Fortsatt mulig å melde seg på hele Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 31. Mar 2022

Du kan fortsatt melde deg på hele Sørdalskarusellen - det kan du gjøre helt fram til 26. mars.  Meld deg på hele karusellen i dag. Du kan bytte fra fellesstarten til den virtuelle varianten eller omvendt hvis du ønsker det i forkant av hvert løp. Bildet er fra Kringsjåløpet 2019 - foto Jørgen Skaug


Løper du fellesstart får du startnummer som gjelder for hele karusellen og slipper kø og kan møte rett til start. 

Informasjon om om hvordan du bytter får du tilsendt på pr mail og vi legger ut informasjon på denne hjemmesiden ved omtale om løpet.

Pr nå fredag morgen 1. april er det  31. mars er 190 påmeldt, 102 på fellesstart og 88 på virtuelle løp.  I fjor var det 581 som fullførte Kringsjåløpet som er første løp.  Den virtuelle delen er fra lørdag 23. til tirsdag 26. april mens fellesstarten går onsdag 27. april kl 19:00.

Hele terminlista for Sørdalskarusellen finner du her!

Kringsjåløpets hjemmeside!

Arrangementsdetaljer

Bernt Tennstrand leder an i det virtuelle Kringsjåløpet 2021 - Foto: Jørgen SkaugFørste frist går ut på torsdag! Se 10 grunner til å melde deg på!

Postet av Litrim den 28. Mar 2022

Torsdag er siste dag du kan melde deg på til laveste pris til hele karusellen. 1. april går prisen opp.  For deg som løper fellesstart og har meldt deg på hele karusellen beholder du startnummeret hele sesongen og slipper å stå i kø på hvert løp. Du møter rett til start.

Ti grunner til å løpe Sørdalskarusellen

 1. 10 veldig forskjellige løp fra april til september.
 2. Fantastisk naturopplevelse i Lillehammerområdet.
 3. Spennende utfordring å gjennomføre all 10 løpene.
 4. Bra aktivitet sammen med familien, venner eller kollegaer.
 5. Det finnes garantert et løp for enhver smak.
 6. Ingenting slår følelsen av å ha satt seg et mål, trent for det og så gjennomført.
 7. Løpene er sosiale og hyggelige arrangementer. Alle har et felles mål og stemningen er alltid god.
 8. Løping er en av de mest effektive treningsformene du kan velge.
 9. Du kan lære mye nyttig om deg selv ved å meld deg på et løp.
 10. I år arrangeres Sørdalskarusellen for 41. gang. Finn deg et fristende løp og meld deg på.
  Bare gjør det!

        Andris MalasevskisHer er årets plakat - det er under en uke igjen til første påmeldingsfrist.

Postet av Litrim den 24. Mar 2022

Her er årets plakat - last ned, skriv ut og heng den opp på dertil egnet sted. Nå er det en måned igjen til løpene starter og under en uke til første påmeldingsfrist går ut. 1. april går prisene opp for påmelding til hele karusellen.

Her kan du laste ned original størrelse på plakaten!

Husk å meld deg Sørdalskarusellen
Åge Ludvigsen med sitt 55. merke + Video og Bildegalleri fra Birken

Postet av Litrim den 21. Mar 2022

Årets store mål for Åge Ludvigsen var å fullføre og ta sitt 55. merke i Birkebeinerrennet. Det gjorde han, og sammen med Fredrik Lütken og Johan Østvang troner han øverst på lista over de med flest merker. Åge har vært tålmodig i perioden med avlysninger,- sitt forrige merke tok han i 2019. Fredrik Lütken og Johan Østvang tok sitt siste merke henholdsvis i 2004 og 2008.

Husk å meld deg Sørdalskarusellen


Bildegalleri fra Birken

I dag tok han også sin første klasseseier, og 81 åringen kunne smile. Tidligere har det blitt andreplasser, tredjeplasser og fjerdeplasser, men ingen førsteplass. Åge trener jevnt og trutt med seniorgruppa i Lillehammer Skiklub hvor de har et fint treningsmiljø.

Se intervjuet rett etter målgang her:

Foto: Tom-Arild Hansen, Kondis

Tor Finn Denstad tok sitt 48. merke denne lørdagen. Den spreke 85-åringen satser på sitt 50. merke om to år. I dag slet han med håpløse ski og måtte smøre om fire ganger. 

 Et merke mindre har John Andreas Krogsveen som tok sitt 47. merke. En nesten helt uberørt Gudbrandsdøl kunne smile og være fornøyd med egen innsats. 

 

Her er adelskalenderen de med flest merke i Birkebeinerrennet:                                                                                                                      
LudvigsenÅge552022
LütkenFredrik552004
ØstvangJohan552008
OnshusLeif512004
SæterhaugArne512019
NarjordØyvin502010
TvedtBjørn502013
HorgenOle492013
LieSvein492019
StrømKåre491999
DenstdTor Finn482022
KampliViggo482019
LundArne482000
KrogsveenJohn Andreas472022
MyrvoldFilip471998


Anne og Gudmund er nye i Litrim-styret klare for en ny spennende sesong.

Postet av Litrim den 17. Mar 2022

Anne Størmer Steira og Gudmund Bakken møtte på sitt første Litrim-møte i går og er klare for å gjøre en god innsats for Litrim og Sørdalskarusellen. Foto Jørgen Skaug

De erstatter Bente Hamnes og Andris Malasevskis som gikk ut av styret i fjor høst.  Anne blir sekretær m.m. og Gudmund nestleder og begge er godt motiverte foran sesongen. 

Sørdalskarusellen starter 23. april med virtuelt Kringsjåløp. Fellestarten går 27. april.  Husk å melde deg på senest 31. mars for å få lav påmeldingsavgift: 

Anne Størmer Steira

Anne Størmer Steira blir 65 år kommende sommer og er fra Svolvær i Lofoten. Drev med alpint og handball i ungdommen. Bodde 24 år i Tana i Finnmark hvor vi ble aktive i idrettslaget Forsøk, spesielt med langrenn hvor alle 4 barna var aktivt med. 

Hun var leder for idrettslaget noen år og satt også i styret til Finnmark idrettskrets. Jakt og friluftsliv er hovedinteresser utenom idretten.

Anne flyttet til Lillehammer i 2006 og sier at hun etter noen år ble oppmerksom på Sørdalskarusellen og har deltatt aktivt siden?(tror det kan være 2009)   Det er god trening og sosialt. 

 Arbeidsliv: 42 aktive år i skoleverket avsluttes 1. august dette år

- Som pensjonist gleder jeg meg til å være aktiv på flere arenaer i Sørdalskarusellen😊sier den spreke løperen som har fullført karusellen

Gudmund Bakken

Gudmund er ny i styret og skal ha oppgaven som nestleder. Han har selv vært en ivrig deltager i LITRIM løpene gjennom flere år. 

Har vært aktiv i lokalfotballen både som spiller, senere som trener for yngres lag og styreleder for FFL. 

Har hatt flere oppgaver i Lillehammer Skiklub og er i dag med i trenings og mosjonsmiljøet. Vært deltager i Birkenarrangementene både på ski, sykkel og løpet. 

Gudmund er 66 år og er ansatt i DNB. 

Det er ingen tvil om at Litrim har fått to dyktige medlemmer av Litrimstyret.

Litrims styre 2022

Fra venstre: Gudmund Bakken (nestleder), Knut Anderson (løype), Jannike Berg Leonhardsen (arena), Finn Olsen (leder), Anne Størmer Steira ( sekretær m.m.)  og Ivar Hjelmseth (Løype) - Foto: Jørgen Skaug

Les mer om Litrim her!Dag Ulven var først til å meldte seg på i år. - Nå er det din tur!

Postet av Litrim den 15. Mar 2022

Dag Ulven, Søre Ål Old Bøys var første deltaker til å melde seg på Sørdalskarusellen i år.  På bildet med startnummer 157 er han på oppløpet i Flømyrløpet 2019, tydelig fornøyd med innsatsen den gang. Påmedlingen til årets karusell er i gang og det er bare å melde seg på. 31. mars er første påmeldingsfrist og gjelder for de som vil ha lavere startkontingent. 1. april går prisen opp.

Bildet: Her på oppløpet på Flømyrløpet 2019 er fra venstre Dag Ulven (157), Stine Ludahl Lagethon (6), Martin Øvstehage (89 delvis skjult), Ola Andersbakken (174) og Rune Evensen (186).

Vi tok en prat med Dag Ulven som er leder for Rustadstuen Pulkfabrikk i  en travel formiddagsstund. Dag har deltatt i Sørdalskarusellen jevnt og trutt, men en travel hverdag gjør at det er vanskelig å møte opp onsdag kl 19:00 til fellesstart. Derfor setter han veldig stor pris på de virtuelle løpene som gir større fleksibilitet. 

Hva betyr Sørdalskarusellen for deg?

- Sørdalskarusellen er en fin greie, moro å delta og engasjerer forskjellig typer folk fra toppatleter til alle typer mosjonister på alle nivåer. Løpene er godt arrangert og er et ufarlige sosiale arrangementer. Selv om jeg er innflytter, kom til Lillehammer fra Valdres, har jeg blitt en skikkelig Lillehammer-patriot og synes det er veldig stas å ha et så fint mosjonstilbud som Sørdalskarusellen i byen. Det er ikke så mange andre byer i Norge som har et slikt tilbud. 

Hva bruker du Sørdalskarullen til?

- Karusellen gir fin trening og gir en skikkelig hardøkt med noen å bryne kreftene sine på.e

Hvordan forbereder du deg til løpssesongen?

- Jeg tror nok jeg er over snittet ivrig mosjonist og er i god form.  Jeg trener jevnt og trutt med ski, løp og sykkel avhengig av sesong. Jeg er med i treningsgruppa Søre Ål Old Bøys som har trening 2 - 3 ganger i uka. Gruppa består av 18 - 20 mosjonister som praktiserer fleksibelt oppmøte på treningene. Jeg tror de aller fleste deltar i Sørdalskarusellen.

Hva er årets mål?

- Søre Ål Oldboys besluttet at årets mål er København halvmaraton i september.  Hele 32 skal være med, alle 16 påmeldte old boys skal løpe, samt noen av de 16 fruene der det er en blanding av løpende og shoppende.  Vi ser fram til en fin sosial tur. 

Da ønsker Litrim lykke til i Sørdalskarusellen og i København til høsten!Finn Olsen nominert til Fakkelprisen - Årets Ildsjel

Postet av Litrim den 7. Mar 2022

Lørdag 2. april er det tid for Fakkelprisen på Lillehammer igjen etter et par års pause.  Les om Fakkelprisen her: https://fakkelprisen.no/

 Det blir show og utdeling av flere priser. Prisene deles ut til personer, bedrifter og/eller organisasjoner som har utmerket seg spesielt

En av dem som er nominerte til Ildsjelprisen er Finn Olsen som er leder for Litrim og grunnla Sørdalskarusellen for 40 år siden.  Hvem som får Ildsjelprisen avgjøres ved stemmegivning på SMS- 
Send SMS med kodeord GDILDSJEL1 til 2470 hvis du vil stemme på han!

- Dette er en fin anledning til å markedsføre Litrim og Sørdalskarusellen slik at vi kan videreføre suksessen sier Finn Olsen i en kommentar og minner om at påmeldingsportalen for den 41. sesongen av Sørdalskarusellen er åpen. Meld deg på her:


Mer heder til Finn Olsen

På landsmøtet til kondis ble Finn tildelt Hederstegnet for lang og tro tjeneste. Han satt i styret til Kondis fra 2009 - 2021. Her får han prisen av presidenten i Kondis Tim Bennett.

- Les om Kondis sitt landsmøte her.