Velfortjent Birkebeinerheder til Åge Ludvigsen

Postet av Litrim den 26. Feb 2019

Åge Ludvigsen fikk overrakt Birkens Hederspris på Skikafeen i formiddag. Nytilsatt daglig leder av Birken Eirik Torbjørnsen hadde med seg en overraskelse i møtet med skientusiastene. Blomster og diplom ble overrakt under møtet til stor applaus. En karaffel og innrammet diplom vil Åge få ved en senere anledning. 

I statuttene for Birkens hederspris står det å lese: "Ved tildeling av prisel skal det legges vekt på at vedkommende gjennom lengre virke har opptrådt forbilledlig og bidratt til Birkebeiner-arrangementenes anseelse og utvikling, eller på annen måte er knyttet til et eller flere av arrangementene gjennom uegennyttig innsats, medmenneskelighet og gjennom sitt eksempel er/har værten stimulans for et eller flere av Birkebeinerarrangementene.

Prisen skal primært tildeles for frivillig innsats og engasjement, men kan også tildeles en deltaker i et eller flere av arrangementene."

Birkens Hederspris deles i 2019 ut for 12. gang. I år går prisen til en deltager. Det er en stund siden sist.

Åge Ludvigsen har deltatt i totalt 76 ganger i et Birken-arrangement. Det er kun 7 deltagere i historien som har flere arrangement totalt enn årets hedersprisvinner. 

Han gikk første Birkebeinerrenn i 1962, der han har totalt 55 deltakelser og 53 merker. Der er kun Fredrik Lütken som gjennom historien har gått flere renn - med 60 deltagelser. Årets hedersprisvinner er den deltager med flest Birken-deltagelser for alle som er påmeldt i årets renns.

I tillegg til å gå på ski er årets prisvinner en habil løper. Han har deltatt i samtlige 21 Birkebeinerløp - og tatt like mange merker!

Birkens hederspris 2019 tildeles Åge Ludvigsen.

Til tross for stavbrekk, tok Åge Ludvigsen sitt 53. merke i Birkebeinerrennet i 2018. Han fikk ny stav av Marit Haugen og her sier han takk for lånet etter målgang.

Gratulerer med en velfortjent pris Åge!
0 Kommentar

Digitalt påmeldingsbevis til de som melder seg på innen utgangen av februar!

Postet av Litrim den 19. Feb 2019

Edvard Fossum Olstad var den første til å melde seg på til Sørdalskarusellen 2019. Han har alt fått sitt påmeldingsbevis og vi har fått lov til å bruke det på sidene våre.  Foto av Edvard er tatt av Jørgen Skaug under Olympiaparkløpet i fjor høst! 

Edvard som representerer Øyer Tretten IL, har fullført Sørdalskarusellen to ganger tidligere. Han stiller i klasse 12 - 15 år.

Alle som melder seg på innen utgangen av februar får et digitalt påmeldingsbevis som sendes deg på epost. Har du deltatt i Sørdalskarusellen tidligere så har vi antakelig bilde av deg som vi vil bruke. Er du nykommer og ikke deltatt i karusellen tidligere trenger vi et bilde til bruk på påmeldingsbeviset.

Påmeldingsportalen til Sørdalskarusellen finner du her!


0 Kommentar

Påmeldingsportalen for Sørdalskarusellen åpner fredag 15. februar kl 09:00.

Postet av Litrim den 13. Feb 2019

Fredag morgen klokka 9:00 åpner vi påmeldingsportalen for Sørdalskarusellen 2019. Bli den første som melder seg på!  Har du ambisjon om å fullføre alle ti vil det lønne seg å melde seg på nå. Du sparer litt - de ti første får digitalt påmeldingsbevis med bilde hvis du har deltatt tidligere. Foto: Jørgen Skaug!

Påmeldingsportal åpner 15. februar kl 9:00 klikk her!

Påmelding fram til kl 18.00 løpsdagen på nettet

Lenke til påmeldingen kommer her. Du kan melde deg på hele karusellen eller for et enkelt løp. Datasystemet som Litrim bruker er utviklet av og driftes av EQ-Timing.

- Startkontingent for hele karusellen fram til og med 31. mars er kr 725,-.
- Startkontingent for hele karusellen 1. april - 24.april kl 18:00 er kr 815.

- Startkontingent pr løp er kr 105,-. fram til kl 13.00 løpsdagen.
- Startkontingent løpsdagen fra kl 13.00 - 18.00 er kr 150,-.
- Familiepåmelding koster kr 235,- pr løp pr familie.
- Startkontingent for hele Sørdalskarusellen (10 løp) er kr 815,-.

For enkelt-løp er det kun Kjringsjåløpet som åpner 15. februar.De andre åpner dagen etter foregående løp i karusellen.

Påmeldingsportalen finner du også på hovedsiden med overskrift Påmelding i toppmenyen .

I år er det 38. gang Sørdalskarusellen arrangeres.

Les mer om Sørdalskarusellen!

Hele terminlista finner du her!


0 Kommentar

Erling Jevne med godt minne fra Sørdalskarusellen!

Postet av Litrim den 12. Feb 2019

Erling var på besøk på Skikafeen på Stasjonen forleden hvor han fortalte om sin glimrende karriere. Han kom også inn på sine erfaringer med Sørdalskarusellen som han brukte aktivt i sitt treningsopplegg. Her forteller han om 5000 meteren i 1990 som avsluttet sesongen. 

Se videoen her!


Her er sammenlagtresultatene fra 1990.  På side 3 på 11. plass i klasse M1 finner du Erlings resultater i 1990. Der han løp 5000 m på 14:59 den 26. september. Det var sent og kaldt.

Samme år løp han også Rabbeløpet som gikk fra Øyer Stasjon, hvor han også vant. Treningskameraten Håvard Moheim kom på andre plass.

Nå har sønnen Erik Johannes (stående) tatt over stafettpinnen som deltaker i karusellen. Her er Erik Johannes sammen med Birk Strand Bjørnaa i Kanthaugenløpet.

Husk at påmeldingsportalen åpner 15. februar kl 9:00.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline