Sparbankstiftelsen DNB med midler til utbedring av sti mellom lysløypa og kanalen.

Postet av Litrim den 24. Nov 2021

Banksjefene Yngve Bø og Bjørn Warnaar fra DNB overtakte tildelingsbeviset til Innlandet Bedriftsidrettskrets / Litrim ved Finn Olsen.  Her står det at Sparebankstiftelsen DNB har besluttet å tildele Innlandet Bedriftsidrettskrets støtte til prosjektet utbedring av sti ved Birkebeineren ski stadion. 

I søknaden står det at vi ønsker å utbedre stien som går mellom lysløypa og kanalen i området rundt Birkebeieneren Skistadkon på Lillehammer. Stien er steinete med noe grunnfjell og mye røtter. 

Stien vi ønsker å utbedre er ca 600 meter lang og befinner seg i et fint turområde med OL-løyper. Denne stien vil knytte stinettet godt sammen. Stien brukes til flere arrangementer bl.a. Birken, Kanthaugenløpet Olympiaparkløpet og vil kunne bli brukt til ennå mer hvis den hadde vært bedre tilrettelagt. Da kan vi skille bil- og turtrafikk.

Vi ønsker å rydde stien,  legge et grusdekke og pigge grunnfjellet.

Innlandet Bedriftsidrettskrets er organisasjonsleddet som Litrim er en del av. Det er Litrim som vil lede prosjektet, men vi håper på godt samarbeid om prosjektet. 

Her er det kart over den delen av stien vi ønsker å oppgradere.

Det gjenstår mye planlegging og kommunikasjon med grunneier, kommune og entreprenør før vi kan begynne arbeidet. Samtidig ønsker vi å arrangere en dugnad.  

Arne Krogsveen passerer her et vanskelig parti i stien vi ønsker å utbedre. På bildet fra 2006 ser vi også Tor Håkon Viken,  Jon Evensen og Asbjørn Lie. Her er artikkel fra løpet!

Takk til Sparebankestiftelsen DNB for å gjøre dette prosjektet mulig! Takk for flott innsats for Litrim og mosjonistene i Lillehammer

Postet av Litrim den 19. Nov 2021

Etter 8 år i Litrims og mosjonistenes tjeneste har Bente Hamnes valgt å gå ut av Litrim-styret. Hun har vært som poteten og vært med på det meste. Hennes entusiasme for mosjonsidrett har smittet over på oss andre og hun har vært med på å bygge et godt miljø rundt Litrim og løpene våre.

Bildet: Bente takkes her av på en liten tilstelning i går sammen med de andre i Litrim.styret, på bildet Finn Olsen.  Foto: Jørgen Skaug.

Bente har vært sekretær og hatt økonomifunksjoner som ansvarsområde. Hun har stått på under arrangementene, rigget, deltatt med utdeling av startnummer, hjulpet utøvere med å melde seg på i datasystemet vårt. Deretter stiller hun på startstreken klar for å løpe. Hun har sørget for bevertning på møter og har hatt egen drikkestasjon med Solo for mandagsklubbens løpere og andre i de virtuelle løpene de to siste sesongene. Hun har også vært flink til å skaffe uttrekningspremier til løpene og premieutdelingene - dette for å nevne noe av det hun har jobbet med!

Litrimstyre består i dag av 6 personer inkludert Bente. 

Du klan lese mer om det her!

Bentes plass i styret er ikke erstattet ennå, og vi tar gjerne i mot forslag. I forberedelsene til ny sesong vil vi vurdere hvor mange vi har behov for i styret.

Bente har fullført Sørdalskarusellen 9 ganger og de fleste gangene har hun vært med i alle 10 løpene slik hun gjorde i år og viser det etter siste løp med 10 fingrer opp.

 Takk for innsatsen, Bente og lykke til videre. Vi er veldig glad for at du vil være med videre nå blant Litrims gode hjelpere også neste sesong. Nå venter nye oppgaver som vi vet du ser fram til.
Premiedryss etter en fantastisk sesong med Sørdalskarusellen

Postet av Litrim den 5. Nov 2021

Premieutdelingen etter årets Sørdalskarusell skjedde torsdag 4. oktober i butikken til Sport1 i Lillehammer sentrum - en av karusellens sponsorer. Her fikk alle 383 løperne som hadde fullført minst 6 av de 10 løpene i karusellen sin premie - et stettglass med inngravert logo og årstall.

Tekst: Jørgen Skaug!

Bilde: Superveteraner og treningskamerater som begge representerer Lillehammer Skiklub, fra venstre Steinar Brekke og Åge Magne Ludvigsen hentet også sine medaljer og premier fra Sørdalskarusellen samtidig. Foto Finn Olsen. 

Her fikk også de 182 ivrige løperne som hadde stilt opp og fullført samtlige 10 løp i karusellen sin spesielle medalje, og her fikk klassevinnerne et krus med logo, årstall med et bilde av seg selv tatt under ett av løpene.

 Resultatlista blir ikke trykket på papir, men du kan laste ned en PDF her!

Statistikk 1982 - dd    Statistikk enkeltløp

Sammenlagtliste 2021 på EQ-timing finner du her!Sørdalskarusellen 2021 ble i år arrangert for 40. gang i Lillehammer, en karusell som teller 10 løp i løpet av sommeren. I snitt har det vært 420 deltaker på hvert løp denne sesongen, som er 47% økning i forhold til noen gang tidligere. Løpene variere i lengde fra de korteste på i underkant av 3 km til de lengste på vel 10 km. Alle løpene har vært virtuelle, der deltakerne selv måtte sørge for tidtaking og registrere egen tid i resultatsystemet.

De fleste styremedlemmene i Litrim hadde en travel men hyggelig dag med å dele ut premier og medaljer til deltakerne årets Sørdalskarusell. Fra venstre styreleder Finn Olsen, Knut Anderson, Jannike Berg Leonhardesen og Ivar Hjelmseth. Foto Jørgen Skaug.

Ine løvlien fra Lillehammer Skiklub fullførte alle løpene, ble klassevinner i Aktive kvinner 20 – 35 år og var total raskeste kvinne i karusellen. Foto Jannike Leonhardsen.  


 Brødrene Arne og Ludvig Ouren fra Vingrom IL, henholdsvis 12 og 11 år gamle fullførte samtlige 10 løp i karusellen, og ikke nok med det, Arne vant også klasse 12 – 15 år. Foto Jannike Berg Leonhardsen. e bildetekst

 Eirik Røysheim som representerer Team Mosetertoppen Skiline får her premie og medalje av Knut Anderson. Han er styremedlem i Litim og har sammen med Ivar Hjelmset lagt ned et stort arbeide med å merke alle løypene som er brukt. Og denne jobben var ikke ferdig før alle skilt og løypebånd var fjernet etter løpene. Foto Finn Olsen. 

 14 år gamle Jacob Haugen fra Lillehammer Skiklub har fullført alle løpene og får her premie og medalje fra Jannike Berg Leonhardsen, styremedlem i Litrim. Og Jacob hentet samtidig premie og medalje for far og mor, som også hadde fullført alle løpene i karusellen. Snakk om sprek familie. Foto Jørgen Skaug. 

 Bild11 år gamle John Raddum Skaug fra Øyer-Tretten med premie og medalje etter å ha fullført alle løpene i karusellen, slik an også har gjort flere år tidligere tross sin unge alder. Foto Finn Olsen. e bildetekst

 Sørdalskarusellen er uhøytidelig og ypperlig for småbarnsforeldre!

Postet av Litrim den 1. Nov 2021

Det sier  Kristin Sønstegård Kragelund som i år har brukt Sørdalskarusellen som en motivasjonsfaktor for for trim og trening og er med i gjengen som kaller seg Nordre Ål Bleieskift og Løparlag. Resultatet ble strålende, førsteplass sammenlagt i klasse K30-39 år i sin første fullførte sesong av karusellen. 


Premieutdeling Del 2 -
- Utdeling av deltakerpremier - stettglass
- Medalje for 10 av 10
-Premie til klassevinnere

Torsdag 4. november kl 10:00 - 18:00
Sport1 Lillehammer, Kirkegata 55, 2609 Lillehammer
Handledag 4. november 10:00 - 18:00, 20% på ordinære varer unntatt sykler og elektronikk.

Hun er glad i å trene for å holde seg i form og da er det lettvint å løpe, den enkleste form for trening er bare ta på seg et par joggesko og løpe ut av døra. Hun forsøkte Strandtorgetløpet og Mesnaelva opp for noen år siden.  I år, sammen med barselgruppa fant hun ut at hun ville prøve Sørdalskarusellen. De kalte seg Nordre Ål Bleie og Løparlag.  Noen meldte seg på hele karusellen for å ha et mål for treningen sin. Kristin valgte å se det litt mer an og meldte seg på de løpene hun fikk tid til.

Det begynte med at barselgruppa trente intervall med barnevogn og fortsatte med å løpe Sørdalskarusellen hvor de passet hverandres barn.

Her er motivet på koppen hun får som førstepremie for sin sammenlagtseier i klasse K30-39 år.

Kristin Sønstegård Kragelund er fysioterapeut utdannet i Oslo  og Australia, arbeider på Akitivklinikken i Lillehammer og på en klinikk på Brøttum.  Hun synes kombinasjonen mellom Aktivklinikken og Brøttum er veldig fin og lærer veldig mye av det. Kristin er opprinnelig fra Svatsum og var aktiv langrennsløper i sin ungdom da hun gikk på NTG på Lillehammer.

Nå bor hun langt oppe i Nordseterveien, er gift med danske Jan Bols Kragelund,  som forlangte at hvis han skulle bo i Norge skulle han bo et sted med god utsikt. De har to små barn.

Bilde er fra Hovemoenløpet. Foto: Bente Hamnes

På resultatlista finner vi flere fra Nordre Ål Bleieskift og Løparlag:

Kristin Sønstegård Kragelund,
Ida Stange Foss,
Guro Eidal,
Jan Bols Kragelund,
Petter Juell Nåvik,
Frøydis Varberg og
Andreas Varberg

Som en ser har gutta også blitt med.

Kristin synes Sørdalskarusellen er uhøytidelig og de virtuelle løpene passer ypperlig, en kan løpe når en vil. Sørdalskarusllen har blitt et fellesprosjekt.

Sørdalskarusellen er kjempebra arrangementer som passer ypperlig. Kristin skryter av arrangementer fra et folkehelseperspektiv og trivsel.  Jeg har alvorlig planer om å følge opp med deltakelse neste år, avslutter den blide klassevinneren.