrim.no. Banken skal levere uttrekningspremier til løpet og til premieutdelingen i slutten av sesongen.

Banken legger vekt på bærekraftsarbeid skal være del av arbeidet. Det er en forutsetning at samarbeidet skal gjøres med minst mulig miljøbelastning og er inkluderende og anti-diskriminernde, sier markedssjef Trond Slåen i SpareBank 1 Gudbrandsdal.

SpareBank1 Gudbrandsdal er en åpen bank hvor kundene kan føle seg velkommen inn i banken og ikke bli møtt med en stengt dør.  Banken er en regional bank for personkunder og næringslivskunder i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Banken er en god samarbeidspartner for lag og foreninger innen sport og kultur og har inngått en lang rekke avtaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

SpareBank1Gudbrandsdal har en god utvikling som bank og øker sin markedsandel i regionen.

Slik blir startnummeret også i år.SpareBank1 Gudbrandsdal har kontor i gåta Storgat 55 på Lillehammer og har hovedkontor på Vinstra.

Oppsummert, her er hovedpunktene i bankens drift.

SpareBank1 Gudbrandsdal er en regional bank som betjener kunder i Gudbrandsdalen-området i Norge. Her er noen av tjenestene de tilbyr:

  1. Miljøprodukter: Banken har fokus på miljøvennlige løsninger.
  2. Daglig bruk: Dette inkluderer kontoer, kort, mobilbank og nettbank.
  3. Lån: De tilbyr boliglån, billån og andre låneprodukter.
  4. Sparing: Fondssparing og andre sparemuligheter.
  5. Pensjon: Rådgivning og produkter knyttet til pensjon.
  6. Forsikring: Forsikringsprodukter for ulike behov.
  7. Eiendom: Tjenester relatert til kjøp og salg av eiendom.
  8. Tips og råd: Banken gir råd om økonomi og personlig økonomistyring.

SpareBank1 Gudbrandsdal er en del av SpareBank 1 Alliansen og har filialer på Otta, Ringebu, Lillehammer og hovedkontor på Vinstra. Administrerende banksjef er Per Ivar Kleiven

For mer informasjon, kan du besøke SpareBank 1 Gudbrandsdal sin nettside.

En sporty gjeng fra banken løper Sørdalskarusellen

SpareBank1 Gudbrandsdals er løypesponsor for SparBank1 Kanthaugenløpet og hadde med en stor gjeng på Birkebeineren Skistadion i 2020. Fv Truls Bjelke, Julie Harlaug Olsen, Pål Harlaug Olsen, Thomas Lund, Anne Berit Solheim, Line Slapgard, Henrik Roland Granseth, Viktoria Nyfløt, Laila Øyberg, Ola Kjonerud og Ragnhild Wiker.

Banken stiller også med et stor gjeng frivillige under løpet. I år arrangeres SpareBank1 Kanthaugenløpet fellesstart 5. juni og virtuelt 1.-4. juni. Se løpets hjemmeside her!  

Her kan du lese om avtaleinngåelsen i 2016:

SpareBank 1 Gudbrandsdal ny samarbeidspartner for Litrim