Bruk av manuell tidtaker / Strava

Postet av Litrim den 30. Apr 2021


Foto: Mandagklubben har nettopp startet - foto Jørgen Skaug  

 Litrim har fått noen spørsmål om bruk av manuell tidtaker og bruk av Strava-segmentet Kringsjåløpet 2021. Det viser seg at det kan være forskjell på tidene. Noen har sammenlignet tidene sine mot feil segment. Det er segmentet Kringsjåløpet 2021 som gjelder for Kringsjåløpet. Segmentet som heter Kringsjåløpet (uten årstall) er kortere og gir snaut 30 sekunder avvik. 

For å slå det fast, det er lov til å bruk begge deler, men du får lagt inn tiden din bare en gang. 

Strava-segmentet beskriver løypa slik den er merket og gir riktig lengde, startstrek og mål. Manuell tidtaking avhenger av hvor du starter klokka og når du stopper den. Det vil derfor være naturlig at den manuelle tiden er litt lenger enn Strava-segmentets tid. 

Med andre ord kan tiden tatt med håndholdt manuell klokke vil kunne være mer unøyaktig enn Strava selv om Strava også kan spille oss et puss i gitte situasjoner.

 Grunnen til at vi har lagt ut et Strava-segment er at da får vi en mest mulig riktig løype. Det kan også hjelpe oss med å dokumentere tider og at de har løpt riktig hvis det skulle være behov for det.

Likevel bygger dette på tillit og vi har svært få regler knyttet til virtuelle løp og helt rettferdig vil det nok ikke bli. Da må vi vente på at vi får vanlig løp igjen. 

 Det er valgfritt om du vil bruke Strava-tiden eller den tiden fra klokken din. 0 Kommentar

Anne Gunn Kraabøl ble en av vinnerne av Sport1 sine uttrekningspremier.

Postet av Litrim den 27. Apr 2021

Anne Gunn Kraabøl var en av fem heldige vinnere av uttrekningspremier fra Kringsjåløpet gitt av Sport1 Lillehammer. Se hvem av de andre som har fått premie. 

Premiene kan hentes i butikken i Kirkegata 55, 2609 Lillehammer - telefon 61 24 70 70. 

- Artikkel fra Kringsjåløpet
- Resultater Kringsjåløpet
- Påmelding Maihaugenløpet
- Info om Maihaugenløpet

Her er vinnerne:

Snorre Severinsen
 
Pål Sjetne

 
Tyra Lindstrøm

 
Arnstein Volden


 
Anne Gunn Kraabøl0 Kommentar

Den nye deltakerrekorden i Kringsjåløpet lyder på 571!

Postet av Litrim den 26. Apr 2021

Folk gikk mann av huse for å delta i siste ukes virtuelle utgave av Kringsjåløpet - deltakerantallet stoppet på 571 etter at hele 609 hadde meldt seg på. Det kan bli justeringer av tallet, men dette ble en solid deltakerrekord. Den forrige rekorden var på 430 fra 2019.

I disse koronatider er deltakelsen spredt utover og det er vanskelig å få bilde av store grupper.
Bilde: Det lyser innsatsvilje av disse løperne fra Øyer Tretten IL som starter samtidig med tilstrekkelig Koronaavstad. Lars Berger i klassse 40 - 49 år ytterst til venstre vant klasse M 40 – 49 år, videre Marthea Bergum, Thea Kvam, Linda Berger (ble vinner av K 40 – 49) år og Tia Sandvold (ble vinner av K 12 – 15 år). Foto: Jørgen Skaug


 Les Jøgen Skaugs på Kondis.no Kringsjåløpet - alle tidligere deltakerrekorder ble knust.

Det ble også løpt fort blant de raskeste kvinner og menn. Karoline Simpson- Larsen løp inn på tiden 9:09 mens Lif-gutta knuste tidene sine fra i fjor med Petter Johansen som den beste nær halvminuttet bedre enn tilsvarende i fjor.

 Karoline Simpson-Larsen (foto Jørgen Skaug) Karoline Simpson-Larsen, den gode og kjente langrennsløperen fra IL Vargar, ble suverent raskeste kvinne i Kringsjåløpet. Hun var vel ett minutt foran de nest beste kvinneløpere, skiskytteren Eline Grue, Kvikne og langrennsløperen Karen Marie Håkonsen, Kjellmyra IL. Karoline kommer opprinnelig fra Rollag i Numedal, og bor nå på Lillehammer, der hun studerer idrettsfag ved HINN ved siden av å satse på en topp langrenns karriere. I begynnelsen av årets langrennssesong var hun helt i norgestoppen og var brennhet i VM-diskusjonen.  Men rett før jul fikk hun den brutale beskjeden om at hun ikke oppfylte kravene i Skiforbundets obligatoriske helseattest. Hun måtte da legge om treningen og avbryte skisesongen. Hun har nå hatt mere fokus på ernæring og restitusjon, og ser fram til neste langrennssesong.


Lif-gutta ivrig på startstreken. Fv. Petter Johansen, Simen Næss Berge, Elmer Mulleri Skalle, Mikkel Blikstad Thomassen og Elias Negassi. Skjult bak  Kristoffer Petersen Skonnord.

 Det var en kald lørdag som møtte gutta da de stilte til start. De hadde varmet opp skikkelig med blant annet drag i Teigvegen og på startstreken var startfeltet ivrig og klar for start. Ut fra start var tempoet upåklagelig, men i Kringsjåvegen ble løperne møtt med skikkelig nordavind. Da var det godt å kunne legge seg bak Elmers store rygg. Han tok føringen og arbeidet i nordavinden. Inn mot mål tok Petter over og fikk noen meter inn mot mål med voldsomme klyv. Tiden 7:46 betyr en snittfart på 2:51 pr km. Elmer var sekundet bak i mål noen han var godt fornøyd med.  Dette holder til kvalifisering til å løpe NMs 3000 m var trener Reinhard Kuhs sitt klare og entusiastiske budskap. 


Med voldsomme klyv løp Petter Johansen opp siste kneika opp til mål til fantastiske 7:46 og fikk noen meter på Elmer Mulleri Skalle.  Petter var godt fornøyd med tiden, han satser på bane og er usikker på hvilke løp i Sørdalskarusellen han vil løpe. Neste blir nok Strandtorgetløpet.

Elmer Mulleri Skalle var godt fornøyd etter løpet. I fjor var han 14 sekunder bak Petter Johansen. I dag var det vare et sekund.  Neste år - hva da? 

 

 Her starter 26 elever fra NTG Langrenn på Lillehammer fredag morgen kl. 0850 i Kringsjåløpet. Elevene la ned en god innsats og tok ut alt. NTG Langrenn har også lagt inn det neste løpet i Sørdakskarusellen, Maihaugenløpet, som del av sitt treningsopplegg. Fredag 7. mai er det klar for en ny økt. (Foto Finn Olsen)

 

 NTG langrenn brukte det virtuelle Kringsjåløpet som en aktiv treningsøkt. Trener Per Ola Gasmann til venstre sammen med tre av sine elever, Mille Marie Storlien, Oliver Brandvol og Julie Jeistad. Alle har gode erfaringer med Sørdalskarusellen. Brandvol vant klassen M 16 – 19 år tiden 8:44, mens Storlien og Jeistad løp inn til samme tid 10:14 og ble delt vinnere av klasse K 16 – 19 år. (Foto Finn Olsen)

 

Kanskje blideste mann i mål under Kringsjåløpet var Erik Skogestad  Det er ikke uten grunn han var stolt over å ha gjennomført løpet. For 1,5 år siden gjennomgikk han en alvorlig hjerneoperasjon. Veien tilbake har vært lang, han er uføretrygdet fra sin legestilling på sykehuset og livet har bestått av opptrening og musikk. Han spiller hver eneste dag innenfor ulke sjangere og spiller i flere band som alle venter på å få komme ut å spille igjen etter koronaen.. Erik som også tidligere har været med i enkeltløp i Sørdalskarusellen og spesielt Kringsjåløpet fordi han bor midt i løypa- Han synes deltakelse i Sørdalskarusellen er en god motivasjon for opptrening - Sørdalskarusellen er et godt folkehelsetiltak, sier Skogestad. Foto Finn Olsen

 

Start og mål i Kringsjåløpet er ved den nye Nordre Ål skole. Her ser vi fire av de glade deltakerne i løpet foran skolen, fra venstre Ingebjørg Wikstrøm, June Olausen, Thor Svegården og Christin Larodd Svegården. Fotof: Jørgen Skaug

 

Et skikkelig spurtoppgjør i klasse 30 - 39 år. Torstein Nakling fra Malvegen Varriors i rød trøye leder knapt på Vegard Rødseth Brede, LSK et par hundre meter før mål. Og begge kom i mål på sterke tider, henholdsvis 9:12 og 9:13.

 

Det var gledelig stor oppslutning om Kringsjåløpet, også fra de yngste. Her starter tre løpsgutter fra Brøttum IL, alle født i 2009. Foran i rød trøye Erik Lier Fløtlien, deretter Magnus Hammerø Halsa, og bakerst Magnus Grothaug i følge med Christian Halsa (blå overdel og sort bukse) i klasse M 40-49. (Foto Jørgen Skaug)

 

Her starter Mandagsklubben, en gjeng aktive trimere i Lillehammer Skiklub, som møtes til felles trening hver mandag, og har Sørdalskarusellen som mål gjennom sommeren. I første rekke fra venstre Roar Mikkelsen i hvit overdel, Sivert Sliper i blå overdel, Per Martin Johansen (som ser på klokka), Ola Rossing Eiide i rød overdel, Hege Skari i sort og Bjørg Hagen i blå/rød overdel til høyre.

 

Søre Ål IL er miljøbevisste, med sykkel til og fra Kringsjåløpet. Vi traff på denne glade gjengen utenfor Håkons Hall. Da hadde de vært på Nordre Ål Skole og løpt Kringsjåløpet og var nå på vei hjem. Her ventet det is på alle etter velfortjent innsats. Vi berømmer Søre Ål IL for flott tiltak. Håper alle hadde en fin dag. Søre Ål stilte med 27 deltaker på startstreken i Kringsjåløpet.

 På bildet tv. første rad: Kristin, Elise, Mari, Signe, Trygve, Adrian, Mateo, Even, Emil, Odin og Peder. Bak fv. Kari, Thomas, Evy, Petter, Hans Olav, Kjetil og Guri. Foto Finn Olsen

Kringsjåløpets løpssponsor Sport1 Lillehammer stilte med 21 deltakere i Kringsjåløpet.


Bildet: 7 av 21 som er med på bildet. F.v Andrea Skogli Husum, Bjørn Benno, Anne Berit Huse, Robert Granseth, Bodil Jeistad, Arne Evensen og Barbro Killingstad. (foto Finn Olsen)

 

 0 Kommentar

Påmelding, tidtaking, registrering og resultater Kringsjåløpet 2021

Postet av Litrim den 19. Apr 2021

Kringsjåløpet arrangeres i år virtuelt i perioden 21.- 25 april.  I artikkelen finner du informasjon og lenker til påmelding, tidtaking, registrering av tid og resultater. Husk å følge koronareglene - hold avstand!

Velkommen til Sørdalskarusellen 2021 - 40 år med glede!

Bildet: Fra oppløpet i 2019 i den gamle løypa - her er det Arne Stonor og Jens Martin Vesterås som løper opp trappa. I år blir inngangen litt anderledes. som i fjor. 

Påmeldingsportalen finner du her

- husk å melde deg på før du løper!


Informasjon om tidtaking - alt du trenger er en tidtaker!
Se nedenfor!


Registrering av tid Min Side Self Timing-  Gjøres i perioden 21. - 25. april. Du kan enten legge inn tiden manuelt eller laste opp gpx-fil fra klokke eller Strava.  Hvis du legger inn tiden manuelt så vær obs på at første felt er timer. Her skal du registrere timer-minutter -sekunder. Du kan også bruke appen EQme . Du kan bare registrere tiden en gang. Ved feil, kontakt arrangør

Vil du lære deg hvordan dette gjøres, har EQ-Timing laget en instuksjon her! 

Resultatene finner du her!

Husk å følge koronareglene - hold avstand!
Nasjonale regler for bekjempelse av covid19

Påmeldingsportalen finner du her
Skal skje før du løper! 

- Startkontingent pr løp er kr 120,-. For klassene 0-11 år, 12-15 og 16 - 19 år kr 80,-.

- Familie koster kr 250,- pr løp pr familie. 

Hvis du ønsker å løpe uten tid må du melde deg på i klasse uten tidtaking.

Tidtaking

For å være med på Sørdalskarusellen virtuelt er det ikke behov for GPS og en trenger ikke å være på Strava. Alt du trenger er en tidtaker.   

For de som er spesielt interessert og ønsker det så vil Leif Røe lage et segment på Strava som kan brukes. 

Link til selve segmenter er her: https://www.strava.com/segments/27963725
Segmentet heter: Kringsjåløpet 2021 og kan lastes opp her for bruk på klokke:  Kringsjaaloepet_2021.gpx


Følg oss på

Instagram litrim2019
#sørdalskarusellen
Facebook - side Litrim

Takk for at du legger ut bilder!


Statistikk 1984 - dd. 

Ifjor var det Petter Johansen og Oda Bråten Richenberg begge LIF som var raskest.
Her er mer fra fjorårets løp.

Bilder fra i fjor!

Kringsjåløpets hjemmeside!

Løypa

Løypa går nordover og følger den nye gangveien forbi Nordre Ål Skole under Kringsjåveien og nordover, tar gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Nordre Ål Skole.

Starten går ved brua over Skurva - det blir derfor en liten endring i forhold til i fjor. 

Løypa er 70 meter kortere enn i fjor. Petter Johansen som vant løpet i fjor hadde tiden 8:23. Strava-segmentet for årets løype viser at han ville løpt på 8:14 i den nye løypa. En må derfor regne med 10 - 20 sekunder rasker tid i år enn i fjor.


Uttrekningspremier

 er løpssponsor.  Også denne gang blir det uttrekningspremier - de trekkes ut mandag 26. april og kan hentes hos Sport1 i Kirkegata.


Terminlista for Sørdalskarusellen 2021

Info om Sørdalskarusellen  


0 Kommentar

Generalprøve for Mandagsklubben før Kringsjåløpet

Postet av Litrim den 15. Apr 2021

I går kveld hadde Mandagsklubben generalprøve før neste ukes Kringsjåløp. Det var en stor gjeng med god covid19-avstand som møtte opp for å teste formen. Helge Leonhardsen er leder for gjengen som har Sørdalskarusellen som mål gjennom sommeren. De fleste som var med i går er allerede påmeldt.

Bildet: Deler av gjengen er samlet utenfor Nordre Ål Skole som er arena for Kringsjåløpet. Alle foto: Finn Olsen


Bente Hamnes i Litrim viser her hvor starten skal gå nærmere bestemt på brua over Skurva.

Strava-segmentetheter Kringsjåløpet 2021 med filen Kringsjaaloepet_2021.gpx
Link til selve segmenter er her: https://www.strava.com/segments/27963725
Segmentet er publisert.

Løypa er 70 meter kortere enn i fjor. Petter Johansen som vant løpet i fjor, hadde tiden 8:23. Strava-segmentet for årets løype viser at han ville løpt på 8:14 i den nye løypa. En må derfor regne med 10 - 30 sekunder rasker tid i år enn i fjor.

Løypa går nordover og følger den nye gangveien forbi Nordre Ål Skole under Kringsjåveien og nordover, tar gangstien ned til Ekromskogen, gjennom øvre del sydover og følger Teigveien til Nordre Ål Skole.


Mandagsklubben møtes tre ganger i uka i sommerhalvåret da løpingen står på programmet. Premiere for løpssesongen var andre påskedag. Mandag samles klubben ved Mosodden, varmer opp med jogg /løping til Gausdal Landhandleri og opp til Høgskolen.  Det er fri fart opp gamleveien til Lunde-alléen hvor alle venter på siste løper. Så er det nedløping til Mosodden eller hjem.

Onsdag er det intervall, i går kveld gjennomløping av Kringsjåløpet og lørdag langkjøring. I vinterhalvåret er det ski som gjelder.  Se mer på Facebook-gruppen til Mandagsklubben.

Her er gjengen samlet til generalprøve for Kringsjåløpet - de aller fleste er allerede påmeldt. Fri fart gjorde at det ble god spredning helt fra start. På Kringsjåløpets første dag 21. april ca kl 18:30 samles gjengen for å løpe den 38. utgaven av Kringsjåløpet. Alle er opptatt av covid19-reglene.


0 Kommentar

Sport1 Lillehammer bruker Sørdalskarusellen som internt sosialt arrangement!

Postet av Litrim den 8. Apr 2021

20 av Sport1 Lillehammers ansatte er påmeldt på Kringsjåløpet og meningen er at de skal være med på de 5 første løpene som arrangeres virtuelt. Det hele skal avsluttes med en sommerfest med intern premieutdeling. Det er ikke Sørdalskarusellen som er viktig, men det at de fem første arrangementene er virtuelle. Dette skal vi bruke som et miljøskapende tiltak i bedriften forteller butikksjef Bjørn Benno da vi var på besøk.

Bildet: 7 av 20 som er med på bildet. F.v Andrea Skogli Husum, Bjørn Benno, Anne Berit Huse, Robert Granseth, Bodil Jeistad, Arne Evensen og Barbro Killingstad. (foto Finn Olsen)

Meld deg på her!

Bjørn Benno er butikksjef og initiativtaker til ordningen. Han var med i fjor og ble begeistret for Sørdalskarusellen med virtuelle løp.
Sport1s mange ansatte har ugunstige arbeidstider og jobber til kl 18:00 og da er det vanskelig å stille onsdag kl 19:00 da de ordinære løpene går av stabelen.
Fleksibiliteten til de virtuelle løpene er åpenbare. Da kan en løpe når en vil.
Muligheten for fellestrening er til stede, men deltakelsen baserer seg på individuell start uten videre organisering.
- løpene er frivillig tvang, smiler Bjørn. De ansatte er påmeldt hvis de ikke hadde en god grunn for å si nei.

Bjørn forteller at de internt snakker mye om karusellen og mange følger med. Dessuten er dette en fin måte å støtte Sørdalskarusellen som er et fint arrangement. Sport1 Lillehammer har vært sponsor og samarbeidspartner i mange år og er løypesponsor for Kringsjåløpet. Sport1 stiller med løpet uttrekningspremier som deles ut i butikken uken etter løpet.

Tirsdag 20. april planlegger Sport1 i Kirkegata handledag for deltakerne i Sørdalskarusellen. Vi kommer tilbake med flere detaljer når det nærmer seg.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline