Julie Aspesletten: Sørdalskarusellen er for alle

Postet av Litrim den 26. Feb 2018

Bare noen dager før påmeldingsportalen åpner til Sørdalskarusellen 2018, møtte vi fjorårets friske pust Julie Aspesletten for en prat. Se intervjuet lenger ned i artikkelen.  Hun var  på joggetur på Strandpromenaden en kald fin ettermiddag! Julie har fullført Sørdalskarusellen to ganger og i fjor var hun beste kvinne hele 6 ganger og vant sin klasse totalt. 

Sørdalskarusellen har betydd mye for Julie. Hun ble med første gang i 2016 og ble raskt glad i å løpe og det ga motivasjon til å trene. Konkurranse- og startnummerskrekken forsvant og hun syntes det var moro å konkurrere mot seg selv. Nå ønsker hun å bli ennå bedre, spesielt på 10 km som er hennes distanse.

Som fysioterapeut er Julie opptatt av folkehelse og i så måte er Sørdalskarusellen positiv. Den passer for absolutt alle med sine overkommelige distanser mellom 2 og 10 km, de fleste mellom 2 og 6 km. Du kan løpe eller gå og den beste konkurrenten har du i deg selv. Å gjennomføre et løp i Sørdalskarusellen gir mestringsfølelse og glede.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

<

Sørdalskarusellen er en sosial møteplass hvor mange kommer tilbake fra gang på gang og hvor en heier på hverandre. Det er fokus på deltakelse og for å bli en stor løpegjeng. Å løpe i Sørdalskarusellen er ikke farlig.

Julie har flyttet til Oslo, men lover at hun skal være med også i 2018. 

Vi ønsker Julie Aspesletten lykke til med en ny løpssesong. Hun gleder seg til å begynne å løpe på barmark og til en ny konkurransesesong.

Påmeldingsportalen åpner 7. mars (utsatt pga av endring av påmeldingsportal)Store byggearbeider for ny skole - Kringsjåløpet er under 2 måneder unna!

Postet av Litrim den 21. Feb 2018

Forholdene rundt Kringsjå skole preges av store byggearbeider for den nye Nordre Ål skole hvor store områder er gjerdet inn . Politiets leder for Kringsjåløpet Ingvild Teksle Gurigard var på befaring på skolen for å se hvordan løpet kan arrangeres mens byggearbeidene pågår.

Gamlegutta på kammeret har overlatt arrangementsskuta til ungjenta Ingvild fra Ål i Hallingdal som ble ansatt som politibetjent på Lillehammer for to år siden. Selv om hun ikke har vært med på arrangementet tidligere er hun klar for oppgaven. Gudbrandsdal Politi IL har arrangert løpet siden 1984 så her skal hun få hjelp fra en dyktig arrangementsgjeng. 

Kringsjåløpet får målområde som tidligere i den gamle skolegården hvor startnummer kan hentes. Starten skal gå i Gamle Kringsjåveg slik vi hadde det i fjor, men arbeidene med en ny kulvert sperrer i dag vegen. Vi er litt usikre på om vegen kan åpnes før løpet den 18. april.   Løypa ut fra start og inn til mål blir noe endret og lengden på løpet blir kanskje litt lenger enn tidligere.  Den nye Nordre Ål skole skal stå ferdig til skolestart 2019.

Parkering blir nok den store utfordringen for løpet og en må regne med at en må gå et lite stykke til start og målområdet.

Påmeldingsportalen åpner 1. mars for Kringsjåløpet.

Se Trafikksikringsplan for utbyggingen

Grunnarbeidene har startet opp på den gamle fotballbanen og det vil bli mye transport av masse i tiden som kommer.

I løpet av uka vil det bli etablert en stor toetasjes brakkerigg med kontorer, møterom, garderobe og oppholdsrom. Her forteller Jan Roger Solberg fra Ramirent om riggen som blir 28 meter lang og 6,5 m høy.

Gamle Kringsjåveg slik den ser ut i dag. Vegen er stengt pga bygging av en stor kulvert. Arbeidet startet i januar og skal være ferdig før byggearbeidene kommer skikkelig i gang. Dette er det planlagte startområdet.

Ingvild Teksle Gurigard tror det skal gå fint å arrangere Kringsjåløpet 18. april, men det er kanskje snøen som volder størst bekymring. Det er lenge siden det har vært så mye snø på Lillehammer.Oddvin Offigstad og Hege Skari best i Søre Ål-runden

Postet av Litrim den 5. Feb 2018

Årets utgave av det tradisjonelle turrennet ble et av det hardeste på mange år i den nye traseen på Natrudstilen. Snøvær, vind og løse spor gjorde løpet til en real manndomsprøve. Oddvin Offigstad, ØTI og Hege Skari, LSK var best på den lengste distansen.


Arrangøren Søre Ål Idrettslag hadde gjort flere endringer for Søre Ål - runden. Distansene er 40 km klassisk og skøyting samt 16 km. Rennet er fortsatt seedingsrenn for Birken og Vasaloppet.

For flere detaljer fra løpet - se rennets hjemmeside.

Se også Rolf Bakkens artikkel på Kondis.no:

Mål for arrangøren var 300 deltakere , 281 var påmeldt, mens 242 gjennomførte..


Resultater fra årets renn så langt: 

-Søre Ål-runden, 242 deltaker

- Kjøldilten 52 deltakere

- Fintjernløpet 162 deltakereLevert av IdrettenOnline