TV-aksjonen: Løp sammen for livet sammen med 3 ordførere på Lillehammer

Postet av Litrim den 28. Sep 2022

Det hele skjer torsdag 6. oktober kl 16:00 hvor Ingunn Trosholmen (Lillehammer), John Halvor Midtmageli (Øyer) og Anette Musdalslien (Gausdal) leder an i en stafett for TV-aksjonen Leger Uten Grenser 2022.

Kristin Nilseng i TV-aksjonen sier at de skal rekruttere bøssebærere til TV-aksjonsdagen den 23. oktober og alle oppfordres til å starte en Spleis. En Spleis til inntekt for TV-aksjonen er gratis. https://www.spleis.no/project/231411

Alle idrettslag og klubber oppfordres til å starte sin egen Spleis og utfordre de andre. I år skal idretten på innlandet løpe for å redde livet til de som hele verden har glemt.

Kontaktperson er

KRISTIN NILSENG

Fylkesaksjonskoordinator - Innlandet

TV-aksjonen NRK Leger Uten Grenser 2022

 

E-post: kristin@tvaksjonen.no

Tlf: +47 70 53 63

blimed.no

Vel blåst Sørdalskarusellen 2022 - Elvaløpet avsluttet det hele!

Postet av Litrim den 14. Sep 2022

Løpsinteressen blomstrer fortsatt på Lillehammer, der denne karusellen sannsynligvis er ett av de viktigste folkehelsetiltakene i regionen. Vel blåst Sørdalskarusellen 2022 - velkommen igjen til neste år.  Totalt har 116 løpere fullført samtlige 10 løp, mens 281 løpere har deltatt i minst seks av løpene, som er kravet for å ha fullført Sørdalskarusellen.

Elvaløpet var det 10. og siste løpet i årets Sørdalskarusell - et 3,1 km langt terrengløp i ganske kupert terreng. Start og mål var lagt til Håkons Hall i Olympiaparken. Løypa gikk sørover og rundt Badedammen, videre oppover turveien langs Mesnaelva, og tok en runde i lysløypa og tilbake til mål.

Totalt 259 løpere deltok i løpet, 150 under fellesstarten onsdag kveld i fine løpsforhold, mens 109 løpere fullførte løpet virtuelt tidligere i uka.

Artikkelen bygger på Jørgen Skaugs sin artikkel på Kondis!  Bildene med et unntak er tatt av Jørgen Skaug.

Se bildene til Jørgen Skaug på Facebook!  Resultatene finner du øverst på litrim.no.


Elvaløpet
fellesstart 14. september kl 18:30
virtuelt 10. - 13. september


Virtuelt

Sammenlagt etter 10 løp 

Sammenlagt fellestart       Sammenlagt virtuelt          Deltatt antall ganger  (281 med 6, 116 med 10)

Etter å ha kommet på andreplass i de siste løpene i Sørdalskarusellen, stormer Lars Berger her mot mål som raskeste løper i Elvaløpet. Dette er hans første totalseier i karusellen, men han har fire klasseseire sammenlagt.

 Veteranen Lars Berger i klasse M 40 -49 år ble raskeste herreløper under fellesstarten i Elvaløpet onsdag kveld, mens 15 år gamle Lilja Celine Kjær Jørgensen ble denne gang raskeste kvinneløper.

Unge Lilja Celine Kjær Jørgensen, som representerer Lillehammer Orienteringsklubb, syntes det det gikk overraskende lett i Elvaløpet. Hun var hele 15 skunder foran nest raskeste kvinneløper, Pernille Gullikstad, som vant Olympiaparkløpet i forrige uke. Her ser vi en smilende Lilja i målområdet ved Håkons Hall etter løpet. Lilja som også vant Flømyrløpet synes det er moro å være med, men det er vanskelig å få tid til alt.

Fjorårsvinner av Sørdalskarusellen Ine Løvlien var den heldige vinner av fruktkurven fra Rema1000 Helleberg. Er får hun kurven av Litrims Jannike Leonhardsen.

 


Her Amund på oppløpet med startnummer 13. 1155 er John Raddum Skaug og bak følger Geir André Holum-JakobsenAmund med besteforeldrene Jan-Olav og Turid Warberg under Olympiaparkløpet. 

Her er kanskje årets mest ivrige deltaker i Sørdalskarusellen, Amund Wardberg Høiby. Han er fra Lismarka, men bor i Nittedal og kjører opp til Lillehammer til hvert løp. Han meldte seg på hele karusellen og med startnummer 13 fullførte han alle ti løpene. Han prioriterer Sørdalskarusellen til fordel for løpene i Oslo-området og bruker løpene som mål for trening. Sine største supportere har han i besteforeldrene Turid og Jan-Olav Warberg som stiller opp på hvert løp. Dette er tredje gang Amund Wardberg Høiby fullfører Sørdalskarusellen.
Vegard Børsheim, som representerer Team Dæhlie Sportswear i et herlig driv i siste utforbakke ned mot målområdet, som tredje raskest løper og vinner av klasse aktive M 20-35 år. 

Pernille Gullikstad, Søre Ål Il (1227) ble nest raskeste kvinneløper og vinner av klasse Aktive 20-35 år. Her ser vi henne på oppløpet foran Eugine Gulowse, LIF (9), også i klasse Aktive 20-35 år.  

 Ørjan Staff (1184) fra Madshus har mål i sikte med fotballbanen på Stampesletta i bakgrunnen, som vinner av klasse M 20-29 år, 10 sekunder foran Sivert Raddum Skaug. 

 Ingrid Klokk Sandberg (1185) fra Advokatfirmaet Thalaug ble vinner av klasse K 30-39 år. Her ser vi henne i spurtduell med Ine Løvlien, Lillehammer Skiklub (9) som ble nr. 2 i klasse aktive 20 -35 år og Ragnhild Haukåen (1231) fra Sør.Vekkom Lauparlag, vinner av klasse K 20-29 år. Hege Skari (68), Lillehammer Skiklub, har satt sitt preg på Sørdalskarusellen i flere tiår. Her ser vi henne med et lite smil om munnen da hun avslutter årets karusell som vinner av klasse K 50-59 år, i et realt spurtoppgjør med Øystein Sørmo, som ble nr. 3 i klasse M 50-59 år.  

Ungdommen satte også i år sitt preg på Sørdalskarusellen. Halvor Melbø fra Vingrom IL spurter mot mål som vinner av klasse M 12-15, seks sekunder foran John Raddum Skaug fra Tretten.  

 De yngste i klasse 0-11 år deltar i Sørdalskarusellen uten rangering av resultatlistene. Konkurranseinstinktet er like stort fir det. Her ser vi syv år gamle Arve Nygard Ouren (1238) i et skikkelig spurtoppgjør med jevngamle Amund Solbakken (1221). Bak ser vi en noe eldre Morten Lunheim Solbakken (26) fra LIF som måtte se seg slått av ungdommen. olbolol

 Grete Coucheron Jensen har fullført samtlige ti løp i Sørdalskarusellen. Her i fint driv mot mål som vinner av klasse K 70-79 år. Storartet! 

 Det var mange flotte spurtoppgjør også i Elvaløpet. Her er ett av dem, Geir Morten Brandhaug (1239) i klasse M 50-59 år, foran Ole Anders Ruud (1200) i klasse M 40-49 år og Linda Jeanette Berger (1186) i klasse K 30-39 år. Alle tre har fullført minst seks av løpene i årets Sørdalskarusell. Ragnhild Haukåen fra Sør-Vekkom Lauparlag vant sin klasse sammenlagt i 2020, men har ikke fått sin premie før i dag.  Dagens plassering ble nr 5 totalt blant kvinnene noe som holdt til en førsteplass i klasse K20-29 år. Hun forteller at de har fått til et fint miljø i Sør-Vekkom Lauparlag som er en relativt nystiftet klubb i Ringebu og som står for motbakkeløpet Kvitfjell Opp. Laget er å se på resultatlistene i Sørdalskarusellen på hvert løp. 

Arrangørene: Bak fv Finn Olsen, Ernst H Opsahlhaugen, Lars Terje Mehus, Kjell Håkon Halvorsen, Ivar Hjelmseth, Morten Aasen, Erik Smidesang og Jannike Leonhardsen. Foran Torstein Jakobsen, Arnfinn Skaug og Gudmund Bakken. Altså representanter fra Tele BIL og Litrim. Takk for god innsats! 
 


Fantastisk ettermiddag for Olympiaparkløpet

Postet av Litrim den 7. Sep 2022

Med ypperlig kveldsol kunne løperne paradere inn på muren i Lysgårdabakken i kveld. Mest spennende ble det blant kvinnene. Pernille Gullikstad fra Søre Ål IL tok sin første totalseier i Sørdalskarusellen, men har deltatt helt siden hun var pur ung. Mandag feiret hun bursdag med kake på fat hun vant i Sørdalskarusellen i 2012. 

Resultater fra kveldens fellesstart.
Resultater fra det virtuelle delen

140 bilder på Facebook, foto Jørgen Skaug
Jørgen Skaug på Kondis.no Fantastiske løpsforhold i Olympiaparkløpet

Sammenlagt etter 9 løp 

Sammenlagt fellestart       Sammenlagt virtuelt          Deltatt antall ganger  (258 med 6, 117 med 8)

Elvaløpet er det siste løpet i Sørdalskarusellen - les mer he.

Hun kom ut på oppløpet på ringmuren med knapp ledelse til Ragnhild Haukåen og det så en stund ut som Ragnhild skulle ta igjen Pernille, men det holdt ikke helt. Pernille økte litt på slutten og var 5,4 sekunder foran i mål. Dette var skikkelig moro var hennes kommentar i det hun ventet på at Jørgen Skaug skulle ta seiersbilde sammen med herrevinner Oddvin Offigstad.

Oddvin Offigstad har også trådd sine barnesko i Sørdalskarusellen og har vært ivrig deltaker selv om det begynner å bli noen år siden nå. Han var ganske overlegen med Lars Berger på andre plass. Det ser ut som Lars begynner å finne formen, han syntes nok det var litt vel sent med bar et løp igjen.

Det var et bra felt som var samlet til start på toppen av Klevbakken ovenfor Håkons Hall. I alt stilte 138 til start og med deltakelsen i det virtuelle løpet er det foreløpige deltakertallet 238 deltakere som er et stykke bak fjorårets rekordtall på 298, men tallet er likevel det nest høyeste for løpet som i kveld ble arrangert for 20. gang. 

De aller yngste løp en kortere løype opp langs Mesnaelva til Svarga og ned til hoppbakken og med samme oppløp som i den lengste løypa. Her er Johan Melbø (1139), Martin Lien Støen (1070), Aleksander Aaen-Egernes (1068), Sverre Sandberg Tistel (1076), Sigrid Sørheim (3), Håkon Aaen-Egenes (1071). Foran sitter Arve Nygaard Ouren (1134) Olav Hjellset Melbø (1069) og Syver Sandberg Tistel. De er fra Vingrom IL og Lillehammer Skiklub.

Lysgårdsbakken er en fantastisk arena for Olympiaparkløpet og spesielt når været er så fint og på en dag da Maren Lundby hadde bursdag og hoppet sitt første skihopp på 1,5 år nettopp i Lysgårdsbakken tidligerre dagen.Hvem blir årets trimmer i 2022 - Kom med forslag!

Postet av Litrim den 2. Sep 2022

Helge Leonhardsen ble årets trimmer 2021 - Hvem får prisen i år?

Vi ønsker oss forslag fra deg med en kort begrunnelse for nettopp han eller hun skal få prisen. Prisen blir delt ut under Sørdalskarusellens premieutdeling 2. november 2022.


Send ditt forslag gjennom i fanen "Kontakt oss" - direkte link her!

Prisen er innstiftet av Trofé a.s. og i juryen sitter Bjørnar Hallberg Løkken (daglig leder Trofé),  Marit Melbø (Årets trimmer 2019 sammen med sin familie) og Finn Olsen fra Litrim. 

Det er ingen bestemte kriterier utover at en må være ivrig deltaker av Sørdalskarusellen! En deltaker kan ikke få tittelen Årets Trimmer mer enn en gang.

Årets trimmer har blitt delt ut siden 2017:  

2021Helge Leonardsen

- prisutdeler Bjørnar Hallberg Løkken
2020Oddrun Hovsengen

- prisutdeler Bjørnar Hallberg Løkken
2019Familien Melbø fra Vingerom ved f.v. Ole Morten, Marit og barna Halvor, Ane og Johan

- prisutdeler Morten Thorsrud
2018Juni Stavne

- prisutdeler Morten Thorsrud
2017Jan Mikael Enger

- prisutdelere Finn Olsen og Morten Thorsrud

Totalt 273 løpere deltok i årets Vegmuseumsløp.

Postet av Litrim den 1. Sep 2022

Vegmuseumsløpet er et 3,5 km langt terrengløp, som i hovedsak går på flotte stier og grusveger inne på museumsområdet til Vegmuseet ved Hunderfossen. Det var tørre og fine løpsforhold onsdag kveld da 160 løpere deltok i fellesstarten. Tidligere i uka fullførte 113 løpere Vegmuseumsløpet virtuelt.

Bildet: 15 år gamle Lilja Celine Kjær Jørgensen, som representerer Lillehammer orienteringsklubb ble raskeste kvinne i onsdagens fellesstart, og ble bare slått av 18 mannlige deltakere. Foto: Jørgen Skaug.

Artikkelen basere seg på Jørgens Skaug artikkel på Kondis. no. Bilder og tekst er av Jørgen Skaug der ingen ting annet er angitt.

Dette var de åttende løpet i årets Sørdalskarusell som arrangeres av Litrim i samarbeide med Vegvesenet BIL. Glamitec var løpets sponsor.

Olympiaparkløpet, det niende og nest siste løpet i årets Sørdalskarusell arrangeres virtuelt i tiden 3. – 6. september, mens fellesstarten skjer fra Håkons Hall onsdag 7. september kl. 1830.  

 Les mer om Olympiaparkløpet her!

fellesstart 7. september kl 18:30
virtuelt 3. - 6. septemberResultatene finner dere her

Fellesstarten

Virtuelt løp

Se Jørgen Skaugs bilder på Facebook!

Sammenlagt etter 8 løp 

Sammenlagt fellestart       Sammenlagt virtuelt          Deltatt antall ganger  (232 med 6, 126 med 8)


Johannes Havn fra Stegaberg IL (979) og Lars Berger fra Øyer (1022) fulgte hverandre gjennom hele løpet. I sluttspurten ble imidlertid Havn for sterk. Han ble raskeste herreløper 3,8 sekunder foran Lars Berger, som da ble en klar vinner av klasse 40 – 49 år. 


 Startskuddet går, ingen tjuvstarter. Foto: Finn Olsen

 Det var et flott skue da 160 løpere startet samtidig på parkeringsplassen ved
Norsk Vegmuseum på Hunderfossen. 
I alt var det 273 deltakere som fullførte Vegmuseumsløpet. Bare i fjor har deltakerantallet vært større i Vegmuseumsløpet. 

Se statistikk 1993 - 2022Torger Haukåen ble vinner av et kvalitetstrykk i designglass med eget motiv gitt av Glamitec som var kveldens løpssponsor. Fotomontasje Finn Olsen
Christin Larodd Svegården er den andre vinneren. Hun deltok i den virtuelle delen av Vegmuseumsløpet.


Leiv Roar Østerhagen (1010) hadde siste dag på jobb i Vegvesenet med å løpe Vegmuseumsløpet. 1. september er han pensjonist og kan bruke dagene til hva han vil. Leiv Roar har vært leder for løpergruppa i Vegvesenet BIL i en mannsalder og har vært løypelegger og ansvarlig for Vegvesenets mannskaper i Vegmuseumsløpet siden 90-tallet. Samtidig har han markedsført Sørdalskarusellen med ukentlige mailer til ansatte i Vegvesenet på Lillehammer. Takk for god innsats for løping i bedriftsidretten, Leiv Roar og lykke til videre, vi ses på løpene. Nå har han overlatt stafettpinnen til Ane Merete Sjåstad Nyeng. .

Ellers på bildet er Bergljot Dahl- Hofseth (989), Jan Ingar Hagen (1011), Hanne Mette Aarnes (70) og Ulf Prestegård (delvis skjult).

Ragnhild Haukåen fra Sør-Vekkom Lauparlag (1050) ble nest raskeste kvinne og vant klassen K 20 – 29. Her ser vi henne sammen med Aadne Smidesang (75) i klasse M 50 – 59 og Emil Lunheim fra Øyer – Tretten ((1040) som ble nr. 3 i klasse M 12 – 15 år.  Det er gledelig at så mange yngre gutter og jenter deltar i Sørdalskarusellebs løp. Her ser vi 8 år gamle Olav Hjelleset Melbø (970) sammen med Syver Sandberg Tistel (967), også 8 år gammel. Til høyre i bildet ser vi 11 år gamle Lara Kester Moe (1063). Og bak følger et par eldre løpere Torgeir Kval (1064) og Erik Thoresen (1062) 

 Det skal gjøre litt vondt når en nærmer seg mål i et 3,5 km langt terrengløp. Med mål i sikte tar Pål Zeppelin i klasse 40 – 49 ut de siste kreftene. 

 6 år gamle Ludvik Grøtterud var løpets yngste deltaker. Han fullførte de 3,5 km lange Vegmuseumsløpet i fin stil sammen med mor på under 28 minutter. Ikke verst.