Julie Aspesletten vant Norseman Xtreme Triathlon

Postet av Finn Olsen den 8. Aug 2021

Julie Aspesletten imponerte alle med å vinne Norseman - triatlonløpet med 3800 m svømming i Hardangerfjorden, 180 km sykkel fra Eidsfjord og løp maroton med mål på Gausdaltoppen. Jenta fra Lillehammer som startet sin løpskariere i Sørdalskarusellen gikk helt til topps i den krevende konkurransen. I følge Wikepedia er Norseman ansett som å være verdens hardeste triatlon på Ironman- distanse.

Den alltid blide jenta gjennomførte Norseman på en imponerende måte på tiden 12:39:18 nesten tre kvarter foran nest kvinne på listen. 

Bildet: Her er Julie på vei mot Geilo, Austbygde og Tinnsjøen. Foto: Marius Norby, Argon 18

Norseman sine nettsider! Her kan du se Julie gå i mål på toppen i tåka på Gausdaltoppen med alle resultater..

Ingvild Gulling som har trent steinhard i to år for Norsemen måtte kaste inn håndkle etter smerter under svømming pga kragebensbrudd etter sykkelvelt to uker før Norseman. På Instagram forteller hun at hun har fått startnummer til 2022-utgaven til Norman og at hun gleder seg til det.

Per Iver Grimsrud fra Øyer ble nummer 12 blant gutta!

Til Litrim forteller Julie Aspeslåen: - Med tøffe bølger tok det ikke lang tid før jeg allerede på svøm fikk det tøft mentalt. Følte meg hjelpeløs og at jeg lå bom stille i vannet. Overlykkelig over å kunne starte sykkeldelen.  Stiv kuling på Hardangervidda gjorde også denne dele lang og krevende. Foto: Line Berger Sørli.


Julie forteller videre: - Men med gode bein på både sykkel og første løpedel ble de to en positiv opplevelse. Og det mest brutale (som også forventet ) var zombie hill (Gaustadtoppen) og siste strekket til toppen.

Og mine to support som er på bildet (Kristian Rød og Markuz Lindgren) er med gjennom hele dagen å gjorde en helt fantastisk jobb i å få meg gjennom og gi alt av næring , klær.  🙌

Foto: Line Sørli Berger.

Julie Aspesletten dukket opp i Sørdalskarusellen i 2016 og vant aktiv kvinneklasse samme år og i 2017 før hun flyttet fra OL-byen. Det ga nok mersmak for hun har holdt formen ved like og utviklet seg til ganske så krevende grener. Hun har vært hjemom og løpt Sørdalskarusellen hvor hun har vunnet et par løp, blant annet Strandtorgetløpet hvor hun følte hun var hjemme igjen der det hele begynte.  Foto: Jørgen Skaug

Julie Aspesletten ble første kvinnelig vinner av Tour of Mjøsa - her går hun i mål på toppen av Lysgårdsbakken.  Hun er også påmeldt i årets utgave av Touren. Foto: Finn Olsen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.