Kanthaugen satte punktum før sommerferien med deltakerrekord nummer 6.

Postet av Litrim den 20. Jun 2018

Et stort felt la ut fra Birkebeineren skistadion på den 4,6 km lange løypa i kveld. Startfeltet talte 193 deltakere noe som er ny rekord for Kanthaugenløpet. Den gamle var fra i fjor med 181.

Bildet: Andreas Hemma (235), Marie Berger (16) som også vant uttrekningspremie, Åse Marita Høitomt (230) og Leiv Roar Østerhagen.

Geir Steig og Hanne Mjøen Maridal var best i kveld og gjorde det med god margin.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook

Se Aleksander Myklebusts bilder på GD.no

Den nye løypa fikk gode skussmål blant deltakerne og mange var glad for at det ble mye mindre med asfalt. Likevel fikk vi noen skader med blant annet overtråkk og da var isposer gode å ha.

Geir Steig, Luster IL tok sin fjerde seier i Sørdalskarusellen mens Hanne Mjøen Mariedal, LIF tok sin tredje. Geir løp inn til tiden 16:12,0 mens Hanne løp på 18:31,7. Begge kom i ensom majestet inn til mål. 

Ekteparet Christoph og Annika Randecker fra Tyskland er på ferie i Norge og passet på å være med på Kanthaugenløpet. Paret som er fra Dettingen an der Erms, syd for Stuttgart, hadde googlet seg fram til hjemmesidene til Litrim og brukt Google translate for å oversette til tysk. Forespørsel ble sendt tidlig i vår og i kveld var de på Birkebeineren skistadion. De er med på mosjonsløp i Tyskland, men Christoph er mest med på Mountain Bike downhild og syntes derfor det var dumt at Hafjell nå bare har åpent i helgene. Etter fire dager i Norge går nå turen videre til Østersund hvor nye konkurranser venter, men nå på sykkel.

Gutta var dyktig slitne etter målpassering - og Birk Strand Bjørnaa, Lillehammer Skiklub måtte sette seg på ned, mens Erik Johannes Jevne, ØTI tok igjen pusten stående. Begge som stiller i klasse 16 -19 år, ble totalt nummer 2 og 3.

Alltid blide Fanny Horn Birkeland tok seg helt ut etter et tøft løp. Hun ble nummer tre totalt og snuste lenge på andreplassen, men siste delen ble det for lite bakker og hun måtte se unge Mille Marie Storlien foran seg. Fanny likte seg nok best i den kuperte delen i Kanthaugen.

Simen Næss Berge kan smile etter at han inntatt førsteplassen blant de som har deltatt i alle 6.  Simen vant fjorårets konkurranse og fikk beste tid at de som fullførte alle 10. Han er på god vei til å gjenta bedriften.

Otto Øye ble trukket ut som vinner av et par Ascis joggesko fra Sport1 Lillehammer. Her er det Ivar Hjelmseth fra Sport1 og Litrim som deler ut premien. Otto har deltatt jevnt og trutt i karusellen og har fullført den fire ganger.

Kenneth Ulen vant det andre paret fra Sport1.

Takk til dyktige arrangører fra Posten omkranset av Ivar Hjelmseth helt til venstre og Jørn Breili til høyre. Fv. Eirik Torgersrud, Ragnar Gorseth, Odd Opphus, Widar Nordby og Inger Andersen. Ikke alle fra posten var tilstede da dette bildet ble tatt.

Det er mye som skal pakkes opp og ned under et arrangement. Det er det reneste Cirkus Litrim. Nå har vi pakket ned for sommeren. 22. august starter vi opp igjen med Flømyrløpet. Vi håper på en like god høstsesong som vi har hatt i vår.Resultat- og påmeldingsinformasjon Kanthaugenløpet 2018

Postet av Litrim den 20. Jun 2018

Siste løp før ferien Kanthaugenløpet går i kveld med start og mål på Birkebeineren skistadion uten for det gamle målhuset.


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor

Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Kanthaugen opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.


Løpssponser:

er eneste løpssponsor for to løp!

Hovedpremien i kveld er to par joggesko som trekkes ut blant deltakerne.


Alt om Kanthaugenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse (Flere detaljer her)

Se informasjon om Sørdalskarusellen!


Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Birkebeineren skistadion. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Starttider:

- Alle klasser med tidtaking har start med fellesstart kl 19:00.

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.


Toaletter

Det er toaletter tilgjengelig på skistadion, men dessverre ingen garderober.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 35.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2015 er på 280 deltakere.

Arrangør er Posten i samarbeid med Litrim.

Velkommen til Kanthaugenløpet 2018Kanthaugenløpet - litt forkortet utgave på 4,6 km

Postet av Litrim den 14. Jun 2018

Her er den nye løypa som har fått noen flere justeringer enn først tenkt. Dette er gjort for at vi skal få mer terreng og mindre asfalt. Vi bruker de ikke asfaltert skiskytterløypene i større grad enn tidligere og dermed blir løypa litt mer kupert og litt kortere.

Se bilder av viktige punkter i løypa nederst i artikkelen!

Her kan melde deg på løpet!

Du kan også laste ned kartet i en PDF-fil her!

Start og mål er på samme sted som tidligere og utgangen følger lysløypa. I stedet for å ta Birkebeinervegen løper vi nå rett over og tar sti som er merket mot Kroken og løper rett over Birekbeinervegen. Stien munner ut i brua over kanalen og i vi løper ned og tar til høyre over Birekbeinerveien igjen og tar stien mot Kanten. Så går løype rett over Kantvegen og inn i Kanthaugen (Lyshaugen) hvor det blir litt asfalt, men mest god OL-sti.  Etter at vi har kommet ut av partiet med diverse skiskytterløyper går løypa tilbake til mål blir løypa som vanlig.

Lenke til gjennomgang av løypa!

I

Her er Ivar Hjelmseth og Jørn Breili på befaring i den nye løypa. Her er de i den bratteste kneika. Underlaget blir fint for løping.

Løypa går opp i Kanthaugen som det står på kartet til Statens kartverk. Grunneier Erik Skårset forteller at toppen fra gammelt av egentlig heter Lyshaugen. Kanhaugen ligger på kanten til hoppbakken og den tidligere slalåmbakken.

Ivar og Jørn merket løypa i går kveld (mandag)

Start og mål på skistadion ved det gamle målhuset.

Se Ivar Helmseths bilder:

Starten går som vanlig ut lysløypa, men nå skal du ikke til venstre, men rett fram og følge lysløypa.

Når du har fulgt lysløypa over VIP-veien, skal du ta til venstre langs en sti over et hoggstfelt.


Stien over hoggstfeltet, er litt "steinete", viktig å "løfte" beina her.

Fra hoggstfeltet går den over VIPveien (Birkebeinervegen) i gammel trase.

Passerer brua over kanalen og ikke til venstre, men rett fram.

Her skal du ikke til venstre(gammel trase) men rett fram over Kantvegen og inn i skiskytterløypene.

Litt på asfalt ved passering av noen punkter i rulleskiløypa.

Etter at du har løpt i skiskytterløypene følger den gammel trase til mål. på Birkebeineren Ski Stadium.Fantastisk vårsesong med en økning på 19 prosent i deltakerantall!

Postet av Litrim den 14. Jun 2018

Sørdalskarusellen er halvveis og vi kan se tilbake til en vårsesong som mangler sidestykke i karusellens 37 års lange liv. Etter 5 løp har vi registrert en økning på 19% og samtlige løp kan registrere nye deltakerrekorder. Kringsjåløpet har flest deltaker i og med at 377 deltakere fullførte. I alt er det 68 som har vært med i 5 løp. Av disse har Kjartan Helland og Bente Størmer Steira best tid sammenlagt. Det venter en bestemannspremie til han eller hun som står igjen med beste tid på 10 løp når sesongen er ferdig.

Bildet er fra målgangen på Mesnaelva opp som samlet imponerende 327 deltakere. Foto: Hans Adolfsson

Deltakerutviklingen på de fem første løpene i år.

2015 2016 2017 2018 Endring
Kringsjåløpet 323 335 326 377 16 %
Maihaugenløpet 334 273 307 372 21 %
Strandtorgetløpet 260 278 225 294 31 %
Hovemoenløpet 213 208 279 307   10 %
Mesnaelva opp 280 207 268 327 22 %
1410 1301 1405 1677 19 %

Sammenlagtresultatene finner dere her!

- Sammenlagt gir deg poengsammendraget

- Deltatt gir deg antall løp du har deltatt

Beregningene er ikke helt riktig ennå, men det finner EQ-Timing snart ut av. Problemet er at Trim-klassen har fått for mange poen.

Hanne Monica Storhagen er en av 68 som har fullført alle løp så langt i sesongen. Hanne Monica er for veteran å regne i Sørdalskarusellen som hun har fullført 26 ganger. Ulf Prestgård (140) har vært med fire ganger så langt i år og har fullført Sørdalskarullen 4 ganger. Lars Jostein Silihagen har tre starter i år. Han fullførte karusellen i 2013. Foto: Jørgen Skaug

Egil Paulsrud har alle fem i år og har hatt alle 10 de siste årene og har fullført karusellen 8 ganger.  På god vei i år altså. Ellers ser vi Hege Lindvik Stubrud (323) som fullførte karusellen i 2013 og Marte Nordlunde som har fullført Sørdalskarusellen 3 ganger, men det begynner å bli noen år siden. (Foto Jørgen Skaug)

Karoline Wardberg Høiby har alle 5 og ligger på femte plass av de som har fullført alle. Hun har fullført karusellen to ganger tidligere. Jon Krogsveen som følger bak i svart har fullført karusellen 24 ganger og ligger an til å få 25 -årsfatet hvis han fullfører 6 løp.  Nr 188 er Bjørn Offigstad som har fullført karusellen 3 ganger, siste gang i 1992. (Foto: Jørgen Skaug)

Geir Morten Brandhaug, Roterud IL har fullført alle fem i år og mangler kun et løp for å fullføre Sørdalskarusellen for tredje gang!


I alt 68 deltakere har fullført all fem. Håper du finner navnet ditt her:

Runar Austgarden, Martin Bjerke Bjerke,Geir Morten Brandhaug, Lars-Helge Engmo, Bjørn Ola Foss, Jan Ingar Hagen, Bente Hamnes, Elisabeth Lykken Hamre, Hans Ivar Hattestad, Sondre Haugen, Richard Havstein Melkersen, Kjartan HELLAND, Dag Storm Henriksen, Gunnar Henriksen, Truls Horten, Oda Emilie Hovsengen, Karoline Wardberg Høiby, Julie Jeistad,
Vegar Jensen, Per Martin Johansen, Inger Jørstad, Jørn Karlsen, Svein Larsen, Selma Ødegaard Lauen, Helge Leonhardsen, Jannikeberg Leonhardsen, Elias Huser Lien
Fritjof Loen, Håkon Kruse Ludvigsen, Åge Magne Ludvigsen, Eivor Løkken, Marthe Tøsse Løvseth, Hanne Karin Danielsen Marum, Lauritz Grønvold Menkerud ,Morten Messenlien
Marcus Midtenget, Iver Kraabøl Moen, Camilla Egeberg Moger, Lene Møllerløkken, Ida Nyløkken, Simen Næss Berge, Pål Aril Olsen, Oscar Smogeli Opsann, Torstein Ous
Arne Paulsrud, Egil Paulsrud, Ida Ramstad, Sverre Reiten, Bernhard Sommerseth, Stian Sommerseth, Juni Stavne, Anne Størmer Steira, Bente Størmer Steira, Hanne Monica Storhagen
Geir STRANDBAKKE, Trond Henning Sveen, Audun Torbjørnsen, Kim Olav Tråseth, Dag Ulven, Alfred Unosen, Terje Andre Wad-Gylterud, Ida Børset Westad, Stian Westad
Ingebjørg Wikstrøm, Hilde Ingeborg Øvstehage, Marianne Øvstehage, Ole Amund Øvstehage og Ole Øyhaugen.

Bente Størmer Steira har beste tid blant de som har fullført alle fem.  Hun leder da også sin klasse sammenlagt foran Hanne Mjøen Maridal . (Foto Jørgen Skaug)

Av kvinnene som har fullført alle 5 har vi førgende liste:

1 Bente Størmer Steira 1:48:39.5
2 Julie Jeistad Lismarka skilag 1:57:42.2 
3 Selma Ødegaard Lauen 2:07:16.0
4 Ida Ramstad Nittedal IL - NTG-L 2:07:30.5
5 Karoline Wardberg Høiby Åsmarka IL/Team Sjusjøen 2:09:07.0
6 Anne Størmer Steira 2:09:34.5 
7 Ida Børset Westad 2:15:51.5 
8 Hanne Monica Storhagen Lillehammer svømmeklubb 2:19:25.4
9 Elisabeth Lykken Hamre Søre Ål il 2:19:31.4
10 Marthe Tøsse Løvseth 2:23:37.3

Blant gutta er det Kjartan Helland som har best tid på 5 løp. Kjartan leder også sin klasse sammenlagt som baserer seg på plasseringspoeng.  (Foto: Jørgen Skaug)

Her er de 10 beste:

1 Kjartan Helland Moi il/Mizuno 1:35:07.100
2 Simen Næss Berge Lillehammer IF 1:36:45.500
3 Stian Sommerseth Somco 1:44:36.100
4 Håkon Kruse Ludvigsen Fagerhøy leirskole 1:44:37.000
5 Bernhard Sommerseth Somco 1:45:12.000
6 Geir STRANDBAKKE Lillehammer Skiklub 1:47:58.100
7 Truls Horten Søre Ål IL 1:51:22.900
8 Vegar Jensen 1:51:26.400
9 Sondre Haugen Team Parkettpartner 1:53:09.000
10 Oscar Smogeli Opsann Follebu Skiklubb 1:54:22.700


Internasjonalt besøk på Mesnaelva Opp

Postet av Litrim den 4. Jun 2018

Amerikanske Michael Myers, ivrig deltakere i Sørdalskarusellen hadde besøk fra familien sin på onsdag og valgte å ta dem med på Mesnaelva opp. Her er alle samlet foran Litrims målbue.  Familien er virkelig internasjonal, bosatt som de er over det meste av kloden dvs  i Minnesota, Alaska, New Zeeland og Sjusjøen.

Fra venstre ser vi Debby og Larry Myers, Geir Strandbakke, Michael Myers, Ana, Peter Myers, Steve Box, Martin Myers (foran), Nikki, Molly og Corey Box samt Karianne Rustad.

Foreldrene Debby og Larry Myers bor i Minnesota og har oppfostret barna Michael, Molley og Peter til å like å gå på bortoverski. Barna var glad i å konkurrere og deltok i forskjellige skolekonkurranser. Larry har vært instruktør for såkalte High School team. Mor Debby er nok ikke så glad for at familien er så spredd, men ny teknologi har gjort det enklere. Det er kontakt flere ganger i måneden på Facetime og Skype.

Hvorfor Geir Strandbakke er med i gjengen skal vi komme tilbake til nedenfor.

Familien Steve og Molly Box med barna Corey og Nikki bor i Juneau, Allaska, mens Peter bor med kjæresten Ana i New Zeeland. Ana er fra Argentina.

Karianne Rustad og Michael med sønnen Martin bor på Sjusjøen hvor Karianne driver Rustad Hotell og Fjellstue.  Karianne er fjerde generasjon av driverne på Rustad Hotell og Fjellstue og kan i år feire 85 år-jubileum.

Her er historien!

Michael hadde bodd i Montana i mange år da han kom til Lillehammer for å gå Birkebeinerrennet i 2007. For dem som kan sin Birkebeinerhistorie var 2007 det året rennet ble avlyst pga av dårlig vær. Skuffelsen var stor, men den skulle ikke vare lenge for skjebnen ville det slik at fordi rennet ble avlyst traff han Karianne på Rustad på Sjusjøen.  Søt musikk oppsto og etter en stund flyttet han til Norge og Sjusjøen og snart kom Martin til verden.

I 2008 var Michael med i en gruppe som skulle delta i det Amerikanske utgaven av Birkebeinerrennet. I gruppen var Bjørn Dæhlie, Gus Kaeding (senere trener for det amerikanske langrennslaget), Geir Strandbakke og Michael Myers.

Forundringen var stor da Geir og Michael møttes i Birkebeinerrennet året etter. Da bodde Geir på Biri, men han er nå bosatt på Sjusjøen og er nabo til Rustad. Michael forteller at de nå er gode venner og trener sammen -  Geir er nok en annen kaliber enn meg, men det går fint å trene sammen likevel.

Sørdalskarusellen er en fin utfordring!

Michael synes det er veldig hyggelig å delta i Sørdalskarusellen. Han har fullført karusellen 5 ganger og i fjor tok han alle ti. Å stå på startstreken ved siden av en olympisk mester og føle at konkurransen er for alle uansett nivå er veldig stort.

Michael takker for måten familien hans ble tatt i mot på. Det var store smil fra alle sammen.

Norgestur

I helgen ble det Norgestur på familien. Turen gikk til  Dombås, Åndalsnes, Gerianger og Lom og vi er ganske sikre på at den sympatiske familien fikk en tur!

Søskenparet Molly og Michael spurter i mål. Michael var godt fornøyd for dette var første gang han slo sin søster i en spurt. Det ser ikke ut som varmen plaget dem nevneverdig. (Foto: Hans Adolfsson)

Molly (Box), Larry og Michael deltok i Mesnaelva opp og fullførte i fin stil. Spesielt imponerende var det at Larry med sine 77 år, fullførte. Han var nesten upåvirket der han passerte målstreken.

Om Larry får utnyttet uttrekningspremien han mottok etter målgang skal være uvisst. Han vant lunsj for to personer på Egon. Fornøyd var han i alle fall.

Sønnen Martin har deltatt i flere av løpene i Sørdalskarusellen. Har er han i fint driv i fjorårets Vegmuseumsløp. Bildet er også med i kollasjen av bilder vi har satt opp på det nye Litrim-teltet. Foto: Jørgen Skaug.Kanthaugenløpet for 35. gang på onsdag 20. juni

Postet av Litrim den 4. Jun 2018

Kanthaugenløpet avslutter vårsesongen for Sørdalskarusellen. Det er 35. gang løpet arrangeres og som vanlig er det Posten som er arrangør i samarbeid med Litrim. Også for Kanthaugenløpet må vi gjøre visse justeringer av løypa. Dette skyldes Eidsivas anleggsvirksomhet rundt kanalen og bygging av ny demning etter krav fra Norges vassdrags- energidirektorat (NVE).  Vi kommer tilbake med hvordan den nye løypa blir. Her nøyer vi oss med å gjengi fjorårets løype som er 6 km.

Bildet fra i fjor i den først motbakken etter start ser vi Remi Henriksen (205), Anne Søberg Vaglum, S Ål(3), Ragnhild Lovise Hagen Johnsgård, LSK (121 i blått),  Marthe Hattestad (217 i svart rett bak), Birk Strand Rønnestad, LCK (8) og Ingvild Håkenstad, ØTI (188 i rosa).

Kanthaugenløpet er 6. løp i årets Sørdalskarusell. De fem første har hatt rekordstort deltakerantall.  Deltakerrekorden for Kanthaugenløpet er 181 fra i fjor.

Her kan du melde deg på til Kanthaugenløpet:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Kanthaugenløpet opp fram til kl 18:00 løpsdagen.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor er

Eneste løpssponsor for to løp!

Start og mål er på Birkebeineren skistadion. Løypa i fjor var 6 km skogsløp i flatt lende; terrengløp på stier etter varierende kvalitet, en del av løypa går også på grusvei. Start og mål på Birkebeiner Skistadion. Traseen følger VIP-veien ca 1,5km, tar mot venstre gjennom skogen til Kanalen. Langs denne forbi Kanten Kro og følger lysløpa over skiskytterstadion og tilbake til mål.

For ordens skyld - løypa blir endret i år. Mer informasjon kommer!

Her er historikken:

Se video fra løpet i fjor!


År Antall Beste mann Tid Beste kvinne Tid
Lenke til artikkel.
2017 181 Sondre Bollum 18:42,9 Julie Aspesletten 21:10,5
2016 137 Kjartan Helland 18:37,3 Marte Flatlien 21:29,6
2015 168 Gishe Abdi Wako 18:07,1 Marte Sofie Buraas 21:57,8
2014 131 Håvard Lukasen 19:27,2 Martine Korslund 24:15,4
2013 127 Frode Nybakken 19:59,0 Therese Sjursen 23:11,0
2012 127 Frode Nybakken 20:10,8 Maiken Caspersen Falla 22:30,0
Bilder
2011 131 Trond Vognild 18:51,4 Liv Hilde Drugli 22:54,8
Bilder
2010 74 Jostein Rogstad 20:05,4 Bente Størmer Steira 21:44,2
2009 57 Asbjørn Lie 20:22,4 Liv Hilde Drugli 23:07,5
2008 52 Tor Håkon Viken 19:29,7 Helene Melbø 22:22,6
2007 71 Arne Krogsveen 19:08,7 Anne Berit Vangen 22:27,6
2006 40 Jon Evensen 19:16,8 Helene Melbø 22:09,9
2005 44 Jon Evensen 18:27,6 Liv Hilde Drugli 20:25,3
2004 49 Tor Håkon Viken 19:14,0 Anne-Berit Vangen 23:09,8
2003 44 Espen Eide 19:46,4 Liv Hilde Drugli 22:27,2
2002 36 Kristian Breili 18:37,5 Helene Melbø 22:18,1
2001 45 Tor Håkon Viken 19:37,1 Hege Skari 22:36,7
1991 146 Anton Bueie 23:36 Ragnhild Bratberg 26:25:00
1984 72 Asbjørn Lie 22:22 Oddrun Hovsengen


Levert av IdrettenOnline