Olympiaparkløpet 2022

Olympiaparkløpet 2022


Arrangør: Litrim

Tid


Olympiaparkløpet arrangeres i år for 20. gang og er niende og nest siste løp i Sørdalskarusellen 2022. Den virtuelle delen går 3. - 6. september, mens fellestarten går onsdag 7. september med start kl 18:30.  Den lange løypa er 9,2 km og følger samme trasé som i 2020 med start på toppen av Kleivbakken på og som vanlig med mål på ringmuren i Lysgårdsbakken. Den korte løypa på 2,5 km er for på den yngste klassen og de som ønsker det som har meldt seg på uten tid.

Bildet er fra det første Olympiaparkløpet i 2003 hvor målet var på kulen i hoppbakken. Brit Pettersen Tofte var den første kvinnen som vant løpet. Kristian Breili var best blant gutta.

Øverste bildet er fra 2019 med Brits bror Eirik Røysheim og Torstein Rudihagen som nærmer seg toppen av stigningen like før Kanalen.

Løpssponsor erArikkel fra løpet i fjor finner du her!          

Resultater fra i fjor!

Statistikk 2003 - dd

Olympiaparkløpets hjemmeside finner du her!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2022 

Informasjon om Sørdalskarusellen 


Registrering av tiden din hvis du løper virtuelt.

Det blir sendt ut en egen mail med lenke til hvor du kan legge inn tid. Her er det også anvisning om hvordan du kan endre fra fellesstart til virtuelt eller vise versa.

eller du kan registrere tiden din Min Side Self Timing-  Gjøres i perioden løpet pågår.  Du må legge inn tiden manuelt fra klokke eller Strava.  Vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Du kan også bruke appen EQme . Du kan bare registrere tiden en gang. Ved feil, kontakt arrangør


Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker.   

For de som er spesielt interessert og ønsker det så vil Leif Røe lage et segment på Strava som kan brukes. Det er kun Olympiaparkløpet  som skal brukes og ingen ting annet. Når du er i mål og tiden er registrert på Strava vil segmentet dukke opp.

Her finner du Stravasegmentet: https://www.strava.com/segments/25578212 

Opplastningsfiler til GPS-klokke:  Olympiaparkloepet2020.gpx   Olympiaparkloepet2020.tcx


Løypa

Her er løypebeskrivelsen: ca 9,220 km terrengløp- 208 høydemeter skal passeres opp til høyeste punkt. Start på toppen av Kleivbakken ovenfor Haakonshall. Variert trase, først lysløypa sørover hvor den krysser Mesnaelva og deretter Åveita, fortsetter så gjennom Nybu hvor du krysser Nybuveien og Furubakken. Her må en passe på kryssende biltrafikk. Etter 1,5 km tar løypa opp nedfartsløypa og her er det 2 km sterk stigning. Etter drøyt 5 km passeres Kanalen over den gamle skibrua og vei og lysløype følges til Birkebeineren Skistadion. Deretter følger skiløypa ned langs Gamle Nordsetervei ned motl Lysgårdsjordet og deretter sørover til mål på slettta i Lysgaardsbakken. Nedoverbakken er ca 1,5 km lang, men ganske god å løpe.

Den korte løypa:Løypa for de aller minste klassene 0-11 år og de i klasse uten tid som ønsker det. Starten går toppen av Kleivbakken, følger den gamle lysløypa til Åveita og tar med seg øvre del av den gamle lysløyp ovenfor Åveita. Mål er den samme som for de andre klassene. Løypa følger ellers stien langs Mesnaelva opp til Svarga der den tar av å går ned til sletta på hoppbakken først på utsiden av muren og så oppløpet oppå muren inn til mål.Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.