Terminlista for Sørdalskarusellen 2020

Postet av Litrim den 2. Des 2019

Sørdalskarusellen starter opp onsdag 22. april med Kringsjåløpet. Den nye Nordre Ål Skole står klar til å ta i mot et stort deltakerantall og det skal bli spennende å se hvordan den nye skolen vi fungere for oss.

Bildet: Henriette Frisenberg Sundgaard (358) Søre Ål IL, Agnethe Fløtlien (346) Biristrand og Linn Nesje-Haugli (275) Lillehammer. Foto: Jørgen Skaug

2020 blir det 39. året Sørdalskarusellen arrangeres. Første gang var i 1982 og 2019 var den sesongen med størst oppslutning.

Årets sesong følger samme opplegg som i fjor med forhåpentligvis mindre anleggsvirksomhet i tilknytning til løypene våre. Noen små endringer kan påregnes, men det er bare detaljer.

Litrim planlegger å åpne påmeldingsportalen 15. februar. 


22. april KringsjåløpetNordre Ål skoleG. Politi IL
6. maiMaihaugenløpetMaihaugen
Telthusplassen
SI Aktiv
13. maiStrandtorgetløpetStart på sletta sør for StrandtorgetLitrim
27. maiHovemoenløpetFulgekikkertårnet
ved Mjøsa
Habil
3. juniMesnaelva oppMotbakkeløp
Strandtorget - Kanten Kro
Litrim
24. juniKanthaugenløpetBirkebeineren Skistadion
Litrim
19. augustFlømyrløpetSkurvbrua
Nordsetervegen
Litrim
26. augustVegmuseums- løpetVegmuseet
Hunderfossen
Vegvesenet BIL
9. septemberOlympiapark- løpetHåkonsHall, øvre sidet - Lysgårds- bakken (muren)Litrim
16. septemberElvaløpetMellom hallene
Eidsiva arene og Håkons Hall
Tele BIL

0 Kommentar

Minneord om Edgar Hansen

Postet av Litrim den 15. Nov 2019

Edgar Hansen døde 27. oktober i Spania. Han var ute på sykkeltur da han falt død om. Det skal være Urneseremoni fra Tune kapell (Sarpsborg) mandag 18. november kl 13:00.

Edgar Hansen var leder for Litrim på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Han var også leder for Olympic Day Run i deler av den perioden. Hans hjertebarn var likevel Norsk Helsevesens Idrettsforbund (NHIF) hvor han satt i styret i mange år via Bedriftsidrettslaget på sykehuset. 

Edgar var utdannet biolog og jobbet på laboratoriet sykehuset på Lillehammer, men gikk over til dataavdelingen på slutten av sin karriere på sykehuset.  Han hadde mange interesser og mange baller i lufta, han var et typisk ja-menneske som stilte opp der det var behov for han. 

Her er et bilde fra null-løpene på Maihaugen hvor den lille gutten er arrangør og registrerer at Edgar går i mål etter å løpt to runder. Edgar var også politiker og stilte med T-skjorte for venstre.Edgar var alltid blid og en følte seg bestandig vel i hans selskap. Han var engasjert og til å stole på. Han hadde til en hvert tid et godt ord til de som var rundt han.

Sammen med sin Solveig hadde han det godt. Som pensjonist ventet han på at Solveig også skulle bli pensjonist. For ni år siden leide de seg leilighet i Spania hvor de har tilbrakt mye tid i vinterhalvåret. Hytta i Skjeberg på Palmetomta har vært tilholdssted om sommeren. 

Han var glad i å sykle, og var stadig å se på sykkeltur. Han sørget også for at Litrim ble arrangør av en sykkelkarusell i terrenget rundt Lillehammer. Karusellen ble arrangert som null-løp.

Edgar døde med hjelmen på! Han ble kremert i Spania og det blir Urneseremoni på mandag.

Våre tanker går til Solveig og hans nærmeste familie!

Vi lyser fred over Edgars minne!


0 Kommentar

Familien Melbø årets trimmere på premieutdelingen for Sørdalskarusellen.

Postet av Litrim den 7. Nov 2019

Ole Morten, Marit med barna Halvor, Ane og Johan Melbø ble årets trimmere - prisen gikk til hele familien Melbø.  Trofé a.s. har innstiftet prisen som ble delt ut av Morten Thorsrud. Geir Steig sto for den største idrettslige prestasjonen med å bli totalvinner for samtlige ti løp noe som ble markert med en ekstra premie.

Premieutdelingen for Sørdalskarusellen ble arrangert i Håkons Hall på onsdag med god oppslutning hvor alle stoler var opptatt og hvor det var mang en god samtale rundt bordene. Det ble delt ut premier til 18 klassevinnere, 48 som hadde fullført alle 10 løpene, og merker til de som hadde jubileum for antall ganger de hadde fullført Sørdalskarusellen.  

Det var en glad og lykkelig familie som mottok prisen som årets trimmere.  I begrunnelsen for prisen står det at familien Melbø har deltatt i alle løpene og hele familien har vært med hver gang og det på barnas premisser og tempo. Far Ole Morten sier har Sørdalskarusellen har vært en prioritering selv om logistikken kan være krevende til tider, men etter hvert som sommeren gikk ble det en forutsetning å stille. Marit har startet opp en egen karusell for barn og unge i Vingrom etter mønster fra Sørdalskarusellen. Fire løp før sommeren og fire etter og i år var det deltakerrekord med 35 deltakere. Halvor, Ane og Johan svarer med et kontant ja på at de stiller til neste år. Familien Melbø er et godt eksempel på at Sørdalskarusellen er et familiearrangement og at karusellen skal være for alle. 

Tournn Ølstad fra Gjøvik som ble sammenlagtvinner i klasse K50-59 år, var forhindret fra å komme på premieudelingen.  Hun sendt oss en hyggelig hilsen som vi har fått lov til å gjengi her: "Beklager at jeg ikke kommer på premieutdelinga i kveld, men vil gjerne takke for flotte konkurranser i Sørdalskarusellen! Det er krevende løyper og god konkurranse, men mest av alt utrolig moro med så mange deltagere i alle aldre! Dere kan være stolte av at dere bidrar til idrettsglede, folkehelse og god stemning på alle løpene! Også er det moro for mosjonister som ikke kvitter seg med konkurranseinstinktet å måle seg med seg selv gjennom flere år! Se fram til å nye løp i 2020😊 Mvh Torunn Ølstad, Gjøvik."

Tina Træthaug, Søre Ål IL og Geir Steig, Luster IL fikk hver sin glasspokal som best blant de som har fullført alle 10 løpene. Geir Steig fikk i tillegg en oppmerksomhet for å ha vunnet samtlige 10 løp i år og han er den første som har gjort det.  Foto Hans Adolfsson. 

Det var lang kø ved inngangen hvor Litrims Bente Hamnes og Jørn Breili var travelt opptatt ved å dele ut deltakerpermier, resultatlister og lodder etter hvor mange løp den denkelt hadde deltatt i.Det var lang kø ved inngangen hvor Litrims Bente Hamnes og Jørn Breili var travelt opptatt ved å dele ut deltakerpermier, resultatlister og lodder etter hvor mange løp den denkelt hadde deltatt i. Årets deltakerpremie var et stettglass og resultatlisten var på 16 sider slik som i fjor. Foto Hans Adolfsson.  Stinn brakke og godt humør under premieutdelingen.

18 klasseseire i årets karusell

Ida Børset Westad vant klasse 20 - 29 gang for femte gang og får her førsteplasskruset av Jannike Berg Leonhardsen.


Torstein Rudihagen har mange førsteplasser i år, Oslo Maraton og Birkebeinerløpet. Her får han kruset for klasseseier i Sørdalskarusellen 2020 av Bente Hamnes.


Ola Nordenen Dysthe, Kolbu /KK flyttet til Lillehammer for et og et halvt år siden. Han valgte å melde seg på hele karusellen i forkant av sesongen, noe han ikke har angret på. Han fullførte alle 10 løpene og tillegg vant han klasse 20 - 29 år. Neste år stiller han igjen på startstreken skal vi tro han uttalelse i kveld. 


Geir Steig gratuleres for sin sammenlagtseier av Bente Hamnes (foto Hans Adolfsson) 


Vinner av klase Menn 30-39 år ble Gunnar Kaus, med det flotte lagsnavnet Sør Vekkom Raskflygelaug. (Foto Hans Adolfsson)


Sparebank1 Gudbrandsdal stilte med sekk til alle i yngste klasse som hadde fullført Sørdalskarusellen.  Det var Simen Melbø Sunde, Ane Melbø, Johan Melbø, Halvor Melbø, Ole Ludal Laethon, Trygve Ludahl Lagethon og John Raddum Skaug. Foto Hans Adolfsson

De som har fullført alle 10 løpene

48 bilder på plass for å deles ut!  De fleste bildene er tatt av Jørgen Skaug, 

Det ble en stor forsamling - her er alle kvinnene kalt opp for å få bilde og Marit Valset får bildet sitt.

Ole Ludahl Lagethon, Halvor, Johan og Ane Melbø deltok alle ti løp og fikk fin diplom med bilde av seg selv.
 

Det var ennå flere menn . her er det Bjørn Ola Foss som får sitt bildediplom.  

Utmerkelser for fullført Sørdalskarusellen antallganger

Kari-Anne Fredriksen fikk plakett for å ha fullført Sørdalskarusellen 20 ganger. Foto Hans Adolfsson

Sølvmedalje deles ut for å ha fullført karusellen 10 ganger.  I år var det 4 som klarte dette, fra venstre Egil Paulsrud, Svein Løkken, Helger Leonhardsen og Eivor Løkken. Foto Hans Adolfsson

Bronsemedalje deles ut for de som har fullført Sørdalskarusellen fem ganger.  i var det ti som klarte dette, her ved sju av dem. F.v Ida Børset Westad, Anne Gunn Kraabøl, Jan Erik Berger, Lars Krogsveen,Ole Anders Ruud, Arvid Berntsen og Ingulf Nordahl.  Camilla Egeberg Moger, Bernt Tennstrand og Erik Magnus Ring var ikke tilstede under uttrekningen. Foto Hans Adolfsson.

Uttrekning av gavepremier
Også iår hadde vi mange gavepremier gitt av våre samarbeidspartnere. Disse ble trukket ut blant deltakerne som møtte fram i Håkons Hall. Hver deltaker fikk utdelt lodd etter hvor mange løp han eller hun hadde vært med på.

Premiene var fra våre hovedsamarbeidspartnere:

og andre

Helleberg, Røislimoen og Strandtorget

Dessuten

Sulland, Bryggerikjelleren, Egon of Arvid Nordquist AS (smaksprøver rosiner)

Jørn Breili var uttrekningssjef og sørget for at alt gikk riktig og greit for seg. Posen med lodd kommer fra Arvid Nordquist AS som bidro med smaksprøver på SunMaid-rosiner med melon og jordbærsmak.

Johanne Linderud, Dombås IL (nå NTG U) var framme for å hente uttrekningspremier gang på gang. Hun satt på det mestvinnende bordet.

Gladest i dag - Oscar Smogeli Opsann ble den heldige vinner av fruktkurven fra Rema1000 og var kanskje kveldens gladest. Foto Hans Adolfsson

Takk til alle samarbeidspartnere for gode bidrag til premieutdelingen.

Sørdalskarusellen 2019 - den 38. sesongen er nå historie og planleggingen foran neste sesong er i gang.  22


0 Kommentar

Merete Weng og Per Christian Lysaker Torgersrud best i Saksumdal OPP

Postet av Litrim den 23. Sep 2019

De to beste gutta med hver sin sjekk - Per Christian Lysaker Torgersen og Oddvin Offigstad poserer for fotografen. Best blant jentene ble Merete Weng. Foto: Arrangøren.

Se bilder fra arrangøren på Facebook!

Resultat liste Saksumdal OPP

Junior jenter

1: Ane Melbø 31.39

Junior gutter

1: Halvor Melbø 27.22
2: Johan Melbø 29.21
3: Iver Moen 31.09
4: Petter Haga Flesvik 31.10
4:Torgrim Haga Flesvik 31.10
5: Sondre Smogeli Opsann 38.28

Damer

1: Merete Weng 24.53
2: Marit Melbø 34.39
3: Hanne Nysæther 36.32

Herrer

1: Per Christian Lysaker Torgersen 20.48
2: Oddvin Offigstad 22.18
3: Ola Weihe 24.44
4: Geir Ludvig Aasen Ouren 25.15
5: Christer Opsann 25.49
6: Vemund Lien 26.55
7: Ole Amund Øvstehage 26.56
8: Knut Berntsen 28.52
9: Gudmund Lien 29.00
10: Frode Brenden 30.10
11: Gjert Moen 31.13
12: Pål Arild Olsen 31.36
13: Ole Morten Melbø 34.25
14: Torgeir Kval 36.36
15: Mass Lund Soldal 37.36
DNF: Einar Lien


0 Kommentar

Fantastisk sesong - rekordenes år i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 17. Sep 2019

Tallene viser med all tydelighet at 2019-sesongen har vært en fantastisk sesong. Med deltakerrekord i ni av ti løp og med deltakerantall som har et snitt på 286 pr løp viser dette at oppslutningen aldri har vært så stor. Det er spesielt hyggelige deltakerne representerer alle aldersgrupper, toppidrettsutøvere og mosjonister.  Jørgen Skaug sier i en uttalelse at det ikke er så mange andre tiltak i distriktet som har en stor stor betydning for folkehelsa som Sørdalskarusellen. Vi håper så mange som mulig blir klar over dette poenget.

Bildet: Kanthaugenløpet er løpet som i år hadde størst økning i deltakerantallet med 35% økning. Her har starten gått i Kanthaugenløpet hvor deltakerne er godt spredt allerede i den første bakken. Foto: Jørgen Skaug.

Premieutdelingen arrangeres i Håkons Hall 6. november 2019 kl 19:00.

 


20152016201720182019Endring
Kringsjåløpet32333532637743014%53
Maihaugenløpet33427330737241311%41
Strandtorgetløpet26027822529434016%46
Hovemoenløpet2132082793073235 %16
Mesnaelva opp2802072683273301 %3
Kanthaugenløpet16813618119326135%68
Flømyrløpet15813815017119615%25
Vegmuseumsløpet16016520518821715%29
Olympiaparkløpet12712212513515716%22
Elvaløpet114147175201193-4%-8
Total2137200922412565286012%295

Kringsjåløpet satte ny deltakerrekord totalt med hele 430 deltakere og for første gang hadde vi løp med mer enn 400 deltakere, til og med to.

I alt 48 fullførte all 10 løpene - her er alle navnene (foto: Jørgen Skaug)

Første rekke fra venstre: Tina Træthaug, Juni Stavne, Lene Møllerløkken, Ane Melbø, Johan Melbø, Halvor Melbø, Ole Ludahl Lagethon og Geir Steig.

Andre rekke fra venstre: Jan Ingar Hagen, Egil Paulsrud, Hilde Ingeborg Øvstehage, Heine Steinar Sandvold, Linda Jeanette Berger, Geir Strandbakke, Eirik Røysheim, Anne Smidesang, Karoline Linderud, Eivor Løkken, Beate Carolin, Geir Haugen og Gudmund Lien.

Tredje rekke fra venstre: Gunnar Henriksen, Marit Melbø, Bjørn Ola Foss, Ole Morten Melbø, Gunnar Kaus, Ole Anders Ruud, Hanne Mette Aarnes, Christian Halsa, Ingebjørg Wikstrøm, Aadne Smidesang, Marit Valset, Tea Anine Hindar, Per Martin Johansen, Leif Magne Røe, Svein Larsen og Ole Amund Øvstehage.

Fjerde rekke fra venstre: Vemund Lien, Børre Storhagen, Åge Magne Ludvigsen, Truls Gulling, Helge Leonhardsen, Christer Opsann, Inger Jørstad, June Olausen, Geir Morten Brandhaug og Ole Nordengen Dyste.

Knut Rusten var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Flere tall - 184 deltakere fullførte årets karusell og det var 935 som var med i et eller flere løp.

Sammenlagt for Sørdalskarusellen 2019 

Informasjon om premiering i Sørdalskarusellen finner du her!

Utmerkelser 2019

 Kari-Anne Fredriksen har fullført Sørdalskarusellen 20 ganger  (Foto Jørgen Skaug)


Poeng
2019
Antall
2019
Antall
År
Utmerkelse
i år
Kari-Anne Fredriksen280720Plakett
Roar Mikkelsen273815Gullmerket
Egil Paulsrud2341010Sølvmerket
Eivor Løkken2491010Sølvmerket
Helge Leonhardsen2981010Sølvmerket
Svein Larsen2871010Sølvmerket
Ole Anders Ruud222105Bronsemerket
Camilla Egeberg Moger27095Bronsemerket
Erik Magnus Ring16495Bronsemerket
Ida Børset Westad29895Bronsemerket
Jan Erik Berger695Bronsemerket
Anne Gunn Kraabøl29285Bronsemerket
Lars Krogsveen26685Bronsemerket
Bernt Tennstrand18275Bronsemerket
Arvid Berntsen18165Bronsemerket
Ingulf Nordahl13065Bronsemerket

Rangering de med flest karuseller som har deltatt i år:

 

Gunnar Henriksen har fullført alle karuseller fra og med 1983 - bare det første har han bommet på. Vi begynte å registrer alle som fullførte alle 10 løpene fra 2009 - Gunnar har fullført alle 10 hvert år siden. (Foto Jørgen Skaug)

NavnPoengAntall 2019Antall år
Gunnar Henriksen2331037
Oddrun Hovsengen96736
Åge Ludvigsen2921033
Hanne Monica Storhagen281928
Eivind Nybakken288627
Jon Krogsveen300626
Kari-Anne Fredriksen280720
Leiv Roar Østerhagen257916
Arne Stonor223616
Roar Mikkelsen273815
Hege Skari300814
Børre Storhagen1781013
Per Martin Johansen2761013
Hans Ivar Hattestad292713
Bjørn Ola Foss2721012
Geir STRANDBAKKE3001012
Jan Ingar Hagen2761011
Egil Paulsrud2341010
Eivor Løkken2491010
Helge Leonhardsen2981010
Svein Larsen2871010

For å fullføre karusellen må du fullføre minst 6 løp!

PDF-fil over alle som har fullført en eller flere Sørdalskaruseller finner du her!

Best av de beste!

Tina Træthaug, Søre Ål IL ble beste kvinne av de som fullførte alle 10 løpene. (Foto: Jørgen Skaug)

 Beste kvinner med 10 løp!

1Tina TræthaugSøre Ål il4:07:42.2
2Marit MelbøVingrom IL4:35:28.8
3Linda Jeanette BergerØTI SKI4:36:20.8
4Anne SmidesangFÅBERG4:44:23.5
5Hilde Ingeborg Øvstehage
4:44:37.9
6Hanne Mette AarnesØTI4:52:41.9
7Tea Anine Hindar
4:56:12.5
8Ingebjørg WikstrømStatens vegvesen bedriftsidrettslag5:00:51.2
9Beate Carolin
5:10:21.5
10Eivor Løkken
5:11:47.1

Geir Steig, Luster IL gikk til topps i alle løpene i år! Det har aldri skjedd før i Sørdalskarusellens historie.

Foto: Jørgen Skaug


 Beste menn med 10 løp!

1Geir STEIGLuster IL2:57:26.9
2Geir STRANDBAKKELillehammer Skiklub3:24:49.1
3Ola Nordengen DystheKolbu/KK3:26:36.8
4Gunnar KausSør-Vekkom Lauparlag3:31:09.5
5Christer OpsannFollebu skiklubb3:31:49.4
6Vemund Lien
3:42:17.9
7Per Martin JohansenFYK3:54:27.5
8Geir Morten Brandhaug
3:55:43.7
9Gudmund LienRinna il4:01:25.2
10Eirik Røysheim
4:01:55.7

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline