Sørdalskarusellen med fellesstart igjen etter to år med Korona

Postet av Litrim den 28. Apr 2022

Endelig, etter to år med Korona, kunne Kringsjåløpet som det første løpet i årets Sørdalskarusell på Lillehammer gjennomføres med fellesstart igjen. Etter rekordoppslutningen under fjorårets Sørdalskarusell med bare virtuelle løp, blir årets Sørdalskarusell gjennomført både som virtuelle løp og løp med fellesstart.

Tekst og bilder: Jørgen Skaug

På tidtakerspråket blir det en øvelse for virtuelt og en for fellesstart og to forskjellige resultater. De som løper virtuelt vil ikke konkurrere direkte med de som deltar i fellesstarten.

259 løpere sto på startstreken under fellesstarten i Kringsjåløpet onsdag kveld 27. april, mens 180 deltakere fullførte det 2,7 km lange løpet virtuelt tidligere i uka, der de selv registrerte sin egen tid i resultatsystemet.

Raskeste herreløper i fellesstarten ble Petter Johansen to sekunder foran Elmer Mulleri Skalle, mens Frida Byfuglien ble best av kvinnene, seks sekunder foran Aina Zielinkiewich. Alle disse løperne representerer LIF.

Det var fine løpsforhold under alle dagene løpet ble gjennomført, med tørr og fin løype. Start og mål var lagt til den nye Nordre Ål skole. Løpet ble arrangert av Litrim i samarbeid med Gudbrandsdal Politi IL. Sport 1 Lillehammer av løpets sponsor.

Det neste løpet i Sørdalskarusellen er Maihaugløpet, som gjennomføres virtuelt i tidsrommet 30. april til 3. mai, og med fellesstart onsdag 4. april kl. 1900.