Hovemoenløpet 2021

Hovemoenløpet 2021


Arrangør: Litrim

Tid


Hovemoenløpet arrangeres også i år som virtuelt løp. Start og målområde er ved Fuglekikkertårnet på Svarstadsletta der det en gang i tiden var betongfabrikk. Løypa er 5,2 km lang.

Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen. Løpet er drøyt 5,2 km lang.

Bildet er hentet fra målpassering i 2019 med Vebjørn Flagstad (324), Kristina Masovn Haave, Lillehammer Skiklub, Geir Evensen, Søre Ål IL og Lars Kristian Dahl, Lillehammer Skiklub.

Påmeldingsportalen åpner 17. mai 

Første gang Hovemoenløpet ble arrangert var i 1983 og arrangeres for 39. gang i år.

Statistikk 2008 - dd og litt historikk finner du her!  Skal oppdateres fra 1983 på sikt.

I fjor var det Øystein Ulekleiv og Ingvild  Gulling som var raskest blant de 311 løperne som fullførte løpet. Deltakerrekord for Hovemoenløpet er 323 fra 2019.

Resultater fra i fjor

Bilder fra løpet i fjor!

Hovemoenløpets hjemmeside!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2021 

Informasjon om Sørdalskarusellen

Løpssponsor

Litt om Løypa

Løypa er den samme som i fjor!Hovemoenløpet har start og mål på Svarstadsletta der Fuglekikkertårnet står. Løypa er 5,2 km lang og går i Hovemoen som navnet tilsier.  Her finner du segmentet til Hovemoenløpet 2020: https://www.strava.com/segments/24087236 

Her er hele løypa.

En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.

En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.

Stien kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.

En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.

Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.

Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i

kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål ved Fuglekikkertårnet.

Her er det en liten justering da målet er ved selve Fuglekikkertårnet.
Løypas lengde er 5,2 km, målt med to forskjellige GPS.

Filer for opplasting til GPS-klokke:

Hovemoenloepet_2020.gpx              Hovemoenloepet_2020.tcx


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.