Tor Håkon og Helene best i Vegmuseumsløpet

Postet av Litrim den 27. Aug 2008

Tor Håkons Viken vant Vegmuseumsløpet for 9. gang og Helene Melbø for 6. gang i kveld.

8 år gamle Ida Gulbrandsen var en av nykommerne i Sørdalskarusellen i kveld. Her får hun hjelp av mor Miriam til å melde seg på. Hun fullførte i fin stil og løp på 23.47,4. Flott innsats.

Starter Rune Edvardsen sender de utålmodige løperne av gårde.

Tor Håkon Viken kan Vegmuseumsløpet og gikk rett i tet og beholdt ledelsen helt til mål.  Asbjørn Lie (t.h. av de som kommer bak) følger deretter. Han blir totalt nr 2. med tiden 12.41,5. Skiskytter Syver Berg-Domås har vært ivrig deltaker i år og vil antakelig fullføre Sørdalskarusellen for første gang.  Han deltok i Vegmuseumsløpet for første gang og uttalte etter løpet at han likte løypa og karusellen veldig godt.

Marte Nordllunde åpnet forykende og fullførte i fin stil. Hun måtte slippe noen få av jentene foran seg og løp inn på den flotte tiden 14.56,1 bare 50 sekunder etter beste jente Helene Melbø. Utrolig bra av ei jente som ennå ikke har fylt 12 år. Egentlig skulle hun vært på fotballtrening i kveld, men treneren ga henne lov til å starte. Kanskje dette er like god trening som den hun får på fotballtreningen. For ei uke siden falt hun og slo seg og fikk et stykt skrubbsår i den sleipe løypa i Flømyrløpet, men det ser ikke ut som det har satt spor.

Reidun Karlsen ble nest beste jente, jenta som vant Olympiaparkløpet i fjor er i rute og kanskje har hun ambisjoner i år også. Reidun løp inn til tiden 14.53,1.

Først av disse er Håkon Andresen Kjonerud som ble nr 4 i klasse M0. Arne Brudal ble nr 4 i klasse M5.  Bak følger Kari-Anne Fredriksen som vant klasse K4 og Alfred Unosen som ble nr 2 i klasse M6. Arne var først av disse i mål.

Helene Melbø var best av jentene og det for 6. gang.  Det er riktignok noen år siden forrige seier. Hun innehar rekorden på 13.22,0 satt i 2001. I dag var hun litt bak.

400 m løperen Morten Sand debuterte i Sørdalskarusellen. I sommer ble han norgesmester på 1000 m stafett for Lillehammer idrettsforening. I dag representerte han arrangørklubben Vegvesenet BIL.

Knut Libakken her nr 3 løp inn til 3. plass i klasse M5.

Bjørn Ola Foss er først av disse, han ble nr 7 i klasse M5 på 16.05,2. Nils Jørgen Kistiansen følger deretter som fikk sluttiden 16.17,2.

Arne Stonor fører an i denne gruppen, foran Åge Ludvigsen, Christine Eide, arrangør og deltaker Leiv RoarØsterhage og Pia Neergaard.

Det var flere spurtoppgjør, Ulf Holdberg klarte å  holde unna for de bak her. Hans Ivar Hattestad klarte å komme inn før Olaf Pedersen, men det var sistnevnte som fikk best plassering. Han vant klasse M6, mens Hattestad ble nr 2 i klasse M5 og Ulf Holdberg nr 9 i klasse M4.

Kristian Kjonerud vant yngste gutteklasse og løp inn på tiden 14.02,4, Ingar Husemoen løp et sekund raskere, men måtte nøye seg med 12. plass i sin klasse.

Vinnerbildet. Helen Melbø med seier i Vegmuseumsløpet for 6. gang - hun har rekorden i løpet satt i 2001. Tor Håkon Viken vant for 9. gang. Han er skikkelig på hjemmebane og løypa synes å passe hånd i handske.

Arrangørklubbens Leiv Roar Østerhagen hadde skaffet til veie flere premier som ble trukket ut blant deltakerne. Reidun Karlsen vant en fin kopp fra Norsk Vegmuseum.

Som vanlig ble det et flott arrangement på Vegmuseet. Det kom noen regndråper noe som er ganske uvanlig for dette løpet, men arrangementet gled godt og det var bare blide fjes å se som hadde bare godord å si om arrangementet,

Neste onsdag er det Tele BiL sin tur med Elvaløpet.  Husk at starten går kl 18.30.