4. etappe Tour of Mjøsa - 4,3 km motbakkeløp med 3

4. etappe Tour of Mjøsa - 4,3 km motbakkeløp med 3


Arrangør: Litrim

Tid


Den som kommer opp monsterbakken fra Mjøsas bredd til toppen av Lysgårdsbakken først er vinner av det første Tour of Mjøsa. Det gjelder både kvinner og menn Siste løp bygger på løypa til Mesnaelva opp som er ca 4 km, men denne blir litt lenger fordi den starter på gressletta sør for Strandtorget.

Bildet: Julie Jeistad passerer mål i årets utgave av Mesnaelva opp. (Foto Hans Adolfsson)

Forside: Åge Ludvisen passerer Collets bru (Foto: Jørgen Skaug)

Meld deg på Tour of Mjøsa her! Meld deg på enkeltløp eller for hele touren.


Det blir folksomt og garantert god stemning på toppen! Her blir det stor premieutdeling fra scenen så snart alle er i mål.

4. etappe motbakkeløpet har start på sletta sør for Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene. Løpet er ca 4,3 km langt og har en høydeforskjell på hele 360 meter. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer.  

Det blir jaktstart for de beste hvor de 50 beste totalt kvinner og menn starter som jaktstart. Deretter blir det bølgestart. Det vil bli sendt ut sms med starttid basert på sammenlagtresultatene etter 3. løp. Det blir viktig for den enkelte å passe tiden for start.

 Mesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Parkering blir på Strandtorgets parkeringsplasser i startområdet og på parkeringsplassene rundt målområdet.

Klær vil bli transportert opp fra start til målområdet.

Garderober er i Håkons Hall fram til kl 20:00 søndag kveld!


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.