Her er premiebordet for Hovemoenløpet! Sjekk om du har vunnet!

Postet av Litrim den 31. Mai 2021

Vi har trukket ut fire uttrekningspremier for Hovemoenløpet alle gitt av Trofé. Premiene kan hentes hos Trofé i Gudbrandsdalsveien 196, 2619 Lillehammer. Det deles også ut premie til beste dame og beste herre! Gratulerer alle sammen! 

Elisabeth Risheim Kvam
Søre ÅL IL


Ola Dahlen
Lillehammer
Geir Sandbakken
SI AKtiv Lillehammer

Silje Grimstad
Follebu


Trofé deler også ut premie til beste dame og herre. (Foto: Trofé)

Karen Marie Håkonsen
Lillehammer / Kjellmyra IL
20:38
Elmer Mulleri Skalle
Lillehammer IF
16:58


0 Kommentar

Elmer Muller Skalle vant sommerlig Hovemoenløp!

Postet av Litrim den 31. Mai 2021

Sommeren kom for fullt til Lillehammer under den første løpsdagen i det virtuelle Hovemoenløpet, onsdag 26. mai.  Og nok en gang ble det deltakerrekord, 470  fullførte løpet. Den gamle deltakerrekorden fra 2019 på 323 fullførte løpere ble slått kraftig. 

Bildet: Elmer Mulleri Skalle høyt over lågen og Mjøsa - Foto: Jørgen Skaug

Artikkelen er basert på Jørgen Skaugs tekst på Kondis.no og Finn Olsen tillegg.

Les: Jørgens artikkel på Kondis.no her. 

Her er resultatene fra løpet.

Det var en jevn strøm av deltakere hele perioden og til tider minnet det om vanlig løp, men med god koronnaavstand. Foto: Jørgen Skaug. 

Deltakerøkningen er på 40% og på de fire første løpene har økningen vært på 52%.

I målområdet gikk diskusjonen om fortsatt virtuelle løp og at det var viktig at Litrim skal fortsette med det. I møte 10. juni vil Litrim bestemme organiseringen av løpene i høst. SpareBank1 Kanthaugenløpet blir virtuelt slik som de andre løpene i vår.

Elmer Mulleri Skalle løp under 17 minutter, halvminuttet fortere enn i fjor og på tid bedre enn vinnertiden fra i fjor. Han var tydelig fornøyd med å ha nådd sitt mål med sluttiden 16:58.
Elmer er i god form, tirsdag løper han 800 m på Stampa og torsdag Mesnaelva opp. Han ser fram til å konkurrere med Geir Steig som har meldt sin ankomst til motbakkeløpet.
Skiløperen Karen Marie Håkonsen fra Kjellmyra IL ble raskeste kvinne med tiden 20:38, ti sekunder foran ski- og orienteringsløperen Inger Liv Bjerkreim.
Etter to andreplasser og en fjerde to Karen Marie steget opp på første plass. Hun ligger dermed godt an i kampen om sammenlagtseier hvis hun fullfører alle 10 løpene. Foto: Jørgen Skaug

Lauritz Grønvold Menkerud i klasse 12 - 15 år løp styggfort på tiden 19:28. Han ble en suveren vinner av klassa, og var bare ett og et halvt minutt bak løpets vinner Elmer Mulleri Skalle. Her er han sammen med sine største tilhengere mormor Trine og morfar Lars Grønvold. De stiller opp der Laurtiz stiller til start.


Tre raske gutter fra Øyer-Tretten IL i klasse M 16 – 19 år har akkurat startet. Fra venstre Syver Rusten Dalen, Edvard Fossum Olstad og Heine Steinar Sandvold. Foto: Jørgen SkaugResultater M16-19

 

Raske jenter i klasse K 12 - 15 år. Fra venstre Emilie Flugstad fra Lillehammer Skiklub som ble nr. 2 i klassen og Sne Bergh Blyverket fra Lillehammer og Gjøvik Dansesenter som ble nr 7 i klassen. Foto: Jørgen Skaug Resultater K12-15 

Lars Inge Fløtlien fører an i en av motbakkene i løpet foran Kari Lier, som ble nr. 2 i K 40 – 49 år. Hun var bare et sekund bak klassens vinner Ida Mæhlum. 42 % av deltakerne var kvinner, og klasse K40-49 den jevneste med 6 innenfor et halvt minutt.  Her er resultatene i klasse K40-49. Foto: Jørgen Skaug


Geir Strandbakke i M 50 – 59 år skofter aldri et løp i Sørdalskarusellen, og er vanligvis helt i toppen på resultatlista. Her gir han alt inn mot målområdet, til nok en klasseseier på tiden 20:08. Foto: Jørgen Skaug Resultater M50-59

ngebjørg Wikstrøm i K 50 – 59 år og Ola Rosing Eide i K 60 – 69 år tar en «High five» etter målpassering, der Ingebjørg takker Ola for både pushing og drahjelp under løpet. Hun var meget godt fornøyd med tiden hun oppnådde på 31:25. Foto: Jørgen Skaug Birkensjef Eirik Torbjørnsen er i toppform om dagen og kruset inn til 21:45! Han er imponert over deltakelse i Sørdalskarusellen i år!


Bra med folk i målområdet. Trine Borgemoen er først i mål av denne trioen foran Tine Anine Hindar. Ole Amund Øvstehage med sin gule lue er det ikke vanskelig å kjenne igjen. som nummer tre her.

 

 Ole Øyhaugen og Markus Midtenget liker virtuelle løp - eneste problemet er å huske på å få løpt før det er for sent. 

Tove C. Wikman Strand

SÅ blide blir man når man kan delta på virtuelle løp.😅 Krysser fingrene for fortsatt virtuelt. 🤞Men GJERNE begge deler 🏃‍♀️🏃 Og igjen: ALL ære til dere som jobber i kulissene 👏Vi er privilegerte som kan delta på dette i og rundt byen vår 💐. 

 Noen kan å innrette seg til løp. Med hengekøye til ungene Olav og Inga og et rikholdig bord med diverse saker, så var det å løpe på tur for foreldrene Aslak Strenen og Karina Kolden. Strilen fra Bergen Aslak og Lomværen Karina har slått seg ned i Lillehammer hvor de synes å trives godt.  
Roger Østvang Tangen og Petter Kittelsen var akkurat i mål da vi fikk en prat. De lurte på om dette var siste gang vi kunne løpe denne traséen før utbyggingen av ny motorveg tar til. Løypa går farlig nær den nye vegen så det er ikke lett å si. Vi kommer tilbake til dette.  

 


0 Kommentar

Påmelding, tidtaking, registrering og resultater Hovemoenløpet 2021

Postet av Litrim den 24. Mai 2021

Hovemoenløpet arrangeres i år virtuelt i perioden 26- 30 mai.  I artikkelen finner du informasjon og lenker til påmelding, tidtaking, registrering av tid og resultater. Også de som løper uten tid må registrere at de har fullført.  Husk å følge koronareglene - hold avstand!

Velkommen til Sørdalskarusellen 2021 - 40 år med glede!

Bildet fra 2019 er fra starten hvor det er skikkelig trangt - husk å holde avstand! Foto: Hans Adolfsson

Løpssponsor


Påmeldingsportalen finner du her

- husk å melde deg på før du løper!


Informasjon om tidtaking - alt du trenger er en tidtaker!
Se nedenfor!


Registrering av tid eller at du har fullført Min Side Self Timing-  Gjøres i perioden løpet pågår.  Du må legge inn tiden manuelt fra klokke eller Strava.  Vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Du kan også bruke appen EQme . Du kan bare registrere tiden en gang. Ved feil, kontakt arrangør   

Slik registrerer du tiden din!

Hvis du løper uten tid registrerer du at du har fullført her!
Vil du vite mer, så har EQ-Timing laget en instruksjon her! 

Resultatene finner du her!

Husk å følge koronareglene - hold avstand!
Nasjonale regler for bekjempelse av covid19

Påmeldingsportalen finner du her
Skal skje før du løper! 

- Startkontingent pr løp er kr 120,-. For klassene 0-11 år, 12-15 og 16 - 19 år kr 80,-.

- Familie koster kr 250,- pr løp pr familie. 

Hvis du ønsker å løpe uten tid må du melde deg på i klasse uten tidtaking.

Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker.   

For de som er spesielt interessert og ønsker det så har Leif Røe laget et segment på Strava som kan brukes. 

Link til selve segmenter er her:  https://www.strava.com/segments/24087236
Segmentet heter: Hovemoenløpet 2020 og kan lastes opp her for bruk på klokke: Hovemoenloepet_2020.gpx


Følg oss på 

 Instagram litrim2019#sørdalskarusellenFacebook - side Litrim

Takk for at du legger ut bilder!

Statistikk 1983 - dd  Mangler en del resultater!

I fjor var det Øystein Ulekleiv og Ingvild Gulling som var raskest.
Resultater fra i fjor!

Bilder fra løpet i fjor!

Hovemoenløpets hjemmeside!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2021 

Informasjon om Sørdalskarusellen 

Litt om løypa

Hovemoenløpet har start og mål på Svarstadsletta der Fuglekikkertårnet står. Løypa er 5,2 km lang og går i Hovemoen som navnet tilsier.  Her finner du segmentet til Hovemoenløpet 2020: https://www.strava.com/segments/24087236  

Her er hele løypa.

En løper nordover på veg forbi vannverket i Korgen. Holder rett fram forbi vegkrysset og løper ned mot venstre 50m etter krysset.Følger gressdekket kjerreveg forbi et par hus og på god sti videre inn i Hovemoen.

En passerer en grind og en tømmerhytte på venstre side før en tar bratt oppover stien mot høyre i skogkanten av jordene til Hovemoen Gård.

Stien kommer etter noen hundre meter inn på den gamle hovedstien som går nordover, krysser vegen til Hovemoen Gård, videre under høyspentlinja og følger nordover samme trase som Hovemoenløpet hadde tidligere.

En når et nytt stikryss og tar til høyre og løper stien opp mot Jeistadgruva.

Her møter en igjen hovedstien og tar nok en gang til høyre og løper sørover, krysser bilvegen og høyspentlinja og følger stien mot motocrossbanen. Før denne nås tar en på nyryddet sti svakt høyre.

Løypa går nå rett sørover, kommer inn på hovedstien og passerer den velkjente grønne porten i

kanten av gjerdet til Hovemoen Leir. Kommer inn på bilveg og følger denne forbi Korgen og til mål ved Fuglekikkertårnet.

Her er det en liten justering da målet er ved selve Fuglekikkertårnet.
Løypas lengde er 5,2 km, målt med to forskjellige GPS.

Filer for opplasting til GPS-klokke:

Hovemoenloepet_2020.gpx              Hovemoenloepet_2020.tcx0 Kommentar

Hege Skari vant gavekort fra Strandtorget - se hvem som har vunnet gavekort og ekstrapremie!

Postet av Litrim den 19. Mai 2021

Løpets uttrekningspremier er fire gavekort fra Strandtorget. Hege Skari er en av vinnerne. I tillegg har vi trukket ut to ekstrapremier til ei jente og til en gutt blant de to yngste klassene. Se hvem som har vunnet!

Bildet: Hege Skari i front med deltakerne fra Mandagsklubben ved start på Strandtorgetløpets første dag. Foto: Finn Olsen


Artikkel fra Strandtorgetløpet
Resultaterr Strandtorgetløpet
Påmelding Hovemoenløpet
Info om Hovemoenløpet

Her er vinnerne:

Her er vinnerne av gavekort pålydende kr 300,-.

 


Lars Braastad

Sverre Rotevatn

Hege Skari

Anette GalåenGavekortene sendes i posten i dag!

Ekstrapremie til de yngste er en hengekøye som er vunnet av: 

Ylva Nyløkken
Magnus Lunheim

Begge blir kontaktet for å avtale hvordan premiene skal overleveres.


0 Kommentar

Strandtorgetløpet med deltakerrekord og seier til Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle

Postet av Litrim den 18. Mai 2021

Det ble igjen ny deltakerrekord i Sørdalskarusellen der 479 fullførte det virtuelle Strandtorgetløpet i tiden 12. - 16. mai. Den tidligere deltakerrekorden fra i fjor var på 341. Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle gjentok bedriften fra Maihaugenløpet og fikk igjen bestetid.

 Foto: Arkivbilder av Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle Jørgen Skaug

Her er resultatene!

Arikkelen er skrevet av Finn Olsen og Jørgen Skaug.

Jørgen Skaug på Kondis.no:

- Julie Aspesletten og Elmer Mulleri Skalle raskest i Strandtorgetløpet

- Knallstart for det virtuelle Strandtorgetløpet på Lillehammer

Forholdene var litt varierende denne gang med Kristi Himmelfartsdag som den store løpedagen. Strandtorget var fylt av folk og en fikk inntrykk av at det var et stort arrangement som pågikk. Flere som løp med litt regn rapporterte at det var gode løpsforhold.


Uttrekningspremiene blir trukket litt senere denne uka.

 


Den nye deltakerrekorden på 479 er 40% høyere enn den fra i fjor. Så langt har deltakerøkningen vært på 52%. Her er tallene:


20212020Endring%
Kringsjåløpet58132925277 %
Maihaugenløpet54838516342 %
Strandtorgetløpet47934113840 %

1608105555352 %

Elmer Mulleri Skalle som representerter LIF løp inn på tiden 30:50 en god forbedring siden i fjor hvor tiden var 31:23.  Kjartan Helland, Moi IL var 23 sekunder etter på andre plass.  Elmer ble beste løper sammenlagt i fjor og er på god vei også i år, men han er usikker på om han klarer å fullføre alle. Hen er allerede kvalifisert til NM på 3000 og NM kommer midt i avslutningen på Sørdalskarusellen.  Elmer har klare mål for sesongen,  Det har også Magne Lindviksmoen i fjor var tiden hans 59:16 og målet i år var å løpe under en time. I år ble tiden  Målet ble nådd med god margin 58:07, minuttet bedre enn i fjor. Sørdalskarusellen er for alle, uansett nivå - det viktigste er at alle trives og har det gøy og kan sette seg sine forskjellige mål.

Julie Aspesletten ventet til søndag med å løpe. Hun forteller at det var perfekte løpsforhold en søndag kveld da regnet hadde gitt seg og fortsetter: - "Liker jo de litt lengre løpene. Og Strandtorgetløpet har skånsomt underlag langs promenaden og litt lek på sti halvveis som bryter opp løpet! Et av favorittløpene i karusellen" Her er hun sammen med samboer Knut Rød som var med som støttespiller. Foto: Privat 

Karen Marie Håkonsen, Kjellmyra IL, ble nest raskeste kvinne slik hun også ble i Kringsjåløpet - denne gangen vel ett minutt bak Julie Aspesletten. Karen Marie er en av mange aktive idrettsungdommer som studerer på Lillehammer. Marie studerer til Bachelor i idrettsfag ved Høyskolen Innlandet (HINN), men satser også sterkt på sin karriere i langrenn ved siden av studiene.
Foto Jørgen Skaug
 


Miljøer på flere bedrifter har oppdaget #sørdalskarusellen . Norkart er en slik bedrift. Siri Olsen, Kari Strand Båtnes og Kjersti Engeland håper å få med seg flere blant Norkarts 60 ansatte på Lillehammer.Geir Sandbakken, SI Aktiv Lillehammer, gjorde nok et kjempeløp og ble nr. to i klasse M 40 – 49 år, med tiden 34:09, bare 11 sekunder bak klassevinneren Lars Berger. Foto: Jørgen Skaug Annica Benno fra Brøttum IL har mål i sikte. Hun løp inn til en flott femteplass i klasse K 40 – 49, vel fire minutter bak klassevinneren Hanne Trønnes.  Amund Owren fra Vingrom IL i klasse M 20 – 29 år spurter mot mål på fine grusstier langs Strandpromenaden. Han ble nr. 6 i klassen med tiden 37:42.  

Familien Brudal fra Vingrom er alle debutanter i Sørdalskarusellen, fv Betina, Else, Amund og Celine. Else sier at hun neppe hadde deltatt hvis det hadde vært fellesstart. Hun syntes nok løypa skulle vært 10km for hun passet på å jogge ned sammen med hunden så hun fikk 10 km.  

Anders Bergum vel i mål. Han tok seg helt ut og måtte ned på gresset. I dag var det han og kona Lillian Hattestad som løp mens barna var opptatt medvandrere aktiviteter.  

To strålende ambassadører for løpene i Sørdalskarusellen, Evy Koppervik til venstre og Aina Killingmo, begge i klasse 60 – 69, passerer brua over Mesnaelva tilbake mot målområdet i det neste 10 km lange løpet. Begge fullførte løpet på flotte 1 time og 13 minutter.  Brødrene Richard Havstein Melkersen og René Havstein, to blide deltakere på fine grusstier i flotte omgivelser ved utløpet av Gudbrandsdalslågen i nordenden av Mjøsa på Kristi Himmelfartsdag. Bedre kan det vel ikke bli. Joergen Skaug  Monica Løkken fra Sør-Vekkom Lauparlag benyttet første dag av Strandtorgetløpet til konkurransen. Hun fortalte at i morgen kommer det flere fra Lauparlaget. I helga skal hun og de andre i Lauparlaget til Oslo for å løpe EcoTrail, hun halvmaraton, de andre skal løpe 50 km. 

Løpere fra Sør-Vekkom Lauparlag på rekke og rad. Fra først til sist: Gunnar Kaus, Kim Finsrud, Lars Braastad. 


Hans måtte hilse på gamle kolleger på Røntgen på sykehuset som her er klare til start f.v. Hans Adolfsson, Kenny Pots fra Nederland, Franzeska Hartman fra Tyskland, Karl Fuglum fra Hønefoss og Anna Kvalsvik fra Holmestrand. Alle bor på Lillehammer. Geir Haugen klarte målet - under 39 minutter, men det holdt hardt - rett borte i bjørkelunden hadde han bare et minutt å gå på, men det holdt inn. Han berømmet løpsforholdene, brukte sko uten knotter som holdt fint også på stiene i Hovemoen.   

Rett etter «fellesstart», lå Kari Lier foran Lars Inge Fløtlien, Ida Mæhlum , Annica Marlen Adolfsson Benno og Torunn Larsen Ølstad .

-den rekkefølgen ble annerledes over målstreken...

Foto: Andris Malsevskis 

 

 

Even Krogsveen: beste med virtuelle løp er at det er lov å tjuvstarte😅 Tror ledelsen holdt i ca 50 meter, Øyvind Hasli, Geir Sandbakken, René Havstein og Richard Havstein Melkersen, Foto: Jørgen Skaug 

0 Kommentar

Tour of Mjøsa 10. - 12. september 2021

Postet av Litrim den 12. Mai 2021


Finn Olsen Litrim, Torfinn Kringlebotn Ottetad IL, Dag Kåshagen Innlandet Friidrettskrets, Trond Barthel Gjøvik FIK og Jannike Leonhardsen Litrim ønsker velkommen til Tour of Mjøsa 2021! Pressemelding!

 Vi samler Mjøsbyene og gjenåpner løpe-Norge med å invitere til etappeløpet Tour of Mjøsa. Dette er det ultimate mosjonsarrangementet for alle som er glad i å løpe, uansett nivå og er lei av nedstenging og antiback. 

  • Her kan du gå, jogge eller løpe. Tour of Mjøsa er for alle! 
  • Påmeldingen åpner 10.mai  
  • Deltageravgiften er også halvert.

Noen av tilbakemeldingene vi fikk i 2019: 

  • Tour of Mjøsa var en innertier som var utfordrende, sosialt og spennende konsept.  En av mine beste idrettsopplevelser på mange år, sa Rolf Bakken etter å ha gjennomført «touren» 
  • Dette har vært en fantastisk helg med så fine rammer rundt alle løpene. Håper dette er kommet for å bli, sa Julie Aspesletten (vinner av dameklassen)
  • Etappeløpet Tour of Mjøsa ble en suksess første året i 2019, nå er vi tilbake etter et år med korona og har satt oss mål om å øke deltagerantallet til 200 som også blir maksantallet hvis smittevernreglene blir som nå. 
  • Tour of Mjøsa var vakkert, brutalt og profesjonelt – et prikkfritt arrangement. 

Dette er den ultimate utfordringen for løpere.  Tre kontrollmålte 5 km i Hamar, Moelv og Gjøvik før det hele avsluttes med motbakkeløp i Lillehammer, alt i løpet av en langhelg, fredag til søndag 10.-12.september.

https://www.tourofmjosa.com/

Arrangører er Innlandet friidrettskrets i samarbeid med Ottestad IL, Moelven IL Friidrett, Gjøvik Friidrettsklubb og Litrim (Lillehammer)  0 Kommentar

Påmelding, tidtaking, registrering og resultater Strandtorgetløpet 2021

Postet av Litrim den 11. Mai 2021

Strandtorgetløpet arrangeres i år virtuelt i perioden 12.- 16 mai.  I artikkelen finner du informasjon og lenker til påmelding, tidtaking, registrering av tid og resultater. Også de som løper uten tid må registrere at de har fullført.  Husk å følge koronareglene - hold avstand!

Velkommen til Sørdalskarusellen 2021 - 40 år med glede!

Bildet fra 2019 er fra starten hvor det er skikkelig trangt - husk å holde avstand!

LøpssponsorPåmeldingsportalen finner du her

- husk å melde deg på før du løper!


Informasjon om tidtaking - alt du trenger er en tidtaker!
Se nedenfor!


Registrering av tid eller at du har fullført Min Side Self Timing-  Gjøres i perioden løpet pågår.  Du kan enten legge inn tiden manuelt eller laste opp gpx-fil fra klokke eller Strava.  Hvis du legger inn tiden manuelt så vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Du kan også bruke appen EQme . Du kan bare registrere tiden en gang. Ved feil, kontakt arrangør   

Vil du vite mer om registrering i detalj kan du lese mer her!

Vil du lære deg hvordan dette gjøres, har EQ-Timing laget en instuksjon her! 

Resultatene finner du her!

Husk å følge koronareglene - hold avstand!
Nasjonale regler for bekjempelse av covid19

Påmeldingsportalen finner du her
Skal skje før du løper! 

- Startkontingent pr løp er kr 120,-. For klassene 0-11 år, 12-15 og 16 - 19 år kr 80,-.

- Familie koster kr 250,- pr løp pr familie. 

Hvis du ønsker å løpe uten tid må du melde deg på i klasse uten tidtaking.

Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker.   

For de som er spesielt interessert og ønsker det så vil Leif Røe lage et segment på Strava som kan brukes. 

Link til selve segmenter er her:  https://www.strava.com/segments/23863887 
Segmentet heter: Strandtorgetløpet 2020 og kan lastes opp her for bruk på klokke: strandtorgetloepet2020(1).gpx


Følg oss på 

 Instagram litrim2019#sørdalskarusellenFacebook - side Litrim

Takk for at du legger ut bilder!

Statistikk 2006 - dd

I fjor var det Øystein Ulekleiv og Oda Bråthen Richenberg som var raskest.
Les mer her!

Bilder fra løpet i fjor!

Strandtorgetløpets hjemmeside!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2021 

Løypa

- mer om løypene finner i fjorårets beskrivelse!

Her finner du informasjon om løypa for lang og kort løype med flere kart og beskrivelser. Start og mål er på sletta sør for Strandtorget hvor start er markert med en stor stein hvor det selvfølgelig også står merker. Det er parkeringsmuligheter litt nord for startstreken.

Her finner du løypa gjengitt i Strava-segmentet: https://www.strava.com/segments/23863887

Filer til opplasting til klokke:  Strandtorgetloepet2020.gpx    Strandtorgetloepet2020.tcx

Løypa følger gangvei nordover forbi Plantasjen og Strandtorget, under E6 to ganger, krysser brua over Mesnaelva, igjen under E6 og videre mot Mosodden. Følger Strandpromenaden forbi sletta ved Fuglekikkertårnet, forbi Svarstadvika og ut på Korgveien til bakken opp mot Hovemoen.


Den korte løypa

Den korte løypa har samme start og mål som den lange løypa og følger også samme trasé fram til Mosodden. Her går stien som er merke blått opp veien ved siden av E6 og man løper over tunneltaket, svinger ned og kommer ned på badeplassen, snut sørover igjen og tilbake til mål. Løypa er 4,4 km.


0 Kommentar

Torgal Senderud vant Hortensia fra Hageland - Se de andre og ekstrapremie!

Postet av Litrim den 11. Mai 2021

Løpets uttrekningspremier er fem store fine hortensiaer fra Hageland, Andreassen blomster a.s. Torgal Senderud var en av vinnerne. I tillegg har vi trukket ut to ekstrapremier til ei jente og til en gutt blant de to yngste klassene.

Artikkel fra Maihaugenløpet
Resultaterr Maihaugenløpet
Påmelding Strandtorgetløpet
Info om Strandtorgetløpet


Her er vinnerne:


Ola Andersbakken

Torgal Senderud

Kjersti Engeland

Vanja Hoff Tobiassen

Kristian SørbottenPremiene kan hentes hos Hageland, Andreassen Blomster A/S, 2615 Lillehammer, Telefon 98 08 60 00 og vinnerne blir tilskrevet.

Ekstrapremie til de yngste er en hengekøye som er vunnet av: 

Kamilla Veeneitjord
Benjamin Solbrekke

Begge blir kontaktet for å avtale hvordan premiene skal overleveres.0 Kommentar

Maihaugenløpet – interessen for løping blomstrer på Lillehammer.

Postet av Litrim den 10. Mai 2021

Også i Maihaugenløpet, det andre løpet i Sørdalskarusellen, ble det ny deltakerrekord der hele 540 deltakere fullførte løpet, 127 flere enn den forrige deltakerrekorden fra 2019. På grunn av Korona-restriksjonene ble også dette løpet arrangert virtuelt, i tidsrommet onsdag 5. mai til søndag 9. mai.

Antallet er foreløpig, da det kan være enkeltresultater som ikke er registrert.

Ingressbildet; En gruppe løpere med forankring i Sykehuset Innlandet og Sør-Vekkom Lauparlag trener ofte sammen. I Maihaugeløpet startet de samtidig og konkurrerte mot hverandre. Og fort gikk det, for enkelte. Foto: Jørgen Skaug

Artikkelen er basert på Jørgens Skaugs tekst til Kondis.no og Finn Olsens tilleggstekst!

Elmer Mulleri Skalle som representerer Lillehammer idrettsforening satte løyperekord med tiden 6:59 og ble raskeste herreløper, Elmer er tydelig i form, tirsdag løp han 3000 m på Stampa med tiden 8:22 som er under kravet for å være med til NM Friidrett i Kristiansand. 


Julie Aspesletten ble raskeste kvinne med tiden 8:24.
Julie har vært borte fra Sørdalskarusellen og skrev på Instagram etter løpet: "Løp 2,2 km, og var tilbake der jeg starta med løping og konkurranser i 2016.
Virtuelt gir også mulighet for en god utblåsning og en god økt.
I 2017 vant hun sin klasse sammenlagt."

Foto: Julie Aspesletten, selfi fra film.

Løpet ble organisert av Litrim. Hageland – Andreassen blomster var løpets sponsor.

Resultatene fra Maihaugenløpet finner dere her.  

Neste løpet i Sørdalskarusellen, Strandtorgetløpet, går virtuelt i tidsrommet onsdag 12. mai til søndag 16. mai.

Maihaugen er Norges største friluftsmuseum med over 200 hus fra ulike tider. Maihaugenløpet er 2,3 km langt og går i hovedsak på fine grusstier inne på dette flotte museumsområdet. Det var mål på Telthusmoen, der det i år er en utendørs fotoutstilling som viser hvordan friluftsmuseet ble til. Her ser vi Ola Dahl-Hofseth storme mot mål til en syvende plass i kl. 40 – 49 år, ved siden av det historiske bildet av Anders Sandvig på tur ved nordre tjern i 1904.

I Sørdalskarusellen, som er inne i sin 40. sesong, er løpene trivelig trim hvor den enkelte selv setter standarden. For mange har nok også disse løpene et sosialt aspekt, der både familier og ulike treningsgrupper møtes til uhøytidelig konkurranse. For familien Riise Alver var Maihaugenløpet en felles opplevelse for hele familien. Bak fra venstre far Morten Alver, mor Hege Riise og storesøster Synne på 10 år. Foran Hedvig på 8 år og Marie på 4 år. Foto Jørgen Skaug

En gjeng løpere fra Lillehammer Skiklub som trener fast sammen 1-2 ganger i uka startet også samtidig i Maihaugenløpet. Her ser vi Roar Mikkelsen som leder denne gruppa foran Hege Skari og Torstein Rudihagen som for øvrig ble vinner av klasse 70 – 79 år. Foto Jørgen Skaug

Edvard Fossum Olstad fra Øyer-Tretten IL gjorde et kjempeløp og ble vinner av klassen 16 – 19 år med tiden 7:51, her foran den gamle garden Øygarden fra Skjåk. Foto Jørgen Skaug 


Johnny Stenshagen brukte Maihaugenløpet til å en bra trimøkt både for seg selv og bikkja. Foto Jørgen Skaug   


Torunn Ølstad fra Gjøvik ble nummer 3 i klassen K 50 – 59 år i Kringsjåløpet, det første løpet i Sørdalskarusellen. Denne gangen rykket hun opp på andre plass, 40 sekunder bak Kari-Anne Veen fra Lillehammer IF. Her passerer Torunn Knutslykkja - et gammelt husmannsbruk fra Kvam.  

 

Det var mange sosiale gjenger som løp sammen. Her er Brøttumsgjengen ved 8 av dem. Noen jogget ned mens bildet ble tatt. 

Bak (f.v) Gjermund Dalsveen, Lars Inge Fløtlien, Christian Halsa og Annica Marlen Adolfsson Benno.

Foran (f.v) Ida Mæhlum, Erik Lier Fløtlien, Magnus Halsa og Kari Lier.


Kan melde om mange jevne tider på denne gjengen! Fellesstarten endte med flere spurtoppgjør. Ida Mæhlum spurtslo Kari Lier med Annica Benno med noe sekunder bak Det holdt til første, andre og tredje plass i klassen. Foto Finn Olsen

Sørdalskarusellen er fint for barnefamilier. Her er to familier samlet etter målpassering. Fv. Oddvar Nygaard Hansen med barna Arve og Ida Marte Ouren sammen  med tvillingene Henrik og Martin med mor Kaja Berg Sørensen. Martin synes det var hardt, men. han kom seg igjennom med hopp og sprett oppover bakkene. Kaja synes Sørdalskarusellen er en hyggelig fellesaktivitet. Det å gjøre noe sammen er viktig i denne koronatiden.  

Denne gjengen la av gårde i et forrykende tempo og løp nesten litt sikksakk for å komme fram. Richard Havstein Melkersen fortalte at de har egen Chatgruppe - Chat Sørdalskarusellen og har et felles mål å løpe karusellen. F.v Richard Havstein Melkersen, Gausdal Landhandleri, Øyvind Hasli Eina Sportsklubb, Christian Rustvåg, Nora Solum, Hallgeir Engen, Team Røysa, Atle Lirhus, Magnus Esberg, Geir Sandbakken. LSK - Langrenn 14-15 år ut fra start med Emilie Flugsrud og Idag Øverlie Støen i tet. Mange treningsgrupper var med på Maihaugen.    


Disse blide jentene representerer Team Kvinneklinikken på Sykehuset Innlandet, Lillehammer. F.v. Kristin Medby, Ann Kristin Krogsveen og Trine Goa.  De har alle tre viktige funksjoner på Føde / Barsel og liker å løpe. Ann Kristin løp Maihaugenløpet for 5. gang, tror hun! 

Sport 1 Lillehammer har vært sponsor til Sørdalskarusellen i mange år. I år har Geir Husum tatt med seg en stor gruppe av sine ansatte for å delta. Her fullfører han i fin stil Maihaugenløpet sammen med sin kone Elisabeth Skogli.  Marit Melbø fra Vingrom IL skriver: "Rekordmange fra Vingrom deltar i Sørdalskarusellen i år. Her er mange av oss samlet etter målgang Maihaugløpet. Det er jo stas å komme i "avisa". Veldig gøy, Sørdalskarusellen går så det suser🏃‍♀️🏃‍♂️    Foto: Vingrom IL 

Jørgen Ringstad og Elin Bergan er debutanter i Sørdalskarusellen.  De bor på Brøttum, han jobber på Jørstadmoen, hun er lærer på Hønefoss. Elin kom direkte fra Hønefoss for å løpe Maihaugenløpet. Virtuelle løp er ideelt for paret som har fire barn i den aktive alderen. Det er moro å konkurrere men Maihaugen er hard og melkesyra gjorde seg gjeldene i bakkene. Ellers er det mye ski det går i. 

 

 
Siste sauen lamma i dag, så da kunne familien Hattestad Bergum kose seg med Maihaugenløpet. f.v. Nelly, Lillian, Gudbrand, Laura, Anders - alle med Bergum som etternavn bortsett fra mor Lillian som har Hattestad som etternavn. Alle er veldig begeistret for Sørdalskarusellen og roste arrangørene. Anders deltok som ungdom i karusellen og fullførte i 1988, 2017 og 2019.

 

 


 
0 Kommentar

Påmelding, tidtaking, registrering og resultater Maihaugenløpet 2021

Postet av Litrim den 3. Mai 2021

Maihaugenløpet arrangeres i år virtuelt i perioden 21.- 25 april.  I artikkelen finner du informasjon og lenker til påmelding, tidtaking, registrering av tid og resultater. Også de som løper uten tid må registrere at de har fullført.  Husk å følge koronareglene - hold avstand!

Velkommen til Sørdalskarusellen 2021 - 40 år med glede!

Bildet fra 2019 viser folkeansamlingen etter målpassering på Telthusplassen. Slik blir det ikke i år, men at det blir mye folk på Maihaugen også i år er ganske så sikre på.

Husk at vi løper innenfor et museumsområde!

Også i år arrangeres løpet virtuelt. Løpet går fra onsdag til søndag, og du kan løpe når du vil når portene står åpne:

 Onsdag–fredag kl. 07.00–10.30 og 15.00–22.00  

Lørdag–søndag kl. 07.00–10.30 og 16.00–22.00  

 Vil du løpe når museet har åpent kl. 11-15 (16) må billett løses. Kjøp gjerne årskort som gir fri adgang i hele 2021. www.maihaugen.no/planlegg-besoek/billetter 

 Vi ber deg ta hensyn til andre museumsgjester når du skal løpe. 

Løpssponsor

Andreassen blomster - Løp til oss!

Andreassen Blomster AS, Gartnerhagen 2, 2615 Lillehammer, Telefon: 98 08 60 00  andreassen.blomster@hageland.no

 

Påmeldingsportalen finner du her

- husk å melde deg på før du løper!


Informasjon om tidtaking - alt du trenger er en tidtaker!
Se nedenfor!


Registrering av tid eller at du har fullført Min Side Self Timing-  Gjøres i perioden løpet pågår.  Du kan enten legge inn tiden manuelt eller laste opp gpx-fil fra klokke eller Strava.  Hvis du legger inn tiden manuelt så vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Du kan også bruke appen EQme . Du kan bare registrere tiden en gang. Ved feil, kontakt arrangør

Vil du lære deg hvordan dette gjøres, har EQ-Timing laget en instuksjon her! 

Resultatene finner du her!

Husk å følge koronareglene - hold avstand!
Nasjonale regler for bekjempelse av covid19

Påmeldingsportalen finner du her
Skal skje før du løper! 

- Startkontingent pr løp er kr 120,-. For klassene 0-11 år, 12-15 og 16 - 19 år kr 80,-.

- Familie koster kr 250,- pr løp pr familie. 

Hvis du ønsker å løpe uten tid må du melde deg på i klasse uten tidtaking.

Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker.   

For de som er spesielt interessert og ønsker det så vil Leif Røe lage et segment på Strava som kan brukes. 

Link til selve segmenter er her:  https://www.strava.com/segments/23729793 
Segmentet heter: Maihaugenløpet 2020 og kan lastes opp her for bruk på klokke: Maihaugenloepet2020.gpx


Følg oss på 

 Instagram litrim2019#sørdalskarusellenFacebook - side Litrim

Takk for at du legger ut bilder!

Statistikk 1984 - dd

I fjor var det Elyas Negassi, LIF og Mille Marie Storlien som var raskest.
Les mer her!

Bilder fra løpet i fjor!

Maihaugenløpets hjemmeside!

Terminlista for Sørdalskarusellen 2021 

Løypa

Her er Strava-segmentet Maihaugenløpet 2020 (det samme som i fjor):  https://www.strava.com/segments/23729793

Løypebeskrivelse

Her kan du også lære deg mange navn på bygningene på Maihaugen som vi løper forbi.
Starten går utenfor Prestegarden og følger veien sørover forbi Skjåktunet tar opp til venstre rett etterpå, runder Skolestua og følger veien på oversiden av Nordre Tjern, løper rundt Garmo stavkirke og opp forbi administrasjonsbygget tar venstre på toppen av bakken ved Gjestestua, og løper på nedsiden av Kirkestuen og til Byavdeling gjennom Storgata svinger til høyre ved Olsengården / torget. Deretter går traséen gjennom 1900 – tallssamlingen (Boligfeltet). Ta til høyre ved Fremtidshuset før du får en s-sving ved Kornmagasinet. Like før avkjørselen opp til Åseng passerer du løypas høyeste punkt og passerer 1 km. Deretter følges veien overfor setergrenda og følger den sørover så langt den går. Deretter ned veien langs Nuggla (tjernet) og mot Breisjøen ned bratta og tar inn på veien ovenfor Øygarden, videre over Knutslykkja og ned og forbi Søndre Tjern, forbi Bjørnstad og ned bakken sør for Bjørnstad ved Lensmannsarresten, forbi Maihaugenrestauranten og stien på sørsiden av Prestgarden og i mål på Telthusplassen.

Info om Sørdalskarusellen  


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline