Olympiaparkløpet 2023 Fellesstart

Olympiaparkløpet 2023 Fellesstart


Arrangør: Litrim
Påmeldingsfrist: 06.09.2023 20:30

TidOlympiaparkløpet arrangeres i år for 21. gang og er niende og nest siste løp i Sørdalskarusellen 2023. Den virtuelle delen går 2. - 5. september, mens fellestarten går onsdag 6. september med start kl 18:30. 

Vannsituasjonen gjør at vi også for dette løpet må legge om løypa. Også i år blir det en lang og en kort løype, den korte er for yngste klasse og de som løper uten tid og ønsker kort løype. Den lange blir ca 10 km og den korte ca 2,5 km.

Bildet er fra det første Olympiaparkløpet i fjor hvor målet var nord for hoppbakken. Mads Buhaug passerer stilen mellom kananlen og Birkebeinervegen.

Øverste bildet er fra samme år - Peter Lederer (1106) og Are Flyen (1141) på matstasjonen på høyeste punkt i Birkebeinervegen.

Foto: Jørgen Skaug

Program i dag

13:00 Frist for ordinær startkontigent

14:00 Trekning av startnummer 

16:00 SMS med info om startnummer sendes ut til deltakerne

17:30 Utdeling av startnummer på Kleivbakken 

18:00 Siste frist for påmelding 

18:30 Start lang løype

18:31 Start kort løype for de yngste

Valgfri start for de som løper uten tidtaking

Transport av klær

Vi kjører klær opp fra start til målområdet etter at starten har gått.

Drikkestasjon etter ca 6,5 km og i mål!

Løpssponsor er

Unge veteraner var best i fjor. Pernille Gullikstad fra Søre Ål IL tok sin første totalseier i Sørdalskarusellen, men har deltatt helt siden hun var pur ung. Mandag før løpet feiret hun bursdag med kake på fat hun vant i Sørdalskarusellen i 2012. 

Oddvin Offigstad har også trådd sine barnesko i Sørdalskarusellen og har vært ivrig deltaker selv om det begynner å bli noen år siden nå. Han var ganske overlegen med Lars Berger på andre plass.

Arikkel fra løpet i fjor finner du her!      

Resultater fra i fjor!

Statistikk 2003 - dd

Olympiaparkløpets hjemmeside finner du her!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2023 

Informasjon om Sørdalskarusellen Nybu passerer! Bildet er fra i fjor.


Løypa

Starten går fra oversiden av Håkons Hall og mål på ringmuren i Lysgårdsbakken. Eksakt hvordan løypa blir kommer vi tilbake til.

Olympiaparkløpet 2023 | Strava Run segment i Lillehammer, Innlandet, Norge

Fra start følger løypa den gamle lyslølypa mot Nybu, hvor den passerer Nybuveien og Furubakken før den går tverrløypa på oversiden av Maihaugen til søndre nedfartløype. Herfra går løypa opp til Kvitmannsberget hvor den tar stien til høyre mot Vårsetervegen og gapahuken Hammerkoia. Deretter følgerden turvegen videre mot Kanalen og paralellvegen (skiløypa) og opp og over brua over kanalen. De neste 600 meter er på den gruslagte stilen opp til lysløypa, tar til høyre ned til bomveien som følges til baksiden av Skiskytterarenaen og flishaugen. Nordre nedfartløype følges videre gjennom Gamle Nordsetervet og gangstien over til Lysgårdsbakken og oppløpet på ringmuren til mål på sydsiden av sletta i hoppbakken.


På oppløpet på ringmuren.

Kort løype!

Løypa for de aller minste klassene 0-11 år og de i klasse uten tid som ønsker det. Starten går toppen av Kleivbakken, følger den gamle lysløypa til krysset Mesna kultursti. Løypa følger ellers stien langs Mesnaelva opp til Svarga der den tar av å gå ned til sletta på hoppbakken først på utsiden av muren og så oppløpet oppå muren inn til mål.


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.