Det er klart for Tour of Mjøsa

Postet av Litrim den 23. Nov 2018

I august 2019 blir det løpefest I Lillehammer og fire andre Mjøsbyer. 16.-18. august går nemlig startskuddet for nyvinningen Tour of Mjøsa. I dag var det pressemøte ved Mjøstårnet med arrangører og presse tilstede. 10. desember 21:00 åpner påmeldingen - da må du være parat - les hvilke fordeler du får ved å melde deg på tidlig lenger ned i artikkelen. 

Bildet: Litrim er en av arrangørene - her er Jannike Berg Leonhardsen og Finn Olsen ved Mjøstårnet som også skal huse Wood Hotels. Foto: Jørgen Skaug!

Her er navnene på de som skal være med å arrangere Tour of Mjøsa, fra venstre Leif Asbjørn  Seegaard og Trond Barhel fra Gjøvik FIK,  Bård Venholen fra friidretskretsene i Hedmark og Oppland, Endre Hjelseth fra Ottestad IL, Dag Kåshagen fra Moleven IL og friidrettskretsene, Jannike Berg Leonhardsen og  Finn Olsen fra Litrim. Foto: Jørgen Skaug

Dette er helt nytt innen løping forteller initiativtaker Dag Kåshagen fra Idrettskretsene. Vi er godt kjent med Tour de France, Tour de ski og Tour of Norway. Det er imidlertid på ski og sykkel. Nå får løperne sin egen  «tour»  Og starten blir i Moelv.
Eller egentlig i Brumunddal. For prologen er fredag kveld, som trappeløp i verdens høyeste trehus, Wood Hotel.  Mer enn tre hundre meter med trapper skal forseres.


Så fortsetter sirkuset med første etappe i Moelv lørdag morgen, med start  i Idrettsvegen og mål i Idrettsparken. Det er en 5 km hvor første halvdel går på asfalt i Industrivegen, så svinger løypa inn i Moskogen ved Gjenvinningsstasjonen og går på flotte stier helt frem til Frislivegen i andre enden av skogen, så er ned Sjølivegen, Puttenvegen og Strandvegen til Idrettsparken.  Løypa er allerede merket i Strava for de som bruker lastet ned deres app.  Da er det bare å teste løypa å sjekke hvordan en ligger an. Løypa vil bli godt merket så fort snøen er borte til våren.  


Andre etappe foregår i Gjøvik. Det er også en 5 km i idylliske strandpromenaden langs  Mjøsa.  


Søndagen starter med ny 5 km, denne gang i Hamar og med det mye omtalte stupetårnet som bakgrunn. Antagelig vil deltagerne få mulighet til å teste stupeferdighetene også.  

Sindre Bjørnstad Skar har akkurat passert en av de brattere delene av løypa med Mjøsa i bakgrunnen (foto Jørgen Skaug)

Avsluttingen på Tour of Mjøsa er lagt til Lillehammer, med start ved Strandtorget. Så er det jo slik at en avslutting på en tour gjerne skal være litt spektakulær. Det blir denne også.
De 50 beste i sammendraget startes i jaktstart, og første mann/kvinne til toppen av Lysgårdsbakken er vinnere. 

Løypa på Lillehammer er identisk med Mesnaelva opp, men er forlenget noe. Starten går ute på gresssletta sør for Strandtorget og mål er dratt litt ut på sletta ovenfor Lysgårdsbakken DVs ved Kanten Kro.

I Tour of Mjøsa kan en velge å stille i et eller flere av løpene, men for å komme på sammenlagtlista må en selvfølgelig stille i alle fire løpene forteller Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser, som er initiativtagere til nyvinningen.


Vi åpner for påmelding for «full pakke» altså alle fire løpene allerede 10. desember og det vil bli kamp om plassene. De 50 første påmeldte får nemlig en eksotisk opplevelse i tillegg til løpeturene. Overnatting i dobbeltrom i Mjøstårnet hører med, og ikke nok med det, de 200 som er raskest ute med påmelding får gratis tur med Skibladner fra Gjøvik etter målgang der lørdag ettermiddag og seiler inn til den nye Skibladnerbrygga i Brumunddal. Der inviteres de med på fest og moro, det er DalaMart`n i byen. De 50 som er aller raskest ute får en overnatting for to personer, de kan invitere med seg sin kjære eller en konkurrent hvis de heller vil det.  Og altså en plass på Skibladner.

Dette gjør vi som en gimmick, men også for at vi ønsker å vise frem mest mulig av det Mjøstraktene har å by på. 

Vi skal også samarbeide med Geitmyra Matkultursenter, og planen er å tilby en skoleklasse å få opplæring i hvordan høste, tilberede og servere mat, altså fra jord til bord. Og selvfølgelig med råvarer fra Mjøstraktene. Dette blir da serveringsklart til Tour of Mjøsa. Så det er bare å sette av helgen 16.-18. august.  

Søndag 18. august blir det altså en storstilt avslutning med jaktstart og avslutning på toppen. Første mann i mål vinner Touren!
Eirik Torbjørnsen blir ny daglig leder i Birken

Postet av Litrim den 20. Nov 2018

Eirik Torbjørnsen er ansatt som daglig leder i Birken AS og starter i sin nye stilling 1. januar 2019. Dette melder Birken på sine nettsider- Eirik Torbjørnsen fullførte Sørdalskarusellen i fin stil i sommer . På bildet ser vi han på oppløpet i Vegmuseumsløpet i kamp med Rune Øverlie (177) 

Dette skriver Birken om Eirik Torbjørnsen

Foto: Privat

Eirik Torbjørnsen er 49 år, født og oppvokst på Lillehammer og bosatt i Gausdal kommune. Han er nå daglig leder i Lillehammer Fotballklubb, der han har vært siden høsten 2017. Før han kom dit arbeidet han mange år i P4, der han blant annet var en profilert nyhetsanker og programleder for nyhets- og aktualitetsmagasinet "Sytten Tretti". Han har også tidligere jobbet som reporter i TV 2 Nyhetene, og tatt del i internasjonale operasjoner i Afghanistan.

- Det er med ydmykhet jeg går til jobben med å styrke og videreutvikle en allerede sterk nasjonal merkevare. Jeg har et nært forhold til de ulike arrangementene, og ser hva dette medfører av positive ringvirkninger for både folkehelse, reiseliv og næringslivet for øvrig. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sammen med de ansatte og i nær dialog med eierklubbene, Birkens samarbeidspartnere og de mange frivillige som legger ned en formidabel og prisverdig innsats år etter år, sier Torbjørnsen.

-Jeg er glad for å få Eirik med på laget og ser frem mot et godt samarbeid, sier styreleder i Birken Hans Petter Adolfsen. Jeg er sikker på at Eirik har de egenskapene som skal til for å løfte Birken noen hakk videre, han kjenner produktet og merkevaren vår godt, sier Adolfsen.
Her er terminlista for Sørdalskarusellen 2019

Postet av Litrim den 19. Nov 2018

Sørdalskarusellen starter opp onsdag etter påske 24. april med Kringsjåløpet. Den nye Nordre Ål Skole skal stå ferdig til skolestart i august, så får vi se hvordan det ser ut der i april. Bildet er hentet fra Maihaugenløpet i fjor hvor Birk Strand Rønnestad nærmer seg mål. I 2019 arrangeres Maihaugenløpet på frigjøringsdagen 8. mai.

2019 blir det 38. året Sørdalskarusellen arrangeres. Første gang var i 1982 og 2018 var den sesongen med størst oppslutning.

Årets sesong følger samme opplegg som i fjor samtidig som vi håper at det blir litt mer forutsigbare løyper. Noen utfordringer regner vi også med i år. Det graves mye i denne byen.

Vi er ikke helt i havn  med løpssponsorene, men det regner vi med å få fulgt opp.

Her er lista - bildene er tatt av Jørgen Skaug med et par unntak.


24.04.
Kringsjåløpet
Kringsjå skole
G.Politi IL
08.05.

Maihaugenløpet
Maihaugen
Telthusplassen
SI Aktiv
15.05.
Strandtorgetløpet
Start på sletta sør for Strandtorget
Litrim
22.05.
Hovemoenløpet
Utsiktspunkt Mjøsa eller
Gausdal Land
Habil
05.06.
Mesnaelva opp
Strandtorget /
Mål
Kanten kro
Litrim
26.06.
Kanthaugenløpet
Birkebeineren
Skistadion
Ikke
bestemt
21.08.
Flømyrløpet
Skurvbrua
Nordsetervegen
DNB BIL
28.08.
Vegmuseumsløpet
Vegmuseet
Hunderfossen
Vegvesenet
BIL
04.09.
Olympiaparkløpet
Håkons Hall
Litrim

11.09.
Elvaløpet
Mellom hallene
Tele BIL

Premiedryss i Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 8. Nov 2018

Oddrun Hovsengen har fullført Sørdalskarusellen 35 ganger, og fikk sin velfortjente statuett for det under premieutdelingen etter årets karusell i Håkons Hall onsdag kveld - den 37. Sørdalskarusellen i rekken.

Det har vært en fantasisk sesong for Sørdalskarusellen 2018, der det har vært deltakerrekord i 9 av de 10 løpene som inngår i karusellen. Løpeinteressen i Lillehammerområdet har ikke vært så stor siden Olympic Day Run før OL i 1994. I snitt har det vært 257 deltakere i hvert av løpene.

Tekst og Foto: Jørgen Skaug

Løpene i Sørdalskarusellen arrangeres av Litrim i samarbeide med lokale bedriftidrettslag. Under premieutdelingen var Gunn Monika Husom fra Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets til stede, hun takket for den innsatsen Litrim gjør for idretten i distriktet, og overrakte blomster til styreleder Finn Olsen i Litrim.

En meget fyldig resultatliste fra årets sesong i Sørdalskarusellen i pdf-format kan leses her.

For deg som savner bilder finner du mange bilder på Facebook!

Det deles også ut en egen pris til årets trimmer i Sørdalskarusellen, som er innstiftet av Trofé a/s. Prisen deles ut etter en skjønnsmessig vurdering av en jury på tre personer. Årets pris gikk til Juni Stavne fra Lillehammer Tannhelse, med følgende begrunnelse fra juryen: "Fra å hate å jogge til å delta i alle løp i Sørdalskarusellen gjør henne til en verdig vinner. Hun deltok for første gang i fjor, noe som ga henne så mye glede at løping nå har blitt en stor del av hennes hverdag. Hun er også den som hver tirsdag før et løp i karusellen motiverer og tar ansvar for å melde på oss fra Lillehammer Tannhelse."

Morten Thorsrud i Trofé delte ut prisen.


Jon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen 25 ganger, og fikk sitt flotte glassfat for denne innsatsen. Veteranen som har 45 merker i Birkebeinerrennet, tar veien fra Fåvang til hvert løp. - Jeg har barn og barnebarn på Lillehammer så det går greit, var hans kommentar.

Bente Størmer Steira og Simen Næss Berge har begge fullført alle løpene i Sørdalskarusellen 2018, og hadde best sammenlagt tid for alle løpene for henholdsvis kvinner og menn. Begge to fikk premie for denne bragden av Finn Olsen, styreleder i Litrim.

Mille Marie Storlien og Julie Jeistad (til høyre) delte klasseseieren i klasse kvinner 12 - 15 år. Her får de sine velfortjente krus med bilde av seg selv fra ett av løpene i premie av Jørn Breili, styremedlem i Litrim.

Alle 42 løperne som har fullført alle 10 løpene i årets Sørdalskarusell fikk et innrammet bilde av seg selv i premie, - et bilde tatt i ett av årets løp. Her får Egil Paulsrud sitt blde av Jannike Berg Leonhardsen, styremedlem i Litrim.

Løpere som har fullført Sørdalskarusellen 5 ganger fikk bronsemedaljer rundt halsen. Her ser vi fra venstre Marianne Øvstehage, Anne Størmer Steira, Ole Amund Øvstehage og Ingebjørg Wikstrøm. Medaljene deles ut av IvarHjelmseth. 

Det ble også delt ut sølvmedaljer til Marita Jacobsen og Jan Ingar Hagen for å ha fullført karusellen 10 ganger. 

De glade gullguttene Leiv R Østerhagen og Arne Stonor fikk sin gullmedalje for å ha fullført 15 ganger.

Posten BIL på Lillehammer har vært en god støttespiller til Litrim til å arrangere Sørdalskarusellen i alle 37 årene. Nå blir Posten BIL på Lillehammer lagt ned, og årets sesong var den siste der Posten BIL sto som arrangør av ett av løpene i karusellen. Finn Olsen, styreleder i Litrim, takket for samarbeidet og overrakte blomster til Einar Haugen - en av ildsjelene i Posten BIL. Einar Haugen har selv fullført Sørdalskarusellen 28 ganger.

Også i år var det mange uttrekningspremier. Hilde Ingeborg Øvstehagen vant en flott Oral-B elektrisk tannbørste, mens Marie Berger vant Asics joggesko.

Det var meget god stemning under premieutdelingen, der deltakerne studerte en omfattende resultatliste på hele 16 sider. 150 deltakere har fullført minst 6 av de 10 løpene, som må til for å ha fullført karusellen, og de fikk et stettglass med gravert logo og årstall i premie.

Et meget aktivt Litrim-styre har vært en forutsetning for den omfattende aktiviteten i årets Sørdalskarusellen, noe de frammøtte satte stor pris med spontan aplaus under presentasjonen. Til tross for at flere av løypene måtte legges om på grunn av byggeaktiviteter, har det meste gått på skinner.

Fra venstre Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen, Jørn Breili, Bente Hamnes og Finn Olsen. Disse fem er allerde i gang med å planlegge den 38. Sørdalskarusellen i 2019.Årets premieutdeling er i Håkons Hall 7. november kl 19:00

Postet av Litrim den 1. Nov 2018

Onsdag 7. november er det klart for premieutdeling i Håkons Hall  for Sørdalskarusellen 2018 med utdelinging av deltakerpremier, premier til klassevinnere og premier til all som fullførte alle 10 de som er best av de ti. I år blir det også utmerkelser til de som har fullført karusellen 5,10, 15, 25 og 35 ganger.

Vi håper riktig mange kommer på premieutdelingen og vi  oppfordrer alle til å få med seg de som glemmer at vi skal ha premieutdeling den 7. november. Invitasjon gis bare gjennom nettsiden og facebook-side og gruppe. 

Bildet viser noen av kopper som tilfaller noen av klassevinnerne.

Resultatlisten som du får utdelt i papirversjon sammen med deltakerpremien finner du her i digital versjon (PDF).

Her er programmet:

Vi følger tradisjonelt opplegg 

- Gjennomgang av årets sesong

- Utdeling av deltakerpremie og resultatliste. 

- Utdeling av premier til 18 klassevinnere

- Utdeling av bilder til de 42 som har fullførte alle 10

- Utdeling til de som fikk best av disse 10. 

- Utmerkelser til de som har fullført Sørdalskarusellen 5,10,15, 25 og 35 år.

- Årets trimmer

- Uttrekning av gavepremier fra våre samarbeidspartnere.

 Det blir enkel servering.

Her er våre samarbeidspartnere:Andreassen Blomster


Også i år blir det mange fine premier. Vi kommer tilbake til dette når det nærmer seg premieutdeling.


Her kan du lese om tidligere premieutdelinger. 

Tidligere premieutdelinger:

2017

2016

2015

2014

2013

2011

2010

2008

2007

2006Levert av IdrettenOnline