Olympiaparkløpet 2021 - arrangeres 22. - 26. septe

Olympiaparkløpet 2021 - arrangeres 22. - 26. septe


Arrangør: Litrim

Tid


Olympiaparkløpet blir i år endret pga flom i Mesnaelva og NM motbakke for biler . Den nye løypa blir drøyt 10 km med like stor høydeforskjell som tidligere. Traséen tangerer 4 olympiaanlegg og vi tror løypa vil holde fint. Det blir egen løype for de aller minste. Starten går på Kleivbakken, mål for den lange løypa blir på stien nord for Lysgårdsbakken. Den korte løypa har start og mål på Kleivbakken.

Bilder fra i fjor: Guttorm S. Gunstad og Eirik Røysheim på vei over klokkene i Mesnaelva! Her skal vi ikke løpe i år.

Løypa må dessverre endres da Eidsiva utfører vedlikeholdsarbeid på sine turbiner og slipper for mye vann gjennom elveløpet i  Mesnaelva. Det har den konsekvens at kloppen på bildet over er delvis fjernet og det er umulig å passere strykene på forsvarlig måte.

I tillegg skal det arrangeres NM motbakkeløp for biler opp VIP-veien hvor de har leid hele Lysgårdsbakken med det resultat at vi ikke får tilgang på hoppbakken i helgen.

Mål blir derfor på gangstien mellom Gamle Nordseter vei og Hoppbakken.

Som konsekvens vil vi ta til høyre i krysset ovenfor Kvitmannsberget og løpe opp til gapahuken ved Vårsetervegen. Dette fører til at løpet blir 10,09 km langt, altså en god del lenger enn de 9,22 km som fjorårets løype målte. Vi beklager dette, men har dessverre ingen annen løsning. Vi skal ordne nytt kart før løpet. Den korte løypa blir som planlagt.


 


Bilder fra i fjor!

Artikkel fra løpet i fjor.

Statistikk fra 2003 - dd.

Olympiaparkens hjemmeside

Løpssponsor:

Den lange løypa blir 10,08 km!

- løypene blir merket tirsdag

Garminadressen finner du her!

Start er på toppen av Kleivbakken ovenfor Håkons Hall, mål er nord for ringmuren til hoppbakken på stien fra Gamle Nordseterveg til Lysgårdsbakkene.
Fra start følger løypa tverrløypa (gamle lysløypa) sørover over brua til Mesnaelva, over Åveita, over brua over Åveita gjennom Nybu etter at Nybuveien er passert, over Furubakken. Ta opp nedfartløypa ovenfor Maihaugen, følg den opp til Kvitmannsberget vider til krysset ta til høyre i motsatt retning av Birkebeinerløpstraséen til Vårsetervegen, innover den forbi gapahuken til bru over Mesnaelva og videre stien parallelt med kanalveien opp stien til brua over kanalen og deretter stien til Birkebeinerveien og videre til Skistadion og videre på sørvestsiden av Skiskytterstadion og ned nordre nedfartsløype til Gamle Nordseterveg og ned til mål nord for hoppbakken.

Løypa for de aller minste blir også endret og blir 4,25 km

Garminadressen finner du her!

Start og mål er på toppen av Kleivbakken ovenfor Håkons Hall.
Fra start følger løypa tverrløypa (gamle lysløypa) sørover over brua til Mesnaelva, over Åveita, over brua over Åveita gjennom Nybu etter at Nybuveien er passert, over Furubakken. Ta opp nedfartløypa ovenfor Maihaugen og følger der til du kommer til Ringsvegutua, tar den ned igjen til tverrløypa og returnerer til mål på Kleivbakken.

God tur!


Slik ser det ut på kloppen over Mesnaelva ut nå! Foto Ivar Hjelmseth

 

 Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.