Deltakerrekord i tidenes varmeste Mesnaelva opp!

Postet av Litrim den 31. Mai 2018

High five sa disse gutta som fullførte Mesnaelva opp. I dag var det en prestasjon bare å fullføre. Det ble målt nærmere 30 grader i startområde og selv om Mesnaelva kjølte litt i skogen, var det en varm opplevelse for de spreke deltakerne. Til tross for dette stilte 327 opp på startstreken, Kristin Størmer Steira slo sin 8 år gamle rekord og Per-Christian Lysaker Torgersrud tok sin tredje seier på rad bare 5 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor.

Alle kom helskinnet opp uten, noen litt varmere enn andre, men alle i godt humør og det var bare blide ansikter å se. Noen tok det nok litt rolig under veis noe jeg tror de tjente på. Opp langs løypa var det mye folk som heiet løperne fram. På Lilletorget viste bilistene løperne respekt og vi håper alle var fornøyd.

Resultatene finner du her!

Jørgen Skaug på Kondis.no: 327 deltakere løp Mesnaelva i tropevarme

Mange fine bilder på Facebook    Jørgen Skaug    Hans Adolfsson

NRK Østnytt var til stede under løpet. Her ser vi Geir Randby intervjue debutant Elise Røer Drabløs, fra Bækkelaget Skiklubb. Hun flyttet til Lillehammer på tirsdag, fikk vite om løpet av en venninne og stilte på startstreken i dag.

Direkte kl 18:50 se intervju rett før start! Her er hele sendingen

Fra sendingen kl 20:55- Intervju med Elise Røer Drabløs og Kristin Størmer Steira.

De fleste var lettkledde i det fine været, men det la ingen demper på innsatsen. De aller fleste hadde brukt dagen godt til å drikke og forberede seg på en varm økt. Det viste en håndsopprekking i startfeltet. Foto: Jørgen Skaug!

Per-Christian Lysaker Torgersrud, som representerer Team Sportsmanden var igjen raskest oppover bakken mot Kanten Kro og var kun 4,3 sekunder bak sin egen rekord fra i fjor. Bak Per-Christian fulgte Øystein Ulekleiv fra Dombås og Kjartan Helland fra Moi/Mizuno. Dette var Per-Christians tredje strake seier og den femte totalt i Mesnaelva opp!  På bildet til høyre får Per-Christian bestemannspremien av Juni Stavne fra kveldens løpssponsor Lillehammer Tannhelse.

Foto: Hans Adolfsson (tv) og Finn Olsen

 

Tre generasjoner Størmer Steira - Asta Isabel på armen til mor Kristin og mormor Anne. Alle blide og fornøyde med innsatsen. Kristin var litt forskrekket over å løpe inn til ny rekord med tiden 20:05,7.  Den gamle rekorden ble satt i 2010 da hun ennå var aktiv. Anne vant sin klasse på en tid som hadde holdt til seier også i klassen over.

Kristin Størmer Steira hadde ikke tid til å ta i mot bestemannspremien for kvinner i kveld. Her får mor Anne premien hennes av Juni Stavne og Ingvild Gulling.

Larry Myers var kanskje den som imponerte mest. Han og andre familiemedlemmer hadde tatt turen fra USA for å besøke sønnen Michael Myers på Sjusjøen og benyttet anledning til å delta i Mesnaelva opp. Her ser vi Larry i midten sammen med Molly Box og sønnen Michael. Michael har deltatt Sørdalskarusellen i mange år og har fullført karusellen 5 ganger. Larry ble også trukket ut som vinner av en uttrekningspremie fra Egon og lunsj for to.  

Dagens comback - Kristen Kankerud gjorde comeback under Mesnaelva opp i dag!  Han har fullført Sørdalskarusellen hele 17 ganger, siste gang var i 2010. 134 er også en veteran - Børre Storhagen har fullført karusellen 11 ganger. Foto Hans Adolfsson

Morten Eide Pedersen kjenner varmen, men langløperen på ski var uberørt ganske raskt etter målgang. Morten synes det er moro å være med selv om han nok liker flatere løyper bedre. Av de tre løpene han har deltatt på i år var det nok Hovemoenløpet det han var mest fornøyd med. God trening og det å bryne seg mot andre gir god motivasjon i en hard treningsperiode.

Kveldens spurt - Christian Halsa, fra Brøttum må se seg slått av Kristine Skistad fra Drammen i spurten. Kristine stilte i en pulje sener 3 så marginen ble litt over to minutter på de to. (Foto Hans Adolfsson)

Kjærsti Kultorp, Ingunn Rønningen Kleven og Merethe Pladsen serverer drikke. I dag var det Birkebeinerløpet som sto for serveringen.

Arrangør i kveld var Litrim selv med mange gode hjelper. Her er det Ragnar Gorseth og Erik Smidesang som får opp sponsorflagget til Sparebanken1 Gudbrandsdal. Begge to er veteraner og har vært med i mange, mange år! Takk til alle sammen som stiller opp!

Har du lyst til å være frivillig så gi oss beskjed gjerne gjennom fana i toppen på nettsiden "Kontakt oss"


Resultat- og påmeldingsinformasjon Mesnaelva Opp 2018

Postet av Litrim den 30. Mai 2018

Birkebeinerløpet er på plass for å servere drikke til løperne når de er i mål på toppen ved Kanten Kro.  Her er det Rune og Christin fra Birken på Hovemoenløpet i fjor.  Det blir rekordvarmt i dag og vår oppfordring er at alle som skal du løpe opp alle bakkene i dag, må du ha orden på væskebalansen. Det vil si at du må drikke godt i hele dag - det er for sent om du kommer tørst til start.  Vi skal ha selvbetjent drikkestasjon ved start og vi er lovet spreder i løypa ovenfor Spinneriveien. Ta gjerne med egen drikkeflaske. Du bør heller ikke oppholde deg mye i sola i dag. Det er også mye mygg særlig nederste del av løypa.

Husk å drikke i dag!

Det er klart for det 5. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Hovemoenløpet arrangeres for 11. gang. Start syd for Europris / Schousen hvor du kan hente startnummer fra kl 17:30Resultater kommer her så snart du er i mål.


Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Mesnaelva opp fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor:

Lillehammer Tannhelse stiller med flotte uttrekningspremier og premie til beste kvinne og beste mann.

Kiwi Stampa stiller med fruktkurv og Egon med 2 gavekort på lunsj hver for to personer. Dessuten trekkes det ut to startnummer til Birkebeinerløpet som går av stabelen 9. juni.

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Strandtorget. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Starttider:

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29 

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49  

Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15  

Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.

Bagasje kjøres opp fra start til mål.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

I år er det 11.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2015 er på 280 deltakere.

Arrangør er Litrim og våre gode hjelpere!

Velkommen til Mesnaelva Opp

Husk å drikke!Løypebeskrivelse Mesnaelva opp - Jentene fra Lillehammer Tannhelse viser vei!

Postet av Litrim den 29. Mai 2018

Jentene fra Lillehammer Tannhelse løp igjennom traséen til Mesnaelva opp i går. Her kan du se videoen som beskriver løypa fra start til mål. Med på turen var f.v. Juni Stavne, Helene Afseth, Maria Afseth Rønningen og Ingvild Gulling. Det var fine forhold, men varmt og fine løpsforhold.   Oppfordringen vår går til alle som skal løpe er å drikke godt fram til løpet går. Det er for sent når du kommer til start!

Se videoen her:  Her kan du melde deg på Hovemoenløpet


Her er løypekartet


Løypekart i PDF-format finner du her!

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km. 1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh) og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.

Mesnaelva opp har hatt samme trasé hele tiden.


Velkommen til Mesnaelva opp!Mesnaelva opp for 11. gang - 30. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 25. Mai 2018

Onsdag 30. mai er det klart for Mesnaelva opp for 11. gang. Dette er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp. Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter. Start er på Strandtorget - rett syd for bygningskomplekset og mål ved Kanten Kro. Dette gjør Mesnaelva opp til motbakkeløp nr 105 med høyeste stigning av alle motbakkeløp i Norge.

Bildet: Mye folk og god stemning i målområdet i fjor.

Påmeldingsportalen som du finner her er åpen. 

Historikk fra Mesnaelva opp

Informasjon om Sørdalskarusellen med terminliste

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Strandtorget. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS ca kl 16:30 løpsdagen.  Her fra startnummerutdelingen i fjor.

Starttider:

Pulje 1 kl 19:00 klasse Aktive menn og kvinner 20-35 år, M16 - 19, M20-29 

Pulje 2 kl 19:02 klasse  M30-39 og M40-49

 Pulje 3 kl 19:04 klasse K12-15, K16-19, K20 -29, K30-39, M12 - 15

 Pulje 4 kl 19:06 Ko-11, M0-11,K40-49, K50-59, K60 -69, M50-59, M60-69 og M70

- Trimklasse start valgfritt fra 18:30.

Bagasje kjøres opp fra start til mål.

Løpssponsor:

Lillehammer Tannhelse stiller med uttrekningspremier.

Birkebeinerløpet vil også i år stå for drikke og trekker ut to startnummer til Birkebeinerløpet.

Det blir også trukket ut en fruktkurv gitt av Kiwi.

Mesnaelva opp ble første gang arrangert i 2008.

Mesnaelva opp har altså start ved Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene. Løpet er drøyt 4 km langt og har en høydeforskjell på hele 360 meter. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer. På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 4 startpuljer.

Mesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Løypebeskrivelse

Løypekart i PDF-format finner du her!

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. Du kan merke deg passeringer etter 1,2 og 3km. 1km (193moh) ved hjørnet på Bryggeriet, 2km litt nedenfor den gamle damkrona i Mesnaelva før vi krysser Lysløypa (279moh) og 3km (415moh) i VIP-vegen ved Skrefsrud.

Mesnaelva opp har hatt samme trasé hele tiden.

Deltakerrekord er fra 2015 med 280 deltakere. Kristin Størmer Steira har rekorden blant jentene med 20:10,3, mens Per-Christian Lysaker Torgersrud satte ny rekord i fjor med 18:33,9.

Her er de 10 beste pr 2017.

1 Kristin Størmer Steira Vidar 20:10,3 2010
2 Monica Kørra Oslo 21:49,7 2011
3 Hanne Maridal LIF 21:57,1 2016
4 Bente Størmer Steira IL Forsøk 22:28,5 2010
5 Maiken Caspersen Falla Gjerdrum IL  22:30,2 2013
6 Maren Wangensteen Høre Ryfoss 22:46,8 2016
7 Kari Øyre Slind Oppdal IL 22:52,0 2015
8 Tina Knutsmoen Bjørnemyr 23:06,1 2016
9 Therese Sjursen  Bergen Løpeklubb 23:06,3 2014
10 Julie Aspesletten  23:20,7 2017
1 Per-Christian Lysaker Torgersrud Team Sportsmanden 18:33,9 2017
2 Gishe Abdi Wako LIF 18:36,6 2013
3 Vegard Bjørn Gjermundshaug Alvdal 19:05,0 2015
4 David Thorvik NTG 19:10,3 2017
5 Geir Steig Luster IL 19:14,4 2017
6 Kjartan Helland MO IL  19:15,0 2015
7 Sjur Prestseter LIF 19:22,6 2009
8 Gaute Kvaale Røldal IL / Veidekke Vest 19:23,0 2015
9 Petter Soleng Skinstad Skogn IL 19:36,0 2015
10 Vegard Hamnes Lillehammer Skiklub 19:36,9 2017


2017 Antall deltakere 268

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 18:33,9
Benter Størmer Steira 22:58,6

Les mer!


2016 Antall deltakere 207

Vinnere: Per-Christian Lysaker Torgersrud 19:05,5
Hanne Mjøen Maridal 21:57,1

Les mer

2015 Antall deltakere: 280

Vinnere: Vegard Bjørn Gjermundshaug 19:05,0
Kari Øyre Slind 22:52,0

Les mer

2014 Antall deltaker: 201

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:25,7
Monica Kørra 22:04,5

Les mer!   Resultater PDF

2013 Antall delatakere 214

Vinnere: Gishe Abdi Wako 18:36,6
Maiken Caspersen Falle 22:30,2

Les mer om løpet i 2013

2012 Antall delatakere 161

Vinnere: Per-Christian Lyskaer Torgersrud 19:38,9
Therese Sjursen 23:11,6

Les mer om løpet i 2012

2011 Antall delatakere 137

Vinnere: Sondre Ramsrud 20:45,7
Monika Kørra 21:49,7

Les mer om løpet i 2011   

2010 Antall delatakere 99

Vinnere: Per Strandhaug 20:07,9
Kristin Størmer Steira 20:10,3

Les mer om løpet i 2010

2009 Antall delatakere 81

Vinnere: Sjur Prestseter 19:22,2
Liv Hilde Drugeli, LIF 24:02,1

Les mer om løpet i 2009

2008 Antall delatakere 88

Vinnere: Michael Ericsson 19:54,4
Liv Hilde Drugeli, LIF 23:40,7
For en kveld! Rekordvarme, rekorddeltakelse, friske dueller og ny fin løype!

Postet av Litrim den 23. Mai 2018

Morten Eide Pedersen og Geir Steig kom inn på oppløpet sammen og det ble en real spurt som Steig avgjorde til sin fordel. Kristin Størmer Steira tok igjen en klar seier blant kvinnene, denne gangen foran Maiken Caspersen Falla. I alt var det 306 deltakere som fullførte løpet, noe som er ny deltakerrekord for Hovemoenløpet. Den forrige var fra i fjor. Løypa var tema i praten etter løpet og mange var enige om at løypa var veldig bra og det bør en satse på neste år. 

Arrangementet gikk prikkfritt uten nevneverdige problemer og fortjener ros for det. Det var fin stemning og mange blide deltakere og publikum som koste seg i det fine sommerværet.

Jørgen Skaug på Kondis.no: Rekorddeltakelse og tropevarme i Hovemoenløpet.

Her er resultatene

Bilder på Facebook: Jørgen Skaug   Hans Adolfsson


Parkeringsplassen på Gausdal Land egnet seg godt som arena, selv om det var litt uvant for Habil og Litrim og ha så mange biler å forholde seg til. Foto: Hans Adolfsson.

Det var et stort felt som la ut fra start. 306 fullførte løpet. Vi var litt spente om hvordan det skulle gå i de trangeste delene av løypa. Det virker som det gikk bra for vi har ikke fått så mange negative kommentarer. 

Geir Steig og Kristin Størmer Steira fikk hver sin bestemannspremie av løpssponsor Trofé, her representert med Inger Hjorthol og Morten Thorsrud.

Ved sin spurt sikret Geir sin 3. seier i årets Sørdalskarusell. Det er 3 av 3 mulige. Han sto over Strandtorgetløpet for å være med på Norgescup i motbakkeløp i Bergen. Kristin syntes det var en fin løype, men tørken den siste tiden har gjort støvplagen litt lei i Hovemoen spesielt nær områden en tar ut sand og grus. Ellers var det en varm tur gjennom Hovemoen i dag.

Anne Størmer Steira som har vært aktiv med i Sørdalskarusellen i mange år og nå når hun har fått begge døtrene sine til Lillehammer er det naturlig at Kristin og Bente også stiller opp. Det er ingen tvil om at det er mor Anne som er pådriveren for å få med døtrene på løp. Både Kristin og Bente har vært med, men i år har Anne meldt på seg selv og Bente på hele karusellen og Kristin har blitt med på de to siste løpene.

Kristin var opptatt at hun skulle fortest mulig hjem til datteren sin, men det var lettere sagt enn gjort. Bilen var innesperret og hun måtte vente. Dermed var hun tilstede og kunne motta førstemannspremien.  

Alle i klasse 0-11 år fikk medalje av løpssponsor Trofé. Tydelig at de satte pris på det.


Martine Løvseth Nordengen kom for sent til å få premie med de andre, men medalje fikk hun og vi fikk tatt bilde. Her med mor Marthe og speaker Jørn, Morten og Rolf i bakgrunnen.

Juni Stavne ble strukket ut som vinner av startnummer til Oslo-mila. Trofé er sponsor for Oslo-mila og for Oslo Maraton og hadde med seg startnummer som ble trukket ut blant deltakerne i Hovemoenløpet.

Løypa ble diskutert blant deltakerne og mange var reaksjonene på at løypa var fin. Denne må Litrim /Habil satse hørte vi fra veldig mange. Jørn Breili har gjort en formidabel jobb med å tilrettelegge stier og kjerreveger for løpet etter vinterens snømasser og hogst. Enkelte steder er det trangt som her i det løperne forlater parkeringsplassen og deltakerne måtte ta seg forbi biler som sto litt i veien og som arrangøren ikke klarte å få flyttet.

Tre blide jenter etter endt løp i kveld. Mille Marie Storlien (t.v.) var ikke helt fornøyd etter å vunnet sin klasse både på Kringsjå og på Maihaugen. Mor Beate Carolin mente nok at datteren burde være fornøy for vinner Julie Jeistad er tross alt året eldre. Beate var godt fornøy selv om tankene kanskje gikk til morgendagens ekseman. Eivor Løkken tryna underveis og var spent på hvordan det går med kneet. Neste uke venter Mesnaelva opp og da regner vi med å se alle på startstreken igjen!

Jentene fra Lillehammer Tannhelse stiller opp i Sørdalskarusellen. Vi har ikke talt opp hvor mange de var i dag, men her f.v. ser vi Hene Afseth, Kari Syversen og Marie Afseth på oppløpet. Neste onsdag er Lillehammer Tannhelse løpssponsor for Mesna elva opp! Vi vet de er klare for oppgaven.  
Resultat- og påmeldingsinformasjon Hovemoenløpet 2018

Postet av Litrim den 23. Mai 2018

Det er klart for det 4. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Hovemoenløpet arrangeres for 36. gang. Start og målområde er på parkeringsplassen ved Gausdal Landhandleri, Gausdalsvegen 20, 2626 Lillehammer. Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30.

Bildet: Fra Hovemoenløpet 2017- Jan Andre Nytun på oppløpet godt fornøyd med at han har fullført løpet.Resultater kommer her så snart du er i mål.


Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå:

Påmeldingsportalen finner du her!


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Hovemoenløpet fram til kl 18:00.  Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

Løpssponsor:

Alt om Hovemoenløpet finner du her!

Løypebeskrivelse

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 ved Gausdal Land. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Parkering På parkeringsarealene rundt Gausdal Landhandleri

Starttider:

Fellesstart for alle som skal løpe på tid kl 19:00.

Trimklasse uten tidtaking starter når de vil, men må gå i mål etter kl 18:30.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Begrenset adgang til toaletter på MegaFlis. Vi har dessverre ingen tilbud om garderobe.

Strandtorgetløpet. I år er det 36.  gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2017 er på 279 deltakere.

Arrangør er HABIL i samarbeid med Litrim!

Velkommen til Hovemoenløpet 2018Her er kart over løypa til Hovemoenløpet 2018 - Jørn Breili er guide!

Postet av Litrim den 16. Mai 2018

Til tross for at Korgveien er stengt, til tross for sen snøsmelting, til tross for omfattende hogst og til tross for flom så er løypa til Hovemoenløpet klar slik den her er tegnet inn på kartet. Løypesjef Jørn Breili viser oss løypa i videoen vi har laget. Hovemoenløpet blir et realt skogsløp på de fine stiene vi har i Hovemoen. Jørn har ryddet og ordnet og det har blitt en utrolig fin løype.

Starten går på parkeringplassen til Gausdal Landhandleri og følger traséen til Hovemorunden nesten hele veien. Bare siste sløyfe på sørsiden av Hovemoenveien er ikke med. Jørn har anslått lengden til å være 5,5 km, men helt sikre er vi ikke. Vi tar gjerne innspill fra dere som tester løypa.

Løypa er ikke merket, men Hovemorunden er merket med oransje merker på stolper. Da tror vi at du finner fram. Det er lett å se hvor Hovemoenløpet avviker fra Hovemorunden. Se filmen.

Du kan laste ned kartet i pdf-format her!


  Her kan du melde deg på Hovemoenløpet

HABIL er arrangør i samarbeid med Litrim

Alt om Hovemoenløpet

Løpssponsor:

 Uttrekningspremier og premie til beste kvinne og mann!


Her kan du bli bedre kjent med løypa - Jørn viser vei!

________________
Hovemoenløpet 2018 den 23. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 12. Mai 2018

Hovemoenløpet er 4. løp i Sørdalskarusellen og arrangeres i år for 36. gang av Habil, Hovedarsenalet i Hovemoen i samarbeid med Litrim. Pga stengning av Korgveien er start og mål flyttet til parkeringsplassen utenfor Gausdal Landhandleri og løypa vil benytte deler av den permanent merkede Hovemorunden.  Pga skogsdrift og sen snøsmelting er ikke løype helt klargjort ennå.  Gausdal Landhandleri har adresse Gausdalsvegen 20, 2626 Lillehammer.

Bildet fra 2017:  Edvard Fossum Olstad, Øyer Tretten leder an blant disse. Eller på bildet ser vi blant andre Erik Torbjørnsen (148), Nora Solum (260) og  Marita Klevmoen (221).

Løpssponsor:

 Uttrekningspremier og premie til beste kvinne og mann!


Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Her kan du melde deg på til Hovemoenløpet via påmeldingsportalen. Når påmelding er fullført, får du en faktura som du betaler på nettbank.

Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.  

Påmeldingsportalen er åpen!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Hovemoenløpet ble første arrangert i 1983 og har hatt forskjellige løypetraseer opp gjennom tiden. HABIL har hele tiden vært arrangør. Hovemoenløpet er det eldste løpet i Sørdalskarusellen.

Løypa i år følger deler av Hovemorunden som er merket med lister med oransje firkanter på. Startposisjon blir på parkeringsplassen ved Gausdal Landhandel. Vi kommer tilbake med mer informasjon.

Les mer om Hovemorunden

Deltakerrekorden er fra 2017 da 279 stilte på startstreken og hvor Julie Aspesletten og Kjartan Helland var best. Her løper Kjartan Helland inn til en klar seier på plassen ved Fuglekikkertårnet.

Her har du historikken!

2017 (lenke)

Antall deltaker: 279 Menn: Kjartan Helland 17:26,2, Kvinner Julie Aspeletten 20:53,9

2016 (lenke)

Antall deltakere: 208 Menn: Pål Golberg 17:51,3 Kvinner: Hanne Mjøen Maridal 20:22,8

2015 (lenke)

Antall deltakere: 212 Menn: Gishe Abdi Wako 14:46,0 Kvinner: Hilde Fenne 17:08,0

2014 (lenke)

Antall deltakere: 175 Menn: Sjur Røthe 15:10,8 Kvinner: Therese Sjursen 18:56,5 Resultater PDF

2013 (lenke)

 Antall deltakere: 124 Menn: Frode Nybakken, Eidsiva B.I.L. 16:42,0 Kvinner: Martine Korslund, Roterud IL 18:58,7

2012 (lenke)

Antall deltakere: 149 Menn: Gustav Follerås, LIF 15:12,3 Kvinner: Therese Sjursen, BFG Fana 18:19,6

2011 (lenke)

Antall deltaker: 117 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 14:54,4 Kvinner: Marita Thorsvik 18:47,4

2010 - Gammel løype Antall deltakere: 108 Menn: Gishe Abdi Wako, LIF 12:47,5 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:05,4

 2009 - Gammel løype Antall deltakere: 71 Menn: Sjur Prestsæter, LIF 13:31,2 Kvinner: Liv Hilde Drugli, LIF 16:12,2

 2008 Antall deltakere: 66 Menn: Bjørn Robstad, LS BIL 14:33,0 Kvinner: Cecilie Risvoll Amundsen No BIL 17:19,0
Feiret 50-årsdagen med Strandtorgetløpet

Postet av Litrim den 9. Mai 2018

Jørn Gunnar Kleven feiret sin 50-årsdag med å løpe Strandtorgetløpet i kveld. Morten Thorsrud visket oss i øret om den store begivenheten. Jørn Gunnar mente at den beste presangen han kunne få var å slå Morten i kveld. I et anfall tenkte nok Morten på at han kanskje skulle forære seieren til jubilanten, noe vi ikke trodde helt på.  Og ganske riktig det ble en 8.plass på Morten og 9. på Jørn Gunnar.

På spørsmål om hvorfor Jørn brukte 50-årsdagen til å løpe Strandtorgetløpet var svaret hans ganske klart. Han har løpt karusellen i mange år og spesielt Strandtorgetløpet. Han har bare stått over en gang pga skade. Jørn alt har han fullført Sørdalskarusellen 7 ganger. Gunnar er glad i å løpe og da var det naturlig for han å løpe også i kveld på bursdagen sin. Gratulerer med dagen!

Vant i kveld gjorde Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira.  For begge var det 2. gang de deltok i Sørdalskarusellen. Kristian var med for ei uke siden på Maihaugen hvor han løp inn til andre plass totalt. Det er mange år siden Kristin var med forrige gang. Hun har fremdeles rekorden fra Mesnaelva opp fra 2010. Vi kommer tilbake med intervju i morgen. Kristin løp inn til 9. beste tid totalt og imponerer stadig med joggesko på bena.

____________________________________________________________________________


Se videoen med Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira. Beklager problem med lyden. Vinden var litt problematisk.  

Den 10,5 km lange løypa var hard og delvis kupert noe vinnertidene antyder. De ble 37:30,0 og 39:32,2

Her er alle resultatene.

Les Jørgen Skaug på Kondis.no: Kristian Græsli og Kristin Størmer Steira raskest i Strandtorgetløpet.

Se mer enn 200 bilder på Facebook Foto: Jørgen Skaug

Det var folksomt på sletta sør for Strandtorget i kveld med mye folk. I tillegg til de 293 som fullførte var det en stor samling av ungdommer som priste sommervarmen på forskjellig vis. De var med og skapte stemning og lagde en fin ramme rundt arrangementet. Mange blide fornøyde deltakere satte pris på den fine sommerkvelden og arrangementet. Bildet er tatt ved Litrims nye telt der startnumrene ble hentet.

Starten har gått og de beste er allerede i tet. Martin Kristiansen (81) Ros IL er i tet foran Petter Stakston, Søre Ål IL. 68 er Sigurd Lunde Røer, Bækkelaget SK og 65 dagen vinner Kristian Græsli. Martin Kristiansen ble også nummer to på Kringsjå og 5 på Maihaugen og liker tydelig å delta i Sørdalskarusellen. Foto Jørgen Skaug

Yngste klasse 0 - 11 år startet et minutt etter hovedfeltet og løp til Mosodden og tilbake igjen en distanse på 4,5 km. Imponerende temp på alle sammen. Her ledes feltet an av Ane Melbø, Vingrom IL og Ole Ludahl Lagethon, Øyer-Tretten IF. Det var nok noen som hadde ønsket å løpe den lange løypa. Foto Jørgen Skaug

Inger Liv Bjerkreim, Lillehammer OK ble nummer to blant jentene og her ved Mosodden var hun nesten i hælene på Kristin Størmer Steira. I mål var hun litt lenger bak, men holdt nummer tre godt bak seg. Hanne Mjøen Maridal, LIF som vant både på Kringsjå og på Maihaugen ble nummer 3. Startnummer  70 er Stig Moland fra Brøttum IL. Lars Berger (136) som har avsluttet sitt trenerengasjement, har fått bedre tid og har blitt en ivrig deltaker i Sørdalskarusellen. For tiden er står bygging av en garasje mest på programmet.

Birk Strand Rønnestad vant gavekort fra Strandtorget. Jannike Berg Leonhardsen fra Litrim deler ut gavekortet.

Aina Killingmo og Berit Høyvik, to av Litrims gode hjelper som sørget for at startnummer ble delt ut og drikke servert. I varmen gikk det med stor mengder drikke og alt gikk med. Takk til alle sammen for flott innsats.  Til alle som leser dette så har vi behov for enda flere. Ta gjerne kontakt.

Et lite hjertesukk til slutt. Sletta sør for Strandtorget var fylt med folk i går kveld og vil sikkert også fylles i dag. Toalettene er fortsatt stengt til tross for at vi skriver 9. mai. Riktignok er det ikke lenge siden snøen gikk, men Strandpromenaden brukes hyppig og da bør toalettene være klare.

Et hjertesukk til - det er tydeligvis moro å ta bort merkebånd like etter de blir satt opp. To ganger måtte vi etterfylle med merkebånd. Vanskelig å forstå.

Likevel - takk til alle for godt humør og stor innsats og velkommen til Hovemoenløpet 23. mai som har start og mål ved Gausdal Landhandleri sine lokaler. Da skal vi løpe deler av Hovemorunden!Resultat / Påmeldingsinformasjon Strandtorgetløpet 2018

Postet av Litrim den 8. Mai 2018

Det er klart for det 3. løpet i Sørdalskarusellen 2018 - Strandtorgetløpet arrangeres for 13. gang. Start og målområde er på sletta sør for Strandtorget i området rundt det røde kunstverket. Her kan startnummer hentes fra ca kl 17:30.

Bildet: Fra Strandtorgetløpet 2016 - Follebujentene Ingrid Fougner (288) og Ingvild Haugstad Sandvik i rosa trøye.


Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultatenene fra i fjor


Til deg som ikke har meldt deg på ennå. 

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (8 løp) er kr 610,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Løpssponsor:

Alt om Srandtorgetløpet finner du her!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på på plenen mellom Strandtorget og Lågen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS på ettermiddagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Parkering VI ber om at dere parkere på Strandtorgets parkeringsplasser. Det er parkering forbudt langs veien forbi parkområdet.

Starttider:

Fellesstart for alle som skal løpe 10 km kl 19:00.

Klasse 0-11 år som skal løpe 4,5 km start kl 19:01.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Toaletter på Strandtorget. Vi har dessverre ingen tilbud om garderobe.


Strandtorgetløpet. I år er det 13. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2016 er på 278 deltakere.

Løypebeskrivelse

Det er ny løype i år grunnet at Korgveien er stengt. Her er beskrivelse av den nye løypa.

 Last gjerne ned kartet som en pdf her!
Start ved stein mot veien vis a vis det røde kunstverktet. Mål er ved det røde kunstverket. Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden hvor yngste klassen 0-11 år tar av opp gangvegen opp på tunneltaket og tar veien tilbake.  Øvrige andre fortsetter nordover til mot Svartstadvika, tar av etter toaletthuset og løper under jernbaneundergangen og gangstien opp mot Skeidar og videre nordover forbi Biltema til tunnel under E6 ved ByggMax og følger gangstien ned mot Korgen til vi kommer til kjente trakter og tar motbakken opp mot Hovemoen. Her følger vi ny vei inn i Hovemoen ned i grustaket hvor vi tar til venstre opp en bratt kort bakke og inn i skogen i Hovemoen. Herfra følger vi fine stier innover før vi passerere Langvikodden og følger stien til Korgen og stien opp til tunnelen under E6. Herfra er det samme vei tilbake. Traséen er målt til 10,6 km og er mer kupert enn den i fjor. 

Velkommen til Strandtorgetløpet 2018!
Strandtorgetløpet 2018 - 9. mai kl 19:00

Postet av Litrim den 4. Mai 2018

Da er vi allerede kommet fram til 3. løp i Sørdalskarusellen,  Strandtorgetløpet går 9. mai. . Litrim er selv arrangør og sammen med mange gode hjelpere er vi klare for løp og for å ta i mot mange ivrige deltakere.  Det blir samme start og målområde som i fjor dvs på sletta sør for Strandtorget.

Bildet: Mari Virik Nøvik (12) og Jørgen Korum leder an i denne gruppen i 2016-utgaven av Strandtorgetløpet.

Fordi Korgveien er stengt må vi i år lage en ny løype - se nedenfor.

For yngste klasse 0 - 11 år har vi laget ny løype på ca 4,5 km. De yngste starter kl 19:01 og løper til Mosodden og tilbake.  Voksne som ønsker å følge barna sine og ønsker å få løpet sitt registrert, må løpe i trimklasse. De yngste starter et minutt etter de andre.

Løpssponsor er Strandtorget .

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på resten av karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført, får du en faktura som du betaler på nettbank.

Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (8 løp) er kr 610,-. Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for resten av karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Påmeldingsportalen er åpen!

Se informasjon om Sørdalskarusellen!

Strandtorgetløpet ble første gang arrangert i 2006 under navnet Strandpromenaden og tok da over etter det tradisjonsrike løpet Flåkålia rundt. I 2013 forandret løpet navn til Strandtorgetløpet. I år er det 14. gang løpet arrangeres og deltakerrekorden fra 2016 er på 278 deltakere. Hvor mange kommer det i år?

Last gjerne ned kartet som en pdf her!

Start ved stein mot veien vis a vis det røde kunstverktet. Mål er ved det røde kunstverket.

Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden hvor yngste klassen 0-11 år tar av opp gangvegen opp på tunneltaket og tar veien tilbake. 

Øvrige andre fortsetter nordover til mot Svartstadvika, tar av etter toaletthuset og løper under jernbaneundergangen og gangstien opp mot Skeidar og videre nordover forbi Biltema til tunnel under E6 ved ByggMax og følger gangstien ned mot Korgen til vi kommer til kjente trakter og tar motbakken opp mot Hovemoen. Her følger vi ny vei inn i Hovemoen ned i grustaket hvor vi tar til venstre opp en bratt kort bakke og inn i skogen i Hovemoen. Herfra følger vi fine stier innover før vi passerere Langvikodden og følger stien til Korgen og stien opp til tunnelen under E6. Herfra er det samme vei tilbake.

Traséen er målt til 10,6 km og er mer kupert enn den i fjor. Partiet i Hovemoen er merket og ryddet og kan testes. Vi tar gjerne kommentarer på løypa både med hensyn til lengde og høyde.

Strandtorgetløpet 2017

Strandtorgetløpet 2016

Strrandtorgetløpet 2015

Strandtorgetløpet 2014

Strandtorgetløpet 2013

Strandpromenaden 2012

Strandpromendaden 2011

Strandpromenaden 2010

Strandpromenaden 2009

Strandpromenaden 2008

Strandpromenaden 2007

Strandpromenaden 2006

Resultatene:

2017 263 Kjartan Helland 31:48,4 Julie Aspesletten  37:51,7
2016 278 Kjartan Helland 36:26,3 Marte Flatlien 40:24,5
2015 259 Gishe Abdi Wako 35:02,0 Hilde Fenne 40:32,0
2014 204 Petter Stakston 37:22,2 Lisa Kvamme 43:13,4
2013 207 Endre Aamodt 36:17,3 Monica Kørra 39:13,4
2012 147 Per-Christian Lysaker Torgersrud 36:08,6 Ida Gjermundshaug Pedersen 40:14,5
2011 127 Gishe Abdi Wako 32:08,8 Liv Hilde Drugli 40:28,6
2010 95 Gustav Follerås 36:38,3 Liv Hilde Drugli 41:05,1
2009 79 Tor Håkon Viken 36:57,3 Kjersti Herberg 40:38,1
2008 55 Per Briskelund 36:01,5 Liv Hilde Drugli 42:50,6
2007 47 Per Briskelund 35:30,2 Hanne Monica Storhagen 50:49,9
2006 54 Helge Holthe 34:53,1 Kari Anne Fredriksen 46:09,4


Fantastisk dag på Maihaugen med rekordmange deltakere - oppdatert!

Postet av Litrim den 2. Mai 2018

Totalt var 412 påmeldt til Maihaugenløpet, 372 fullførte og i tillegg var det masse folk for å se på. Det ble en solid rekord for Maihaugenløpet. Hanne Mjøen Maridal, Lillehammer IF slo til igjen som hun gjorde for 14 dager siden og løp inn til seier foran Mari Nordlunde fra Follebu skiklubb. Geir Steig, Luster IL kopierte også seieren fra Kringsjåløpet.

Den nye løypa ble diskutert og det var mange kommentarer på at den nye løypa måtte vi beholde også neste år. Anne Størmer Steira var veldig klar på det - dette var en fin løype som vi må bruke igjen. Dag Storm Henriksen skrev på Facebook at dette ble en skikkelig bra løype. Og når antall deltakere er så tullete høyt, er det godt å slippe innsnevringer. Fortsett med denne traséen. Vi tar gjerne flere kommentarer. Si din mening på meningsmålingen på Facebook!

Kvelden startet med en kald regnskur, men heldigvis gikk den fort forbi. Arrangørene fra SIL BIL og Litrim valgte likevel å flytte startnummerutdelingen til stabburet på Skjåktunet der det var litt ly.

I alt var det fire puljer hvor kvinnene var først. Mye snø på kantene gjorde sitt til at det ble trangt i start og målområdet, men løperne kom seg forbi. Oppsummert kan vi si at det var tett og god stemning på Maihaugen i kveld.

Resultatene finner du her.

Les Jørgen Skaugs artikkel på Kondis.no

Hans Bjørner Doseth har lagt ut bilder på GD.no.

Følg med på Facebook - Se bildene til Jørgen Skaug og Hans Adolfsson.

Takk til Maihaugen og Rune Prøven for fin oppfølging.  SIL BIL - sykehuset stilte med gode mannskaper og sammen med Litrimgjengen ble dette en flott kveld.  Vel hjemme håper jeg varmen er tilbake i kroppen.

Gunnar Henriksen har fullført Sørdalskarusellen 35 ganger - bare i premieresesongen 1982 sto han over. Etter målgang fikk Gunnar 35 års - plaketten av leder av Litrim Finn Olsen. Litrim har innført en premiering for hvert 5. år du fullfører karusellen. De største veteranene er Gunnar Henriksen, Oddrun Hovsengen med 34 og Åge Ludvigsen med 31 fullførte karuseller.  Foto Hans Adolfsson

Les mer om premieringen for fullførte karuseller her!

Se seiersintervjuet med dagens vinnere her.


Etter tre seire på rad i Kringsjåløpet tok endelig Geir Steig en annen totalseier i Sørdalskarusellen. Han var litt uoppmerksom i starten og kom langt bak i det spreke feltet som tok av fra start. I langbakken gjennom 1900-tallssamlingen hadde han mest fart og var i tet og fikk et psykisk overtak som han holdt fram til mål. Erlend Hokholt fra Oppegård tok andreplassen, mens Kristian Græsli, Hamar Skiklubb tok den siste pallplassen.

Hanne Mjøen Maridal løp feil i fjor og fikk dermed en fin revansj. Også hun ventet litt med å ta teten som hun overtok i nevnte langbakke. Mari Nordlunde, som er veteran i Sørdalskarusellsammenheng, holdt godt følge.  Hun klarte ikke å ta igjen Hanne, men var bare var 1,4 sekunder bak i mål. Maren Wangensteen kom på tredjeplass.

De yngste jentene ut fra start. Thea Maurtvedt, Slitu IF tok starten, tett fulgt av Julie Egeberg Moger og Iris Tollan Brandhaug. Kveldens beste kvinne Hanne Mjøen Maridal (65) følger på siden.

Størst fart ut fra start hadde naturlig nok de yngste guttene. Midt i bildet har Petter Stakston (210)en fin posisjon. Petter har lang erfaring fra Sørdalskarusellen og har fullført karusellen fire ganger, den første gangen allerede i 2010. Nå er det en stund siden sist, kanskje ikke så rart etter en strålende skisesong hvor han nærmer seg toppen.  Kjartan Helland (206) har ikke markert seg ennå, men kjenner vi han rett er han tilbake i toppen veldig snart etter samme mønster som i fjor. Dagens vinner Geir Steig var et godt bak teten ut fra start.

Ellers ser vi Isak Skari Berger (178), Jostein Karlsen (179) begge Lillehammer Skiklub og Torje Usland Dahl fra Marnadal IL.


De eldste og de aller yngste klar på startstreken med Garmokirka i bakgrunnen.

Brødrene Even (177) og Jostein (179) Karlsen fra Lillehammer Skiklub med Petter Aadland, Nittedal IL (372) mellom seg. Alle stiller i klasse 16 - 19 år med Jostein best av de tre på en tredje plass.  Bildet er tatt like før passering av Garmo kirke etter ca 250 meter. Foto: Jørgen Skaug

11 0_MG_4474.jpg

Også i Maihaugenløpet var det gledelig stor deltakelse i de yngste klassene. Her ser vi noen av disse unge deltakerne sammen med foreldregenerasjonen. Fra venstre Tove Alsvik (387), Simen Melbø Sunde (240), Martine Løvseth Nordengen (84), Bjørn Alsvik (389), Ada Matea Alsvik (388), Berit Melbø (123), Malene Hammerøhalsa (1) og Magnus Hammerøhalsa (3). Foto: Jørgen Skaug


Garmo kirke passeres her med Per Ola Gasmann, Ørje IL i tet. Han måtte se seg slått av Lars Berger som her er siste av de tre.  I mellom de to ser vi Bjørn Egil Nordseth, Gjøvik FIK som vant klasse 40 - 49 år.

Anne Størmer Steira var godt fornøyd med den nye løypa og ikke overraskende vant hun sin klasse. Her ser vi henne ved unnabakken 300 før mål med Anne Mørkve rett bak. Foto: Jørgen Skaug 

Snart på oppløpssiden med Bjørnstad rett bak ser vi Caroline Plukkerud, ØTI Ski (53), Thea Kvam ØTI (32) og Ane Byvold Grønlien, Vingrom IL Skiskyting (38). Foto Jørgen Skaug


Morten Eide Pedersen, Team BN Bank tok spurten blant denne gjengen og endte totalt nummer på femte plass. Langløpere trenger også litt tempotrening. Daavid Thorvik, NTG Lillehammer (358) vant kl 16 - 19 år og ble totalt nummer seks. Martin Kristiansen, Ros IL nr 8 totalt og Håkon Svaland, Bendiks Olje (nr to f.v.) ble nummer 7 totalt.  

Jentepallen med vinner Hanne Mjøen Maridal, LIF flakert av toer Mari Nordlunde, Follebu skiklubb og Maren Wangensteen, Høre Ryfoss IL. Mari har fullført Sørdalskarusellen 4 ganger og har flere totalseire og klasseseier totalt. Vi må helt tilbake til 2014 forrige gang Mari var beste kvinne. Det var på Kringsjåløpet det året.

Jens Martin Vesterås, SVV Bedrift fullførte i fin stil og for første gang på tid i år. - Slitsomt, men det gikk greit og var godt forberedt var hans kommentar. Jens Martin fikk hjerteinnfarkt vel hjemme etter fullført Strandtorgetløpet i fjor. Se intervju med han foran Kringsjåløpet.

Blide jenter etter vel gjennomført Maihaugenløp. Fv. Inger Hjorthol, Ingebjørg Wikstrøm, Berit Høyvik,  Marit Valset og Hanne Karin Danielsen Marum.

Klart for premieutdeling - 5 gavekort fra Hageland, Andreassen blomster ble trukket ut. Hyggelig seanse etter målgang og mange ventet til uttrekningen var over.

Trangt om plassen - SIL Bil siner representater ordner nummerutdelingen og det meste var under kontroll. Nærmest er det Marita Seljenes Bøe som ordner opp.

Førstkommende onsdag er det klart for Strandtorgeløpet.Resultat / påmeldingsinformasjon Maihaugenløpet

Postet av Litrim den 2. Mai 2018

Alt er klart for Maihaugenløpet 2018 - her finner du det som skal til for å finne resultatene etter at du har gått i mål og før det informasjon om hvordan du melder deg på.

Bildet fra startnummerutdelingen i fjor hvor jentene fra SIL BIL fikk en travel jobb i timen før start.  Resultater kommer her så snart du er i mål.

Resultater fra i fjor!

Til deg som ikke har meldt deg på ennå, her kan du gjøre det:

Påmeldingsportalen finner du her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Du kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

- Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen i dag

- Startkontingent løpsdagen 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for resten av Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 710,-.

Anbefaling til de som skal være med på mange løp - meld deg på for hele karusellen så slipper du å melde deg på til hvert løp.

Alt om Maihaugenløpet finner du her!

 Utdeling av startnummer starter ca kl 17.30 på Telthusplassen. Sjekk opp startnummeret ditt, det finner du i påmeldingsportalen eller på oppslag ved start. Informasjon om startnummer sendes også ut på SMS før løpsdagen. Det blir to sluser for henting av startnummer.

Startnummer skal leveres inn igjen etter målgang. Det brukes om igjen på neste løp.

Startpuljer

Pulje 1 start kl 19:00 K12-15, K16-19, Aktive K20-35., K20-29.

Pulje 2 start kl 19:03 K0-11 år, K30-39, K40-49, K50 - 59, K60-69 og K70+

Pulje 3 start kl 19:30, M12-15, M16-19, Aktive M20-25, M20-29

Pulje 4 start kl 19:33, M0-11, M30-39, M40-49, M50-59, M60-69 og M70+

Trim uten tidtaking - valgfritt, målgang etter kl 18:30. I sms vil det stå start 18:30, men du starter når du vil.

Vi har gjort en liten endring på løypa som gjør den 100 meter lenger. Maihaugen ønsker at vi skal løpe gjennom Byavdelingen noe som gjør løypa ennå finere og vi får med ennå mer av flotte Maihaugen.

Løypa blir da 2,5 km.

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdeling gjennom Storgata svinger til høyre ved Olsengården / torget.  Deretter går traséen gjennom 1900 - tallssamlingen. Like før avkjørselen opp til Åsheim passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km.  Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.

Her kan du laste ned kartet i PDF-format

Toaletter: Ved porten nedenfor Garmokirken.

Løpssponsor:

       Mange gode tilbud fra Andreassen blomster denne uken.

Tilbudsavisa som du fikk i posten i forrige uke gjelder også hele denne uken.

Andreassen Blomster / Hageland stiller med kveldens utrekningspremier.Bli med på Maihaugen og se løypa rundt i friluftsmuseet.

Postet av Litrim den 1. Mai 2018

Her får du god beskrivelse av løypa til morgendagens løp - den nye løypa er 2,4 km og vi har god tro på at den er bedre enn den forrige.

Bildet: Magnus Esberg, Jens Martin Vesterås, Dag Storm Henriksen, Erik Thoresen, Jannike Leonhardsen og Evy Koppervik var med da vi løp rundt løypa i går.


  Her kan du melde deg på Maihaugenløpet

 

Alt om Maihaugenløpet

___________________________________________________________________

Etter gjennomløpningen har vi gjort en liten endring for å kunne løpe gjennom byavdeling og Storgata der.

Løypebeskrivelse

Her kan du laste ned kartet i PDF-format

Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Gardmo kirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdeling gjennom Storgata svinger til høyre ved Olsengården / torget.  Deretter går traséen gjennom 1900 - tallssamlingen. Like før avkjørselen opp til Åsheim passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km.  Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og veien mot Inngangen til Maihaugen, bryter av mot høyre og løper over Prestegarden og i mål på Telthusplassen.
Levert av IdrettenOnline