Familiene Øvstehage / Austgarden er allerede påmeldt på Sørdalskarusellen!

Postet av Litrim den 18. Mar 2021

Med et unntak en,  er denne spreke gjengen er allerede påmeldt på Sørdalskarusellen og klare til løp når skisesongen er over. Gjengen fra Vestre Gausdal er ivrige og stiller opp hver onsdag til løp eller når det passer under de virtuelle løpene. 

Bildet: Familien Øvstehage /Austgarden f.v. Hilde Ingeborg, Martin og Ole Amund alle med etternavn Øvstehage. Deretter Marianne, Runar og Harald Austgarden. Hilde Ingeborg, Martin, Ole Amund og Marianne er søsken. Sprek gjeng! Bildet er tatt under fjorårets Hovemoenløp!

Ole Amund med sin fast gule lue under Kanthaugenløpet i 2019.

 

Vi treffer Ole Amund Øvstehage på telefon rett før start på klubbrennet til Vestringen onsdag kveld.
Nå for tiden er det ski som gjelder og selv om det har vært en spesiell sesong har han fått med seg noen skirenn.
Skiene blir ikke byttet ut før det er klart for Kringsjåløpet. Det kan være en stor overgang fra 120 km eller 95 km Troll Ski Maraton til 2,78 km løp i Kringsjåløp. Et år gikk Troll Ski Maraton lørdag og Kringsjåløpet onsdagen etter og Ole Amund minnes at det ble en vel brå overgang: stivt og stølt, men han kom igjennom Kringsjåløpet da også.
Han var veldig spent på hvordan det skulle gå med med de virtuelle løpene i fjor. Løpene ble vellykket og oppslutningen bra og utbyttet fint.

Her er en oversikt over hvor mange ganger de enkelte har fullført karusellen:

- Ole Amund Øvstehage 7 ganger
- Hilde Ingeborg " 5 ganger
- Martin " 3 ganger
- Marianne Øvstehage Austgarden 6 ganger
- Runar Austgarden 8 ganger og
- Harald  "   15 ganger

Kanskje blir det 3 generasjoner med i år. Neste generasjon Karoline er også påmeldt. Så får vi se om Harald også melder seg på.

Ser vi litt tilbake i historien finner vi foreldrene Øvstehage, Inge og Christel  på resultatlistene. Inge fullførte Sørdalskarusellen i 1983, 84 og 85 mens Christel fullførte i 1983, da med navnet Kleiven.  Harald Austgarden debuterte også i 1983 og var jevn deltaker fram til 1997, 20 år etter i 2017 var han igjen på startstreken og har fullført Sørdalkarusellen 15 ganger, og fikk gullmerket i fjor for den bragden.

Etter hvert som det ble mindre løping på Inge gikk han sammen med Harald  og stelte i stand til et privat arrangement. Hver tirsdag i sommerhalvåret kl 19:00 er det tid for Krakkdraget med start i lysløypa på Forseth.  Opplegget består av 30 minutter oppvarming, et skikkelig motbakkeløp med resultatliste og en runde på fjellet før det hele avsluttes med kaffe, mat og kaker. I alt har de samlet opp mot 20 deltakere til evenementet, alltid med god stemning. Ole Amund forteller at det er Harald som omtaler arrangementet som Krakkdraget.

Før året utgave av Krakkdraget må skiene settes bort, prøveløping må til for å teste om løypa er løpbart. Før dette igjen ses vi på Kringsjåløpet. Lykke til!

Se intervju med søsknene under Vegmuseumsløpet i 2017.
0 Kommentar

Påmeldingsportalen åpner mandag 15. mars

Postet av Litrim den 11. Mar 2021

Det er drøyt en måned til vi er i gang igjen med Sørdalskarusellen. I år arrangeres Sørdalskarusellen for 40. gang og som plakaten sier det har vært 40 år med glede. Første løp er som vanlig Kringsjåløpet. Sesongen er fortsatt usikker, men vi har bestemt at de 5 første løpene blir arrangert virtuelt.  Løypene merkes tirsdager og er åpne fra onsdag til søndag. Årets plakat er også ferdig - hvis du ønsker PDF-format kan du laste den ned her:

I år er det spesielt lurt å melde seg på tidlig, kr 750 for alle løpene.

Påmeldingsportalen finner du på www-litrim.no med overskrift Påmelding i toppmenyen,
eller direkte lenke her: Fra 15. mars 2021 kan du melde deg på. Her kan du melde deg på hele karusellen eller for et enkelt løp. Datasystemet som Litrim bruker er utviklet av og driftes av EQ-Timing.

 - Startkontingent pr løp er kr 120,-. 

- Startkontingent pr løp for deltakere under 20 år: 80,-.

- Familiepåmelding koster kr 250,- pr løp pr familie.

- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp):

   - 15.mars -10.april kr 750,-

   - 11.april - 25.april kl 13:00 kr 900,- 

For enkelt-løp er det kun Kringsjåløpet du kan melde deg på nå. De andre åpner dagen etter foregående løp i karusellen.

Terminlista finner du her!

Les mer om Sørdalskarusellen! 

Statistikk fra tidligere løp finner du her!0 Kommentar

Sørdalskarusellen er ideell for familier - familien Aaen-Egenes er klar! Se filmen!

Postet av Litrim den 9. Mar 2021

Familien Aaen-Egenes fra Døsen, Vingrom er godt forberedt foran årets Sørdalskarusell. Mor Silje mener at karusellen er ideelt tilrettelagt for at alle skal få litt trim også for en trebarnsmor. Far Alf Johnny synes det er fint å bruke karusellen som familietur. Aleksander, Håkon og Mari bobler over og gleder seg til løpene starter. Dette til tross for at alle tre skal bli super langrensløpere med ambisjoner om landslagsplass.

De var ivrige i fjor og misset bare et løp, men er allerede klare  til Kringsjåløpet.  Se filmen med intervju med familien. 


Ungene er overivrige og er inspirert av nabofamilien Melbø som ble kåret til årets trimmere i 2019. Her er det idrettsaktivitet og mye moro hele dagen vinter som sommer.

Her er familiene Aen-Egenes og Melbø etter målgang i Olympiaparkløpet i 2020. F.v Aleksander, Johan, Mari, Håkon, Halvor og Ane. Foto: Privat.

 Nå håper vi bare vi får med ennå flere familier til året karusell.

Sørdalskarusellen er åpen for alle som kan løpe i terrenget. De to lengste løpene har kortere løype for de yngste.


0 Kommentar

Aadne og Geir forbereder seg til sesongen i Håkons Hall

Postet av Litrim den 3. Mar 2021

Aadne Smidesang og Geir Haugen forbereder seg til Sørdalskarusellen inne i Håkons Hall. Se intervju med gutta i denne artikkelen. Ute er det is og glatt, mens inne i Håkons Hall er det en fin 350 meters bane med godt løpeunderlag.

Gutta har likt antrekk til ære for fotografen - T-skjortene er fra Amsterdam maraton i 2019. I år går maratonturen til Frankfurt maraton i oktober.

Gutta gleder seg til sesongen starter opp i april og synes at virtuelle løp er helt greit. Det er fullt mulig å få til litt sosialt også med virtuelle løp.  De er fem personer som løper omtrent samtidig. I fjor fortalte Geir at han løp fortere på et virtuelt løp enn et vanlig løp, hvor en ofte blir innestengt i store felt i trange partier av løypene.
Geir Haugen har fullført Sørdalskarusellen 8 ganger og ble nummer 3 i sin klasse i fjor. Her er han på innspurten på Kanthaugenløpet i 2019.

Aadne Smidesang har fullført Sørdalskarusellen 7 ganger og ble nummer 6 i klassen i fjor. Han deltok i enkeltløp på 1990-tallet, men fullførte ikke karusellen før i 2008. Nå er det et fint treningsmål.

Geir Haugen er arvelig belastet i forhold til Sørdalskarusellen. Hans far Knut Haugen fullførte karusellen 25 ganger i perioden 1984 - 2008. Her er Knut på Maihaugen i 2003 hvor han var en ivrig deltaker også i null-løpskarusellen Familietrimmen.


0 Kommentar

Vingrom Opp til helgen!

Postet av Litrim den 1. Mar 2021

Virtuelt bakkeløp på ski fredag 5. og lørdag 6. mars, under samme lest som Sørdalskarusellen. Nostalgisk løype fra Vingrom stadion til Fjellmyra. Flotte uttrekkspremier, bl.a swix triac staver og toppmodell til Northug briller. Meld dere på!!  www.vingromopp.no

I tillegg blir det Vingrom Opp - Ungdom fra 15 - 20 år lørdag 6. mars kl 11:00. Arrangøren skriver på sine hjemmesider at dette blir et morstom og tøft renn for skiglad undom i alderen 15 - 20 år som ønsker å konkurrere. Vi lover god stemning. DJ og heftige premier!

Har du GD-abonnement kan du lese om rennet her!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline