Vegmuseumsløpet

Vegmuseumsløpet


Arrangør: Litrim

Tid


Vegmuseumsløpet arrangeres som navnet sier, i den flotte parken til Norsk Vegmuseum ved Hunderfossen. Løypa er 3,5 km og er ganske kupert, men ikke hardere enn at den skulle passe bra for alle. Løpet arrangeres av Vegvesenet BIL. 

Arrangementsbilde er  fra i fjor viser teten hvor Isak Skari (121) runder første sving først. Rett bak følger Simen Næss Berrge (16) og Kjartan Helland (217). Helland var først i mål blant gutta. 

Bilde rett over Tina Træthaug (2) foran Sigrid Stakston (199)  og Dag Ulven (216) i den fine parken. Begge foto: Jørgen Skaug.

Norsk Vegmuseums utvider bygningsmassen for å få plass til biler fra Norsk Kjøretøyhistorisk museum. Dette gjør at vi må endre litt på start og mål området. Vi kommer tilbake til dette.

Påmeldingsportalen for Vegsmuseumsløpet åpner 23. august.

Les mer om Sørdalskarusellen


 Vegmuseumsløpet som ble arrangert første gang i 1993, er et av Litrims mest populære løp og arrangeres i dag for 25. gang . Løypebeskrivelse  

Løypa ble justert i 2009 - den nye traséen er tegnet inn på kartet. 3,5km kupert, men lettløpt trasé inne på museumsområdet. Start og innkomst ved museets inngangsparti. Løypa kroker seg rundt om på grusveiene i området. Terrenget er godt utnyttet med passering over og under bruer.  Deltakerrekorden er på 205 deltakere fra 2017 da vi for første gang fikk fler enn 200 deltakere på høsten . Tor Håkon Viken og Helen Melbø er mestvinnende i Vegmuseumsløpet. Fjorårsvinnere var Kjartan Helland og Julie Aspesletten.


Administratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.