Superveteran Gunnar Henriksen første til å melde seg på. Artikkelen handler også om premiering!

Postet av Litrim den 21. Mar 2018

Som de fleste vet er påmeldingsportalen åpen og de første påmeldingene er registrert. Først til å melde seg på til årets karusellen var superveteran Gunnar Henriksen. Han har fullført alle sesonger av Sørdalskarusellen, unntatt det første i 1982. Gunnar har deltatt i hvert eneste løp dvs 10 løp pr sesong fra 2009 og fram til 2017.  2009 var det året vi begynte å registrere hvem som fullførte alle 10.

Påmeldingsportalen finner du her. Husk at du må melde deg på innen 6. april for å få redusert pris ved påmelding til hele karusellen.

Gunnar Henriksen var tidlig ute med å være med i Sørdalskarusellen noe som hadde en spesiell årsak.  Gunnar var på et møte hvor han fikk et anfall med sterke smerter i brystet. Han oppsøkte lege og ble undersøkt nøye uten at det ble funnet noe som var feil. Gunnar trodde ikke på legen og var overbevist om at han ikke ville leve så lenge. På den tiden var Litrim (riktignok under et annet navn) begynt å få økt oppslutning med blant annet null-løp på Maihaugen og vanlige løp i Sørdalskarusellen. Dette var et opplegg som passet Gunnar utmerket og han ble en ivrig mosjonist. Han ble fysisk sterkere og har ikke hatt noe problemer med smertene i brystkassen etter det.

Gunnar synes karusellen er en fin spore til å komme seg ut for å mosjonere. Det å ha et mål og være sammen i et sosialt fellesskap gir styrke og trivsel. ¨Sammen med noen kompiser trimmer han to ganger uken med stavgange hvor trim og det sosiale går hånd i hånd. 

Han berømmer dem som sitter i Litrim-styret for en fantastisk jobb som tilrettelegger for trim for alle. Sørdalskarusellen passer for alle!

Litrim har ajourført statistikk over hvem som har fullført Sørdalskarusellen fra starten i 1982 til 2017 og vil innføre premiering med bakgrunn i denne statistikken.  I dag bringer vi statistikk over alle som har fullført et eller flere sesonger / år. På toppen troner Gunnar, med Oddrun Hovsengen som har fullført 34 ganger. Hun mangler et fra 80 -tallet og et fra 90 tallet. Birkebeinerkongen som han nylig ble kaldt på Facebook med sine 53 merker på rennet og 20 på løpet, har fullført Sørdalskarusellen 31 ganger. Vi har tatt med de som har 19 eller mer. Blant disse er det flere som ikke er med oss lenger noe vi har gjort for å få listen komplett.

Her er listen:


Gunnar Henriksen

35

Egil Solheim

22

Oddrun Hovsengen

34

Alfred Unosen

21

Åge Ludvigsen

31

Øystein Roland

21

Einar Haugen

28

Andreas Lillemoen

20

Jørn Breili

27

Ola Kjonerud

20

Eivind Nybakken

26

Ole Madslien

20

Hanne Monica Hovsengen

26

Alf Syversen

19

Knut Haugen

25

Jonas Roland

19

Tor Håkon Viken

25

Steinar Husabø

19

Jon Krogsveen

24

 

 

Hele listen finner du her.

Vi har også lagt en liste for dem som fullførte Sørdalskarusellen i 2017 hvor du ser hvor mange år du har fullført karusellen.Listen finner du her!

 Premiering blir som følger

- Bronsemerke for 5 å

- Sølv for 10 år

- Gull for 15 år

- Plakett for 20 år med navn

- Fat for 25 år med navn

- Plakett for 30 år med og de følgende 5 år.

Premiene blir delt ut på premieutdelingen til høsten. Premieringen har ikke tilbakevirkende kraft, du vil få utmerkelse ved neste gang du oppnår antall år som nevnt ovenfor. 

Premiering for øvrig er som tidligere.Deltakerpremie - for å fullføre minst 6 løp i karusellen. Premien i år er et stedtglass. 

Klassevinner - hvor de 6 beste løpene teller - Premie er kopp med foto av vinner.

Deltatt i alle de 10 løpene - Innrammet diplom med bilde av den som har klart det.

Best totalt av de som har 10 løp - Glasspokal til beste kvinne og mann. Rangering etter totalt forbrukt tid.

Årets trimmer: Jury bestående av Morten Thorsrud, Inger Hjorthol og Finn Olsen peker ut en vinner av denne prisen. Forslag mottas med takk! Dette kommer vi tilbake til.

Alle som møter opp på premieutdelingen er med i trekning av fine gavepremier. Du får antall lodd etter hvor mange ganger du har deltatt.

Da er det bare å melde seg på, snøre skoene og stille til start.

God påske!Åge brakk staven, men tok likevel sitt 53. merke.

Postet av Litrim den 18. Mar 2018


Åge Ludvigsen brakk staven og måtte ta seg fram i kjent Gunde Svan - stil med en stav til han møtte Marit Haugen som lånte bort staven sin, slik at Åge kunne fullføre med stil. Dermed kunne ha ta seg inn til sitt 53. merke. I målområdet fikk Marit tilbake staven sin og fikk en god takkforlånetklem av Åge.  Åge er bare to merker unna rekorden i antall merker, men av dagens deltakere har han flest deltakermerker.

Birkebeienerrennet ble arrangert i kaldt, strålende vær og fra morgenen var det ganske så trådt. Eliteklassen var ikke i nærheten av fjorårstidene. Det var naturlig nok stor variasjon på hvordan de mange skiløperne hadde hatt det over fjellet fra helt herlig til det verste jeg har vært med på.

Skikafe-sjefen Steinar Brekke tok sitt 34. merke, mens Jon Andreas Krogsveen tok merke nr 45. Jon Andreas begynner nå virkelig å nærme seg de som har flest merker.

Artikkelen er under arbeid og det kommer flere bilderff.

Foreløpig se bildene på Facebook!

Se reportasjer fra alle arrangementene i Birkebeiderrennet på Kondis.Merkegrosistene Åge og Jon er klare for Birkebeinerrennet

Postet av Litrim den 15. Mar 2018Merkegrosistene Åge Ludvigsen og Jon Andreas Krogsveen er klare for nye merker i Birken.  Åge har 52 merker i Birken i fra før mens Jon Andreas  har 44. Vi tar også med at de har fullført Sørdalskarusellen henholdsvis 31 og 24 ganger. Vi regner med at de er klare for joggeskoene 18. april. Her har vi tatt bilde av Åge og Jon Andreas dem på siste Skikafe før rennet.


Husk at påmeldingsportalen til Sørdalskarusellen er åpnet.

Det ligger an til en fin helg for birkebeinerne med fine forhold og økning i deltakerantallet.   Meteorologen melder riktignok at det kan bli kaldt fra morgen av - helt ned mot minus 20 ved starten. Utover dagen regner vi med at det blir levelig forhold utover dagen.

Les NRK.no: Bikkjekaldt i Birken

Les Kondis.no: Flere påmeldte i Birkebeinerrennet i år enn i fjor.

Vi kommer ikke utenom Åge Ludvigsen når vi snakker om Birkebeinerrennet.  På bildet fra i fjor viser han at han har 52 merker og med det er han den som har flest merker blant dagens deltakere. Bare Fredrik Lütken og Johan Østvang har flere merker. Begge har 55, men det er mange år siden de tok sine siste merker.

Steinar Brekke er primus motor for Skikafeen hvor de ivrigste skiveteranene møtes en gang i måneden. Steinar har 33 merker i Birken og er godt forberedt til jubileumsrennet. I år er det 80. gang Birkebeinerrennet arrangeres.

FredagsBirken

arrangeres i år for 7. gang i år hvor vi kan forvente en duell mellom Farmen-deltakerne Frank Løke og Martine Ek Hagen. Friteknikk starter kl 8:30 på Tingstadjordet mens klassisk starte en halv time senere.


Vinnere av StafettBirken for herrer i fjor var Mosertoppen Skiline med følgende lag f.v  Magnus Bleken, Espen Harald Bjerke, Frode Stiansen og Geir Belsvik.

StafettBirken har start og mål på Birkebeineren skistadion og i år gås det 4 x 7,5 km. Alt ligger an til at en god økning i deltakerantallet. I fjor var 207 lag med, mens det til nå er påmeldt ca 250.

Vi skal forsøke å få tatt bilder av mange lokale ved målpassering som vi håper å få lagt ut i løpet av helgen.
Påmelding til Kringsjåløpet og Sørdalskarusellen starter 7. mars

Postet av Litrim den 2. Mar 2018

Det er et stykke igjen til vi sier klar, ferdig, gå i Kringsjåløpet 18. april, men tiden går fort. Forhåpentlig vis har mye av snøen gått og temperaturen blitt mer levelig slik at vi igjen kan snøre på oss joggeskoene etter en lang snørik vinter. April er måneden da alle skal ut å løpe og da er det helt fullt med folk rundt Kringsjå skole.

Bildet er fra fjorårets Kringsjåløp hvor vi blant andre ser Kristine Jahren (326), Madelen Dørmænen (10) og Erling Wangen (243) som passerer målstreken.

Gudbrandsdal Politi IL arrangerer i år Kringsjåløpet for 35. gang og markerer starten på Sørdalskarusellen 2018. I år skal politiets tropper ledes av Ingvild Teksle Gurigard og sammen med Litrim skal det bli et bra arrangement som alle kan være med på.  Løpet blir så uhøytidelig som deltakerne vil.  For mange er dette en brå overgang til mer sommerlig aktivitet der skisko er byttet ut med joggesko, men det skal gå bra.

Påmeldingsportalen åpner 7. mars med samme priser som i fjor!

Påmeldingsportalen finner du her!

Du  kan melde deg på hele karusellen eller for hvert enkelt løp og betaling ordnes også via dette systemet. Når påmelding er fullført får du en faktura som du betaler på nettbank. Startnummer henter du ved start uten at du trenger å ha med deg penger.

Vi anbefaler at du oppretter Min side hvis du ikke allerede har gjort det.  

 - Startkontingent pr løp er kr 100,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.

- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 130,-.

- Startkontingent for hele karusellen er kr 730,- hvis du melder deg på innen 6. april. Fra 7. april er prisen kr 810,-.

- Familie koster kr 230,- pr løp pr familie. Det er ikke anledning til å melde på en famlie til hele karusellen i påmeldingsportalen.

 Alle priser en inklusive administrasjonsgebyr på kr 10,-.  Prisene er akkurat de samme som i 2017. 

Ny klasseinndeling for de yngste klassene i år! 

De nye klassene i år er  0 - 11 år, 12 - 15 år, 16 - 19 år noe som påvirker aktivklassen og tjueårsklassene. For aktive blir det klasse fra 20 - 35 år og tjueårsklassen 20 - 29 år.


Sørdalskarusellen består av 10 løp - det første altså Kringsjåløpet

Terminlisten for Sørdalskarusellen 2018 finner du her!


Løpssponsor er Sport1 Lillehammer

stiller med uttrekningspremier og premie til beste jente og gutt i yngste klasse. I år blir det også handlekveld dagen før Kringsjåløpet. Møt fram i Jernbanegata 17 april hvor du får gode rabatter på joggesko og annet idrettsutstyr.  For å få rabatt må du være påmeldt til Kringsjåløpet. Vi kommer tilbake til dette når det nærmer seg.


Løypebeskrivelse

Nøyaktig løypebeskrivelse kommer vi tilbake til. Utbygging av ny Nordre Ål skole gjør at vi må se an hvordan løypa utfra start og inn til mål.  Målområde blir på Kringsjå skole, Ellers blir løypa som tidligere ut Kringsvegen, gangveien over til Ekromskogen, gjennom boligfeltet og Teigveien tilbake til skolen. I fjor var løypa 2,78 km. 

Her er resultatene fra tidligere løp:


År

-

Antall

Menn

Kvinner

2017

-

326

Geir Steig

08:39,6

Marte Flatlien

09:39,9

 

2016

-

335

-

Geir Steig

08:28,3

-

Hilde Fenne

09:37,7

Resultat pdf

2015

-

323

-

Gishe Abdi Wako

07:51,0

-

Ania Zielinkiwicz

09:21,0

Resultat pdf

2014

-

214

-

Gishe Abdi Wako

07:34,4

-

Mari Nordlunde

09:40,3

Resultat pdf

2013

-

201

-

Gustav Follerås

08:11,9

-

Therese Sjursen

09:52,2

Resultat pdf

2012

-

187

-

Gustav Follerås

07:50,7

-

Therese Sjursen

09:41,5

2011

-

179

-

Gishe Abdi Wako

07:41,1

-

Thea Kroken Murud

09:17,7

2010

-

105

-

Gishe Abdi Wako

07:58,0

-

Marte Norlunde

10:00,4

2009

-

80

-

Christian Bjørge

07:52,9

-

Liv Hilde Drugli

09:41,7

2008

-

87

-

Christian Bjørge

08:01,4

-

Liv Hilde Drugli

09:35,1

2007

-

73

-

Arne Krogsveen

08:29,4

-

Anne Berit Vangen

09:44,5

2006

-

60

-

Jon Evensen

08:28,9

-

Liv Hilde Drugli

09:35,4

2005

-

45

-

Jon Evensen

08:36,2

-

Liv Hilde Drugli

09:33,9

2004

-

52

-

Tor Håkon Viken

08:40,6

-

Brit Tofte

09:55,4

2003

-

45

-

Esdpen Eide

08:33,7

-

Hege Skari Berger

10:15,5

2002

-

36

-

Øystein Lødøen

08:47,0

-

Helene Melbø

09:29,8

2001

-

45

-

Ali Ahmed

08:02,7

-

Brit Tofte

09:57,5

2000

-

52

-

Geir Belsvik

08:08,2

-

Helene Melbø

09:23,2

1999

1998

-

74

-

Georg Rune Megrund

08:28,0

-

Berit Høyvik

10:26,0

1997

-

64

-

Georg Rune Megrund

08:19,0

-

Brit Tofte

10:05,0

1996

-

110

-

Kristen Kankerud

08:22,6

Margareth Nestavold

10:11,0

1995

-

137

-

Jon Hanestad

08:17,5

Margareth Nestavold

10:19,9

1994

-

166

-

Morten Viken

08:09,5

Torhild Hovdsveen

10:22,4

1993

-

213

-

Ottard Øygard

08:25,5

Gerd Flugstad

09:24,7

1992

-

298

-

Jon Hanestad

08:11

Brit Pettersen Tofte

09:32

1991

-

175

-

Trond Buhaug

08:37

Turid Mellesdal

10:11

1990

-

167

-

Sverre Istad

08:25

Oddrun Hovsengen

09:35

1989

-

208

-

Per Torgersen

08:56

Oddrun Hovsengen

10:15

1988

-

190

-

Andre Stene

08:47

Oddrun Hovsengen

09:55

1987

-

97

-

Olav Lie

09:04

Oddrun Hovsengen

09:38

1986

-

56

-

Terje Hagen

11:51

Gudrun Sveinhaug

14:27

1985

-

39

-

Åge Brekkum

10:18

Margareth Nestavold

12:11

1984

-

48

-

Arve Stangenes

11:51

Hilde Karbø

14:19

 Levert av IdrettenOnline